povinné zimní pneu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
nogis
Aktivista
Odpovědi: 0
Příspěvek od nogis »

sky59 píše:...
ked v teplych krajinach vystacia cely rok s jednymi gumami...
a taky na rozdíl od nás nosí jedny boty...

... a v chladných krajinách zase jezdí pořád na zimních gumách. Jestli ti vadí přezouvání, tak se přestěhuj. Nějak jsem ten příspěvek nepobral.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

nogis píše:
sky59 píše:...
ked v teplych krajinach vystacia cely rok s jednymi gumami...
a taky na rozdíl od nás nosí jedny boty...

... a v chladných krajinách zase jezdí pořád na zimních gumách. Jestli ti vadí přezouvání, tak se přestěhuj. Nějak jsem ten příspěvek nepobral.
vidis, pekne si to vyjadril, obe krajne hranice:

- tam kde je "vysoka" teplota vystacia s jednymi gumami

- tam kde je "nizka" teplota vystacia tiez s jednymi gumami

- my mame "strednu" teplotu, nech mi nikto nehovori ze sa na tuto teplotu neda spravit pneumatika.....

uz ma fak nebavi to neustale prehadzovanie kolies ale to urcite viacerich
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Aktivista

Příspěvek od avatar »

Hele kluci ja mam zimni gumy mel sem je na kazde auto kdyz byla moznost. Ale aby mi nekdo rikal listopadu nazujes jinak tytyty stim ze ted bylo u nas nad 10 stupnu celej tejden... proste kravina

nehlede na to ze vecina firem maji firemni auta dvoji gumy znamena vyssi ceny za dopravu a kdo to zaplati ???

no koncak kdo jinej )))) Uz se tesim na povinou vymenu skel u aut. Protoze co si budem povidat pres nove jde o 50% lepe videt a nekdo z politiku by si rad zalozil zivnost na nove skla protoze na gumy uz ma Lojza z TOP07 a lekarnicky Adam z ODS.

Doufam ze chapete pointu o co mi jde :))))
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

ja to nechápu a jsem určitě natvrdlej ale proč by mělo být všechno dražší? Jde jenom o prvotní investici mít dvě sady gum. Prostě na jednu sadu zimních a letních najedu 100tis,když budu jezdit na letních najedu 50 a budu dávat další. Takhle koupim obě sady každý dva roky nový a jsem na tom stejně. Jediná investice navíc jsou druhý disky.. S oknem je to sice blbost,ale sahněte si do svědomí,jak je po výměně předku z auta líp vidět. Prostě chceš jezdit,bude tě to něco stát. A absolutně nechápu jsou lidi,kteří mají na autě štelovák,hudbu,HID sadu,trysky,turbo,chip a kdejaký další neříkám nedůležitý investice a pak je jim proti srsti investovat 6litrů do zimních gum. A to maj na léto 18ky a na nich nazutý číny.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Bobanius
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobanius »

Biimbo píše:ja to nechápu a jsem určitě natvrdlej ale proč by mělo být všechno dražší? Jde jenom o prvotní investici mít dvě sady gum. Prostě na jednu sadu zimních a letních najedu 100tis,když budu jezdit na letních najedu 50 a budu dávat další. Takhle koupim obě sady každý dva roky nový a jsem na tom stejně. Jediná investice navíc jsou druhý disky.. S oknem je to sice blbost,ale sahněte si do svědomí,jak je po výměně předku z auta líp vidět. Prostě chceš jezdit,bude tě to něco stát. A absolutně nechápu jsou lidi,kteří mají na autě štelovák,hudbu,HID sadu,trysky,turbo,chip a kdejaký další neříkám nedůležitý investice a pak je jim proti srsti investovat 6litrů do zimních gum. A to maj na léto 18ky a na nich nazutý číny.
Plně souhlasím . Chci jezdit a chci jezdit bezpečně tak do toho musím taky něco investovat.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Když chcete být tak bezpeční, tam nezapomeňte, po dvou letech gumy vyhodit, protože ztvrdnou, pod 4 mm taky vyhodit, protože podle logiky, že v zimě na letních jezdí jen blázni, tak v létě na zimních platí totéž, a jsi s úsporou kde? :)
VW Sharan
1.9 TDI PD
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

Kód: Vybrat vše

Plně souhlasím . Chci jezdit a chci jezdit bezpečně tak do toho musím taky něco investovat.
kdyby někomu nebylo jasné, tak tady nikdo nenabádá k tomu aby se jezdilo na letních po sněhu.. ale je kravina největší jezdit v 15 stupních po zimních.. ty gumy jsou dělane na teplotu kolem nuly.. spíš pod nulou.. čím je tepleji tak ta guma podle mě měkkne.. timpadem jde rychle do sraček.. čímž to docela působí škodu.. tady jde o to prostě přezout těsně před sněhem.. a ne přezout v listopadu a pak jezdit jak p*ča měsích při 15 stupních po asfaltu.. samozřejmě kdo ma dvoje disky, tak je v klidu.. horši to je s těma co maji jen jedny.. ti už si moc vybirat nemužou
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

villík - v čem je problém jezdit se zimními pneumatikami v létě..? Jsou už ztvrdlé a pro toho, kdo nezávodí po dálnici je to fuk, ne?
nepropadat panice...
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

villík - v čem je problém jezdit se zimními pneumatikami v létě..? Jsou už ztvrdlé a pro toho, kdo nezávodí po dálnici je to fuk, ne?
jj pod 4 mm už to vyjde skoro nastejno jak letni
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

No to je právě ono. O vlastnostech letních na sněhu toho bylo napovídáno a napsáno tolik, že v té masáži úplně zanikly testy zimních pneumatik v létě. A ty testy zimních v létě dělali stejné instituce, jako testy letních v zimě.

