Môže sa pri výmene vzduchového filtru dostať dostatočne veľký kamienok až do turba ? Mám dojem, že na váhe vzduchu je ešte dosť husté sito...RR píše:TAK JEN I PRO VÁS NEPODCENUJTE BANÁLNÍ VÝMĚNU VZDUCOVÉHO FILTRU!!!!
UPOZORNĚNÍ NA LUMPY!!!!!Snad vyřešeno!!!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
PEEK
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Odpovědi: 0
Re: UPOZORNĚNÍ NA LUMPY!!!!!
Octavia I 1.9TDI-81kW/ASV/Elegance/MR2002
Octavia II Scout 2.0TDI-103kW/CFHC/MR2012
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: UPOZORNĚNÍ NA LUMPY!!!!!
možné je všechno i kamínek v brzdách, výfuk od mouky, výfuk přivázaný strunou od basové kytary, na prasátku přimontovaný odvzdušnovák z radiátoru, podlážka z lešení pod nohama,PEEK píše:Môže sa pri výmene vzduchového filtru dostať dostatočne veľký kamienok až do turba ? Mám dojem, že na váhe vzduchu je ešte dosť husté sito...RR píše:TAK JEN I PRO VÁS NEPODCENUJTE BANÁLNÍ VÝMĚNU VZDUCOVÉHO FILTRU!!!!
- RR
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
No když se mění VF tak je fakt že se dá vyměnit bez toho aby se odsponoval horní kryt od filtrboxu, ale pokud se to má vysávat tak jak se to má dělat, tak je snadnější povolit sponu,konektor váhy a odělat mimo auto horní kryt filr boxu a ten se odstranuje I S VÁHOU VZDUCHU tudíš hadice je volná jakému koliv předmětu a u Podélných motorů zvláště....

-
PEEK
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Aha... tak potom je to jasné. Mne pri servisných prehliadkach (vždy som bol pritom...) iba odklopili kryt a vymenili filter, tiež som si ho párkrat skontroloval-vyprášil sám.RR píše:No když se mění VF tak je fakt že se dá vyměnit bez toho aby se odsponoval horní kryt od filtrboxu, ale pokud se to má vysávat tak jak se to má dělat, tak je snadnější povolit sponu,konektor váhy a odělat mimo auto horní kryt filr boxu a ten se odstranuje I S VÁHOU VZDUCHU tudíš hadice je volná jakému koliv předmětu a u Podélných motorů zvláště....![]()
-
holy
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak si to tak pročítám a je mi z toho fakt smutno...Mám taky mnohaleté zkušenosti se servisy...především Škoda...páč dělám u firmy (kterou všichni znáte, potřebujete jí, ale furt nadáváte
), která už kdysi kupovala Š 120, Favority, Felicie....A i já jsem vlastnil Fábii, a nyní Octu II....šlendrián, vážení funguje všude a podvody se dějí...Můj příběh: Octu jsem si nechal dovézt ze SRN, od prověřeného a velmi solidního dovozce. Přijedu na STK a technik začal....máte servisní knížku? Ukažte...hmm...ruku do vohně bych za ní nedal...pak vlez pod auto...ty přední silentbloky jsou totál v hajzlu...vysypaný...Máte vůli v levým předním kole...ložisko totál vysypaný...Já říkám, že vysypaný by hučelo...ale nehučelo technik na to. Tak beru telefon a volám prodejci...okamžite se domlouváme, že nechám vady prověřit v aut. servise, popř. nechám opravit, pošlu fakturu a on mi jí zaplatí. Technika nezajímá, že nesvítí jedna žárovka v zadních "céčkách", ani lékárnička...pojďte si sednout ke mě, povídá. Sedám na sedadlo spolujezdce...Tak co s tím uděláme? Ložisko, silentbloky...to nepustím...odsud pojedete bez dokumentů, když vás chytí benga, vemou vám papíry...a mě bude