heex-can

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Octavian II
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od Octavian II »

Všem Vám pánové za reakce děkuju. Ze začátku to vypadalo že nic, ale teď to vypadá že jo. :D

Vidim, že to nebude žádná sranda to rozhejbat. Asi bude fakt lepší dát "pár korun" navíc a mít to jistý. Když se podívám na ceny Oktávek a Superbů, je to ve finále 1 setina ceny.

Prosím ještě cenu za kterou se prodává program do Atmegy.
Děkuju
kully
Přispěvovatel

Příspěvek od kully »

vagus píše: Souhlasím, jen doplňuji, že tu 93C46 někdy VAG-COM zaplní takovými nesmysly, že se MProg hroutí jen při pouhém přístupu, takže je nutné čip vypájet a nahrát programátorem.
Tak s timhle nesouhlasim. I kdyz VAG-COM zaplni eeprom nesmysly a Mprog se zhrouti, je i presto mnohem lepsi reseni nez cip vypajet a prehrat programatorem.
vagus píše: Co se týká ceny HEX-CAN u Svobody, resp. jeho dealerů (mimochodem Motordiag je prodává pro IČ-aře o 5% levněji), je třeba si uvědomit vliv cenové politiky výrobce původního produktu, tj. Ross-Tech USA (Uwe Ross). Např. v Německu, kde existují hned 4 distributoři, z nichž každý má svou vlastní verzi a německý překlad, dodržují cenu od 350,-EUR výše, v jiných zemích je lokalizovaná verze ještě dražší.
Když porovnám cenu orig. VAG-COM CZ s kabelem HEX-CAN proti podobným produktům na jiné značky vozidel, nezbývá mi než konstatovat, že VAG-COM je podstatně dostupnější!
Souhlasim s tim, ze VAG-COM, resp. original HEX-CAN kabel s programem je vyrazne levnejsi oproti jinym originalnim kabelum pro jine znacky. Avsak kdo by si kvuli par vecem, ktere si chce udelat na aute (smazat chyby, ...) kupoval "drahy" original ... ?
Octavian II
Sběrač informací

Nejlevnější kabel, který byl nabízen byl klon s anglickou verzí Vagu za méně jak 2 litry na jiném fóru. Někde jsem četl, že pokud spustim Vag asi 3x a klon běží pořád, je velká pravděpodobnost, že poběží dál. Pokud nebude updatován Vag. Pokud se tedy nemohu spolehnout na 100%-ní funkčnost a potřebuju udělat něco malýho není pro mě výhodnější nechat si ty chyby tedy vymazat v servisu? Kolikrát ten servis za 2 litry můžu k vymazání chyb navštívit?

Můj případ taky není zrovna velký. Občas mi blbne dveřní spínač, který mi dělá trabl pro alarm. Dveřní spínač blbne zejména ve vlhkém počasí a alarm hlásí, že jsou otevřené dveře. Ale které??? Tím tady nechci rozvíjet v žádném případě diskuzi na téma dveřních spínačů. Chci tím jen říct, že to neni nic velkýho a opravu zvládnu sám a vyjde mě to x-krát levněji než v servisu, ale když se na ten klon nemůžu spolehnout tak co??? Než jsem stihnul zjistit, který dveře hlásí chybu, byl klon v čoudu. Po předchozí diskuzi a zjištění komplikací, které nesou trable s klony chci naznačit, že zde asi sehraje velkou roli názor na tuto věc.

Ty víš Kully, že s tímto problémem zápasím už dost dlouho. Nechce se mi dávat osmičku za origo, ale jinak to já asi nerozdejchám. :)
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

kully píše:
vagus píše: Souhlasím, jen doplňuji, že tu 93C46 někdy VAG-COM zaplní takovými nesmysly, že se MProg hroutí jen při pouhém přístupu, takže je nutné čip vypájet a nahrát programátorem.
Tak s timhle nesouhlasim. I kdyz VAG-COM zaplni eeprom nesmysly a Mprog se zhrouti, je i presto mnohem lepsi reseni nez cip vypajet a prehrat programatorem.
vagus píše: Co se týká ceny HEX-CAN u Svobody, resp. jeho dealerů (mimochodem Motordiag je prodává pro IČ-aře o 5% levněji), je třeba si uvědomit vliv cenové politiky výrobce původního produktu, tj. Ross-Tech USA (Uwe Ross). Např. v Německu, kde existují hned 4 distributoři, z nichž každý má svou vlastní verzi a německý překlad, dodržují cenu od 350,-EUR výše, v jiných zemích je lokalizovaná verze ještě dražší.
Když porovnám cenu orig. VAG-COM CZ s kabelem HEX-CAN proti podobným produktům na jiné značky vozidel, nezbývá mi než konstatovat, že VAG-COM je podstatně dostupnější!
Souhlasim s tim, ze VAG-COM, resp. original HEX-CAN kabel s programem je vyrazne levnejsi oproti jinym originalnim kabelum pro jine znacky. Avsak kdo by si kvuli par vecem, ktere si chce udelat na aute (smazat chyby, ...) kupoval "drahy" original ... ?

MProg se dá znásilnit, už jsem to také zjistil.
Octavian II
Sběrač informací

vagus píše: MProg se dá znásilnit, už jsem to také zjistil.
Podělíte se s námi?
:)
Octavian II
Sběrač informací

Dáte mi prosím vědět kolik stojí ta náplň do Atmegy?
Díky
Filas
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Filas »

Tak co už jsi něco zjistil? Mám tu na stole taky jeden nefunkční kabel, potřeboval bych ho rozchodit.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“