Ony jsou ty masážní reportáže tak okaté, že se divím (vlastně už ani ne), kolik lidí na to skočí. Porovnání se dělá v extrémních podmínkách, kdy porovnávají brzdnou dráhu letních - zimních na ujetém sněhu. Proč se stejné porovnání neudělá na náledí? Protože obě gumy pojedou jak sáně, což se nehodí. Proč se to neudělá na mokru? Protože by to zimní prohrála a to se nehodí. Poč se to neudělá dejme tomu v 20 °C ? Protože by to zimní prohrála a to se nehodí.

A přesto je skoro hrdelní zločin jet na suché silnici na letních při teplotě okolo nuly, což ovšem neplatí pro jízdu v letě na zimních třeba v 35 ve stínu, o teplotě silnice se ani nezmiňuji.
VW Sharan
1.9 TDI PD
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

jericho-3 píše:villík - v čem je problém jezdit se zimními pneumatikami v létě..? Jsou už ztvrdlé a pro toho, kdo nezávodí po dálnici je to fuk, ne?
Kdo nezávodí zvládne to s letními v zimě. :)
VW Sharan
1.9 TDI PD
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

honzas1 píše:

To skoro je jaká veličina? letní se vzorkem 10 mm jsou skoro jako zimní. :)
VW Sharan
1.9 TDI PD
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

vilik píše:
honzas1 píše:

Naposledy upravil(a) miraspetrowski dne 05 lis 2011, 20:06, celkem upraveno 2 x.
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

vilik píše:
honzas1 píše:

nevím jestli někdo ,ale já v zimě jezdím i na silnici ,která je bez sněhu a ledu,přesto zimáky dávám,letní směs se jednoduše na prostydlé silnici ztrácí jako prd v lese,přehazování letních za zimní považuji něco jako prevenci podvozku před špatným obdobím roku,proto že,když už jsou kola dole,dáse něco ošetřit,promazat,vyměnit a vědět ža mi za měsíc nebudou svítit destičky, nebo při prvním mrazu se mi až do března nebudou vracet bovdeny ručky,proto jsem si hned při koupi jakéhokoli auta pořizoval druhý kola, abych si to doma v klidu udělal s prevencí,komu se chce válet pod autem když je chladno?asi nikomu,tak že můj názor a zkušenost na zimáky :woot: proto to jak tu hodně lidí praví nemá cenu toto řešit,jediný co moho dodat že kolega na zimu kupuje již řadu let fungl nový,a nechává je přez léto ale na další zimu zas edá nový kupuje baumaxovky po 800 kč a neřeší to
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Aktivista

Příspěvek od avatar »

Bobanius píše:
Biimbo píše:ja to nechápu a jsem určitě natvrdlej ale proč by mělo být všechno dražší? Jde jenom o prvotní investici mít dvě sady gum. Prostě na jednu sadu zimních a letních najedu 100tis,když budu jezdit na letních najedu 50 a budu dávat další. Takhle koupim obě sady každý dva roky nový a jsem na tom stejně. Jediná investice navíc jsou druhý disky.. S oknem je to sice blbost,ale sahněte si do svědomí,jak je po výměně předku z auta líp vidět. Prostě chceš jezdit,bude tě to něco stát. A absolutně nechápu jsou lidi,kteří mají na autě štelovák,hudbu,HID sadu,trysky,turbo,chip a kdejaký další neříkám nedůležitý investice a pak je jim proti srsti investovat 6litrů do zimních gum. A to maj na léto 18ky a na nich nazutý číny.

Nejde o to zainvestovat jde o to ze tu investici mas NARIZENOU !!! uz jen chodit na akce Z dale soboty zadarmo a jsme tam kde jsme byli. Respektive jeste ve veci prdeli nez to bylo za komousu.....

Zimni pneumatiky je velka medialni masaz!!!!. Neco jako balena voda a je jedno jaka znacka Matoni, dobra ad.... Z kohout tece lepsi kvalitnejsi temer kojenecka. ALe medialni masazi se lidem do halvy narvalo ze je spatna a tak vznikl bezva bussines))) V kohoutku mas litr za 0,08 kc ale ty si ji kupujes za 10kc litr.)))

stejne to je s pneu ))) staci parkrat v TV videt par nehot par testu poradne postrasit a je to )))) pak schvalit a je to mame novej trh !

nejde mi o to rici ze je zimni pneu na hovno ja sam dobre vim ze se na snehu s nima lepe brzdi ale kolikrat to vyuziji ? V zime je prumerna teplota kolem 0 vsude rozsolene suche silnice.

V lete to pulka naroda bude dojizdet ale o tom ze jak tu nekdo jiz napsal se nepise nemluvi )))) to ze je to jeste vice nebezpecne protoze v lete se jezdi o 50km/h rychleji to se neresi ...

proste znovu rikam cokoli narizene je SPATNE clovek ma mit na vyber
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“