.. a jak praví klasik 007: "protřepat, nemíchat"slovacek.milos píše:18l oleje 2l metanolu a půl deci louhu a do rána![]()
je to tam
miloš
Dejte si POZOR při manipulaci na ten methanol a hydroxid, POZOR může to být koleda o slepotu a sežrání, tak OPATRNĚ
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
no kdybys byls z čech to chápu ale víš že červené víno obsahuje metanolSlavkov píše:.. a jak praví klasik 007: "protřepat, nemíchat"slovacek.milos píše:18l oleje 2l metanolu a půl deci louhu a do rána![]()
je to tam
miloš
![]()
![]()
... pouze humor
Dejte si POZOR při manipulaci na ten methanol a hydroxid, POZOR může to být koleda o slepotu a sežrání, tak OPATRNĚ
... už jsem pár zdevastovaných "chemiků" viděl a také dělali triviální bezpečné věci...Slavkov píše:Ono v té Tvé "rovnici" poněkud chybí údaje o koncentraci![]()
Nicméně obecně k věci, roztoky NaOH vyvolávají těžké poleptání kůže, očí a sliznice. Absorbce kůží způsobuje těžké nevratné popáleniny, neboť rozpouští tkáně. Kontakt s očima způsobuje velmi těžké popáleniny v lepším případě.vede k zánětu spojivek.
Nevíš, co kdo kde sežene... sežene krystalický, hrkne to (nedej bože) rozpustit do vody a ouhaNevím, jak koncentrovaný používáš ty (15%?), ale v opravdu koncentrovaném si ruce rozhodně mýt nemůžeš
![]()
Mimochodem to dávkování je dobré dělat přesně, ať se nevyrábí zbytečně moc mýdla,
v čem tedy nejléperozpustit louh a v jaké koncentraci?? Díky Lešek
A že methanol je sviňa, to je také pravda.
POUZE ŘÍKÁM OPATRNĚ ... nic víc, nic míň... už jsem pár zdevastovaných "chemiků" viděl a také dělali triviální bezpečné věci...
nechápu, můžeš rozvést kde mám chybu ?slovacek.milos píše:Vecernicek píše:Dobrý den,
kamarád mi vykládal jak do svého golfa s motorem 1,6D od VW z jedničkové řady golfů, lije použitej olejz restaurece přefiltrovanej pouze s přes punčochu, prý s tím najel dost km a nestálo ho to ani korunu protože borec z hospody byl rád že se toho zbavil.
Chtěl jsem se tedy zeptat, pokud bych se dostal k tomuto oleji, provedl bych nejprve přefiltrování přes punčochu (kvůli mechanickým nečistotem)
pak mě napadlo udělat ze starého čerpadla z golfa na 12V nějakej systém a přehnat tento olej přes normální standartní palivový filtr.
Vy říkáte že mám do toho přidat methylakohol v množstvi 1:10, ale moc jsem nepochopil co s tím pak. Vezmu láhev, průhlednou a naleju tam olej, pak do toho naleju metylakohol odpovídajícího množství. (doufám že to nevybuchne, kyž kyselinu liju do vody tak to nic nedělá ale naopak to bouchá ne?)
pravděpodobně si zaděláš na pěkný průser miloš