vyřízení papírů trvat tak tejden, páč je to dovoz...Pomalu se mi rozsvěcí...Kolik? Ptám se...Litr? Technik kevjne jako že jo. Vidí sem kamery? Ptám se....Sem ne, zní odpověď. Tahám 1000Kč...Technik povídá...máte to hotový a za hodinku si přijďte pro papíry...Po hodině odjíždím do "svého"aut. servisu Škoda v K. Varech. Vyprávím vše technikovi...na chvíli odbíhá, pak se vrací...Máme volnej hever, tak na to mrknem hned...chcete se dívat? Exkurzi přijímám...Technici koukaj na zadní silentbloky přední nápravy...Pane..ty vydrží ještě 100.000 km...jeden je trošku horší, pokud chcete výměnu, doporučoval bych oba (dle mě naprosto v pořádku), ale jinak jsou v cajku...Vůle v kole je...v DE měnili manžetu homokloubu a špatně dotáhli šroub...Technik bere příručku a za tři minuty vyjíždím z dílny. Co jsem dlužen? Ptám se...To nechte...zní odpověď. Poděkoval jsem. Volám prodejci a sděluji výsledek prohlídky...sám mi nabídne výměnu "puků" u něj...zdarma...Přijímám. Sedám do auta a protože je středa, jedu si pro značky. Po doložení všech dokumentů povídá eminence za přepážkou: Je to dovoz, na to máme ze zákona 30 dnů...od pondělí mám dovolenou, zkuste to za 14 dní...To už mi hoří koudel u prd....Beru telefon, volám kámošovi a vyprávím....Za 5 minut volá zpátky: V pátek, ve 12:00 buď na úřadě, jdi k přepážce 2, řekni paní svoje jméno a kup nějaký dobrý pití...V pátek ve 12:01 se představuju paní u přepážky 2....á to jste vy...s úsměvem mi podává nové značky....
A takhle to funguje všude....
Jinak ve varech je několik servisů...ale do toho "mýho" jezdím bez obav dál...Vždy se snaží pomoci, nemají problémy a cítím se u nich jako zákazník a ne jako dojná kráva.
Jinak ve varech je několik servisů...ale do toho "mýho" jezdím bez obav dál...Vždy se snaží pomoci, nemají problémy a cítím se u nich jako zákazník a ne jako dojná kráva.
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
-
passak
- Přispěvovatel
je jasny, že pokud to člověk nedělá svou práci ze zábavy a rád ,tak to dělá kvůli " penízkům!!!!!!!!!!!tak se není čemu divitholy píše:Tak si to tak pročítám a je mi z toho fakt smutno...Mám taky mnohaleté zkušenosti se servisy...především Škoda...páč dělám u firmy (kterou všichni znáte, potřebujete jí, ale furt nadáváte), která už kdysi kupovala Š 120, Favority, Felicie....A i já jsem vlastnil Fábii, a nyní Octu II....šlendrián, vážení funguje všude a podvody se dějí...Můj příběh: Octu jsem si nechal dovézt ze SRN, od prověřeného a velmi solidního dovozce. Přijedu na STK a technik začal....máte servisní knížku? Ukažte...hmm...ruku do vohně bych za ní nedal...pak vlez pod auto...ty přední silentbloky jsou totál v hajzlu...vysypaný...Máte vůli v levým předním kole...ložisko totál vysypaný...Já říkám, že vysypaný by hučelo...ale nehučelo technik na to. Tak beru telefon a volám prodejci...okamžite se domlouváme, že nechám vady prověřit v aut. servise, popř. nechám opravit, pošlu fakturu a on mi jí zaplatí. Technika nezajímá, že nesvítí jedna žárovka v zadních "céčkách", ani lékárnička...pojďte si sednout ke mě, povídá. Sedám na sedadlo spolujezdce...Tak co s tím uděláme? Ložisko, silentbloky...to nepustím...odsud pojedete bez dokumentů, když vás chytí benga, vemou vám papíry...a mě bude