besoun píše:ok takže nic měnit nebudu akorát by mě zajímalo kdy se zapnou ty 3 žhavičky co tam jsou , nevíte někdo???
musi byt splnenych par poziadaviek, kontroluj to v kanali 16 v tretom okne mas bud 00, 01,11,10. HI/LO - velky a maly okruh, nula znamena vypnuty a 1 zapnuty.
Inak mne sa motor v podpise ohreje pri -10, asi po 10 km na pracovnu teplotu, ale s tym ze mi funguje pomocny ohrev a mam EGR off, a kym motor nema 90°C tak nejdem cez 2500ot.
Ladas píše:to řídí řj motoru podle teploty vody a zatížení altíku (DF signál) jestliže máš ko kroužky tak sice alt dobíjí ale tohle se nespustí
Jde zjistit vagem DF signál(funkčnost tý svorky)?
Jde vagem pozorovat spínání těch 3 ohřejvátek?
nebo je jedinej test funkčnosti napíchnot si tam náky žárovky,ledky a koukat jestli to spíná?
--------------------------------------------------------
Už jsem našel nahoře píše frajer že je to kanál 16 a první okno je zatížení alternátoru v procentech 3. okno spínání. Až to vychladne půjdu to sledovat.
Bylo by fajn zjistit že nějakej nehřeje, ale bojim se že to funguje jak má a lepší to topení nebude....:-/
já ty žhavky mám všechny 3 přes relé na spínač a ač mám zakrytý i chladič , teměř nepozoruji rozdíl , možná subjektivně ... termostat vyměněn , chladič zakryt celoročně , EGR of , motor AHF
slovacek.milos píše:v tom kanále 16 tam je vidět i proudový odběr poznáš jestli je některý ohřivač spálený
To samozřejmě nepoznáš , ale byla řeč o alternátoru a jeho zatížení !
Jinak to si musíš Miloši už proměřit samostatně, jak to ti snad nemusím psát (jedna se o žhavící svíčky).
Marek77 píše:My, kdož máme v základní výbavě bufík, tohle fakt nemusíme řešit.
Na provozní teplotě jsem po 5-8 minutách piánko jízdy po městě. A to mám téměř jedenáct litrů kapaliny.
Akolik ti tak ten bufik zere a jakym zpusobem ho ovladas (poustis/vypinas)?
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
Softwerove jde.donutit zhavky hrat do urcite teploty vody. Ja si takhle ohrivam rychleji motor a nastaveno mam 70st.U O2 to uz nastavili tvurci sw do 70 ve fabrice... Lamal jsem si s tim hlavu 8 hodin, na prani zakaznika co jezdi kratke trasy.
Marek77 píše:My, kdož máme v základní výbavě bufík, tohle fakt nemusíme řešit.
Na provozní teplotě jsem po 5-8 minutách piánko jízdy po městě. A to mám téměř jedenáct litrů kapaliny.
Akolik ti tak ten bufik zere a jakym zpusobem ho ovladas (poustis/vypinas)?
Žere tak půllitr až šest deci na hodinu při plným výkonu na sporo asi polovic. Zapíná se normálním vypínačem v autě, nebo to jde různejma typama dálek od klíčenky na cca 5O m až po nekonečnou dálku - telefon.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)
Cha zajímavé, vyměnil jsem vsechny tři zhavky, vsechny byly KO. Připojím li vag napíše mi to tohle. Tedy z nějakého důvodu se predehrevy nespustí. Jeste to musim zmerit voltmetrem. Uměl bych někdo rozklíčovat pole 2 ty nuly?
Jedná se o A4 AFN. Venkovní teplota 1°C, motor zcela studený.
zizalak píše:Cha zajímavé, vyměnil jsem vsechny tři zhavky, vsechny byly KO. Připojím li vag napíše mi to tohle. Tedy z nějakého důvodu se predehrevy nespustí. Jeste to musim zmerit voltmetrem. Uměl bych někdo rozklíčovat pole 2 ty nuly?
Jedná se o A4 AFN. Venkovní teplota 1°C, motor zcela studený.
X X X X X X X 1 Coolant temp. > 70 °C or intake air temp. >5 °C
preto ti to nezoplo, nesplnil si podmienku
Neprehanate to troska s tym nahananim teploty?
Motor na volnobehu ma odpadne teplo cca 4-5 kW. Kolko maju vykon tie prihrievace? Navyse, ak je zapnuty (a v zime je to pravidlo) ohrev skla, ventilator kurenia, mozno zrkadla, svetla, tak to el. prihrievanie vam nezopne.
octavia70:
zakryty chladic, celorocne ??? Pekna blbost, radsej vymenit termostat, teda ak je problem s dosiahnutim a udrzanim prev. teploty.
Inak este.... Vyradenim EGR ste si sami prispeli k tomu, ze "motor" sa dlhsie ohrieva.
Marek77:
Nepisal som ci Eberspächer, alebo Webasto, nepisal som ani typ. K tej reg. vykonu... Moze mat aj tu ON/OFF, kludne, reguluje, neprehreje. To ze sa v nejakom aute prehrieva, svedci o niecom zlom, nejdem riesit kto za to moze (ci inzinieri, majitel....). Sam pises o nevykonnej pumpe, spomalenom prietoku atd. (aj ked vlastne tu je rec o octavii) Ale domontovavat si kurenie s vykonom iba 3 kW, tak v tom nevidim vyznam.Mat za rovnake peniaze iba "polovicny" vykon.... To uz radsej nechat ten motor o nejakych tych 10 minut dlhsie poklepat si, lebo ten prihrev 3 kW za cca 20 minut auto pri - 10°C nevykuri ani nahodou, mozno tak odfuka celne sklo... Mam 5 kW Webasto vo fabii, takze viem co pisem. V mojom minulom prispevku som pisal, ze dolezity je okruh, myslel som tym prietok vody cez kurenie.
EGR off, vonku -2, klimatronik na auto 22C, 4km jazdy zacina fukat teply vzduch z vyduchov a po 11km teplota podla budika 90C. jazdim na ester vyfritu. termostat je tam od vyroby.