Bazar přestavbových dílů

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

mm
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mm »

jinak mam zkusenosti s firmeni fabii SDI kdyz jsem do toho nalil horsi naftu tak to kourilo nejelo nechapu jak s tim muzes jezdit bez upravy.... Nerikam ze se neda jezdit bez upravy ale pokud s autem chces alespon jezdit trochu ostreji tak vykon neni. A co se deje v motoru tak nevim ted mechanik rozebiral motor peugeot 1.9d znamej s nim jezdil na bio naftu rostlinny olej. ale casto i na naftu ... a bylo tam tolik karbonu.... no skoda ze jsem to nevyfotil
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

mm píše:No tak pokud grarazujes tak se moc nedivim... Ja nekdy zapomenu prepnout i v zime a venku nastartuju.... Ale podle me se to nici.... musim chvilku pockat cca 1 minuty nez se s tim da jet (na peugeotu).. Vito jakmilje nastartuje tak jede.... Ale jak rikam neni to ono... Treba na sang young musso to jezdilo bez prestaby hodne dobre... Jestlize za prestabu jsem dal nejakych 8000 a jezdim na cisty olej i zime... tak se mi to vyplati... Navic nemusim mit strach ze to nenastartuju s horsi baterkou
no a když je -15 tak máš z oleje sádlo, to rozehříváš sádlo do tekuta a pak to přepneš z nafty na olej nebo jak to tvoříš miloš
slovacek.milos
Aktivista

mm píše:jinak mam zkusenosti s firmeni fabii SDI kdyz jsem do toho nalil horsi naftu tak to kourilo nejelo nechapu jak s tim muzes jezdit bez upravy.... Nerikam ze se neda jezdit bez upravy ale pokud s autem chces alespon jezdit trochu ostreji tak vykon neni. A co se deje v motoru tak nevim ted mechanik rozebiral motor peugeot 1.9d znamej s nim jezdil na bio naftu rostlinny olej. ale casto i na naftu ... a bylo tam tolik karbonu.... no skoda ze jsem to nevyfotil
do fábie jsem nalil akorát geneticky modifikovanou soju v zimě a netáhlo to bylo kolem nuly, v létě jsem jednou vyjezdil sud řo a v pohodě táhlo to, jinak pořád ten esterifikát, klapka i přepoštěč spalin nefunguje odstavený, na fábce jezdí manželka a dcera a nic neříkají, pokud se zhorší výkon hned vrčí, to bylo třikrát, soja a dvakrát klapka KO, dokonce co mi felda moc nežere že to dost klepe tak SDi pořád v pohodě asi že stříká ve dvou fázích po sobě miloš
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

Pri dojezdu prepnu na naftu. Rano nastartuju na naftu hned prepnuna olej zapnu el ohrev co mam u nadrze... a i v tezkych mrazech jede.. :-) Jinak tepelny vymenik zkratovana zpatecka. Jinak to jede asi o 20% hur bez upravy. I na naftu to ma s ohrevem mensi spotrebu... to jsou moje poznatky. Nevim jak jezdi manzelka a dcera. Ale pokud tomu slapes opravdu na krk tak to poznas. Pokud porovnam vito peugeot a sluzebni fabii SDI tak bez upravy jezdila nejhur fabie.. TO bylo fakt hrozny....
slovacek.milos
Aktivista

já ti jen řeknu že když jsme chtěli něco s naftou v zimě umýt na motoru tak jsme ji museli ohřívat v hrnci na plynu, nevím zrovna co tím hci říct, ale třeba ti to něco řekne, ten předehřev o tom budu přemýšlet, třeba v tom SDi se to palivo ohřívá teplota se měří a řj se prispůsobuje, možná se pletu, no každopádně jestli to pojede lépe nějaké to kolínko z hadice topení tam pošlu, já jsem tento týden trochu přiforoval předstih že občas motor hlavně za studena nebo při určitém režimu víc zaklepe, ale jede jak raketa myslím 1.9 felicie lucas miloš
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

Ten tepelny vymenik od europeconu na MB vitu nestaci... ted u peugeota jsem zkratoval zpatecku. A je to opravdu znat.
mm
Přispěvovatel

Příspěvek od mm »

jinak peugeot ma vyhrivani nafty taky nekde zabudovany rikal mi to mecahnik kdyz to upravoval na predchozim modelu jsem mel i origo vyhrivany palivovy filtr
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“