vyřízení papírů trvat tak tejden, páč je to dovoz...Pomalu se mi rozsvěcí...Kolik? Ptám se...Litr? Technik kevjne jako že jo. Vidí sem kamery? Ptám se....Sem ne, zní odpověď. Tahám 1000Kč...Technik povídá...máte to hotový a za hodinku si přijďte pro papíry...Po hodině odjíždím do "svého"aut. servisu Škoda v K. Varech. Vyprávím vše technikovi...na chvíli odbíhá, pak se vrací...Máme volnej hever, tak na to mrknem hned...chcete se dívat? Exkurzi přijímám...Technici koukaj na zadní silentbloky přední nápravy...Pane..ty vydrží ještě 100.000 km...jeden je trošku horší, pokud chcete výměnu, doporučoval bych oba (dle mě naprosto v pořádku), ale jinak jsou v cajku...Vůle v kole je...v DE měnili manžetu homokloubu a špatně dotáhli šroub...Technik bere příručku a za tři minuty vyjíždím z dílny. Co jsem dlužen? Ptám se...To nechte...zní odpověď. Poděkoval jsem. Volám prodejci a sděluji výsledek prohlídky...sám mi nabídne výměnu "puků" u něj...zdarma...Přijímám. Sedám do auta a protože je středa, jedu si pro značky. Po doložení všech dokumentů povídá eminence za přepážkou: Je to dovoz, na to máme ze zákona 30 dnů...od pondělí mám dovolenou, zkuste to za 14 dní...To už mi hoří koudel u prd....Beru telefon, volám kámošovi a vyprávím....Za 5 minut volá zpátky: V pátek, ve 12:00 buď na úřadě, jdi k přepážce 2, řekni paní svoje jméno a kup nějaký dobrý pití...V pátek ve 12:01 se představuju paní u přepážky 2....á to jste vy...s úsměvem mi podává nové značky....
A když už píšu tak taky se podělím o jeden příběh.
Známý mě volá mám auto ve VW-Jihlava a mám problém !Včera mě jsem dotáhli pač mě passat hulí bíle.Řekli mě turbo ko a vyměnili je !dneska volají ,že je ještě asi prasklej píst.Říkám mu to je blbost ,aby se sešli dvě takové zavady zároveň!,nech si ukázat to staré turbo a dovez je ke mě.
Aaaa
TAkže mu VW vyměnili dobré turbo za nové ,jen aby se neztrapnili špatně identifikovanou závadou a nebo chtěli vidělat třikrat za píst,nové turbo a staré turbo ještě někde nadělí . A samozřejmně za výměnu turba zaplatil a za novou mazací trubku tuplem!ach jo
a ten píst jsem řešil raději už já!!
Ještě chvilku a to auto bude hořet! 
a to ste este nezazili ako prisiel jeden pan kupit si platnicky do autorizovaneho servisu pretoze chce origo a auto ma doma rozobrate tak mu predali platnicky z kelly za cenu origo v origo krabici od vzduchoveho filtra a ked na to doma prisiel a vratil sa cerveny a nasraty jak sa patri tak ho este predajca presvedcoval ze asi v sklade zamenili krabice. 

-
midnight_man
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
-
PEEK
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ja len malú skúsenosť s výmenou váhy vzduchu. Zavolal som autorizák, že potrebujem vymeniť váhu vzduchu. Povedali, nech prídem, že majú, že je to noname váha a stojí 12000 Sk. Ak by som ale chcel originál Bosch, tak že mi ju môžu objednať, že to môže trvať cca 1 týždeň a že Bosch bude stáť nejakých 14 - 15000 Sk. O cene navyše za ich "autorizovanú prácu" sme sa ani nebavili. Tak som zašiel k miestnemu predajcovi ND, ten mal hneď na predajni originál Bosch za 3800 Sk, výmena mi zabrala asi 10 minút a auto hneď išlo ako hodinky. Čo k tomu dodať...? Asi nič, všetko hovorí samo za seba...