Dani34el píše:oldaf píše:Já myslím že každýmu kdo na to jezdí je u prdele čím je to způsobeno že to prý líp jezdí. .
Tak tohle je argument hoden vola. Ono to taky líp jede když se do benzinovýho motoru vštřikuje spolu s benzinem VODA ! (Viž uvařený ŠKODY 120 co šla voda přes těsnění hlavy do válce) .... je známý že to pak jede super !! Ale ty následky !!!!
A taky prostě lejt bezhlavě rostlináč do nafty a nic o tom nevědět...a pak se divit že jednomu zpolymerizoval motorovej olej...viz foto :
Takže ty útoky tady proti mě že mne zajímá mechanismus údajnýho zvýšení výkonu když tam přidám BEZAROMATIK mne udivujou. Nerad bych měl třeba jednou propálenej píst např.

... a nebylo by dobré to nejprve seriózně odbrzdit?
Ty tvrdíš: "údajné zvýšení výkonu", jiní tvrdí: "... ale inak mam cele vysvetlovanie v prdeli, ide to lepsie a nie len pocitovo" (netopier) a není sám, kdo tvrdí, že to jede lépe
Osobně bych to nepodceňoval, pamatuji si, jak jsme "měli pocit", že to do kopce (D1-Soutický kopec) jede lépe / hůř (cca stejné teplota, stejná hmotnost, atd.)... a tak akademická debata vyústila v měření. Prostě kolegové zkusili odbrzdit "pocitově" dobrou a špatnou naftu... a samozřejmě se rozdíl potvrdil (měřilo se na LR Defender 2,5tdi, T810 a Octavia 1,9tdi)... samozřejmě se bavíme o relevantních výsledcích nad úrovní chyby měření apod. Myslím si, že to pak dokonce někdo "udal" jako část bakalářky nebo diplomky (asi by to šlo i dohledat na UNOB Brno) Rozbory nafty pak dělal jediný skutečně nezávislý výzkumák, který má mimochodem jako jediný akreditaci i pro letecká paliva... která testuje i pro civil - ČSA.
Takže navrhuji nejprve změřit a pokud se výsledek (navýšení výkonu) potvrdí, tak teprve začít zkoumat fyzikálně-chemické principy, respektive následně krátkodobý a dlouhodobý vliv na motor.
Pokud ne, tak to smeteme ze stolu a není co řešit.
V primární úrovni nejlevnéjší, nejrychlejší... a zajisté víš, že i takto může probíhat výzkum
K té fotografii, výpovědní hodnota=0 (nula), "jakýsi ojedinělý výskyt čehosi"... nicméně pro PR a marketing dobré

Až to bude výsledek "laboratorního pokusu", kde byl motor (sto motorů) na začátku experimentu v bezvadném stavu a toto způsobí prokazatelně RO, tak to bude o něčem vypovídat... již jsem viděl, jak pán nalil nemrzku do oleje atd. takže "hrůzostrašnou" fotografii lze pořídit i na motoru, který v životě RO neviděl a podobně...
Mimochodem propálený píst už asi vidělo hodně z nás a samozřejmě od nafty...
Nikdo tady nezpochybňuje vhodnost úprav pro provoz na RO, někteří (např. Miloš a další) "vaří" MEŘO atd.
ad útoky?) ... nikdo ti nemá za zlé, že tě zajímá "mechanismus údajnýho zvýšení výkonu když tam přidám BEZAROMATIK"... problém je v tom, že jsi tady začal prezentovat jakýsi "povýšenecký narcismus" k tématu prvního diesel motoru, zpochybňování odborné literatury... a jediné, čím jsi svá tvrzení "jakože podložil" je jakési pdf-ko, z dílny ELSBETT

...