Haldex----pernamentní 4x4
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Svez se nekdy napr. s O1 4x4 rv.99 a uvidis (ovsem musi mit vse puvodni)live69 píše:Nestačím se divit že ty napíšeš takovou kravinu! Nedokážu si představit že to dohrabu někam a nebudu moc zpět couvat 4x4JasteR píše:Haldex 1gen funguje celkem slusne, ale nekdy muze byt dos zaludnej - bez ESP , ale na druhou stranu nekdy zaple ESP v brecce je spise na skodu kdyz to skrti vykon, konkretne ASR, pak radsi vypinam.. skoda ze 1gen neumi i couvat to je nejvetsi nevyhoda.. idealni je 4gen kde si umi regulovat kazdy kolo zvlast a ESP je uz naledano daleko "jemneji"live69 píše: Tak to máš asi něco hodně špatně! Jinak to funguje myslím slušně!
PS: Myslim ze u premanentni ctyrkolky pokud to nema jednotku haldexu tak nepujde ESP, a pri plny svornosti je na parkovisti ani neotocisani s ESP nemám žádný problém

Generace:
Haldex 1.generce 1998-2004 / do roku 2002 na zpátečku 4x2, od roku 2002 modernizován - jiné čerpadlo - 4x4 i při couvaní !
Haldex 2.generace 2004-2008
Haldex 3.generace 2008-2010
Haldex 4.generace 2010 -2012
5gen. 20013-Audi A3,Golf7,Octavia3,Leon
Naposledy upravil(a) JasteR dne 02 úno 2013, 19:20, celkem upraveno 1 x.
..:: Octavia vRS TDI - 210HP @ 476Nm NA PRODEJ !!!
..:: Leon Cupra4 TDI - 270HP @ 580Nm

live69 píše:Nestačím se divit že ty napíšeš takovou kravinu! Nedokážu si představit že to dohrabu někam a nebudu moc zpět couvat 4x4JasteR píše:Haldex 1gen funguje celkem slusne, ale nekdy muze byt dos zaludnej - bez ESP , ale na druhou stranu nekdy zaple ESP v brecce je spise na skodu kdyz to skrti vykon, konkretne ASR, pak radsi vypinam.. skoda ze 1gen neumi i couvat to je nejvetsi nevyhoda.. idealni je 4gen kde si umi regulovat kazdy kolo zvlast a ESP je uz naledano daleko "jemneji"live69 píše: Tak to máš asi něco hodně špatně! Jinak to funguje myslím slušně!
PS: Myslim ze u premanentni ctyrkolky pokud to nema jednotku haldexu tak nepujde ESP, a pri plny svornosti je na parkovisti ani neotocisani s ESP nemám žádný problém
To je pěkná kravina. Mě to normálně chodilo... Couval jsem s vlekem s nájezdovkou do závěje a nermálně jsem tam zajel a pak zas vyjel a to nesčetněkrát... Haldex na zpátečku funguje... Auto bylo OI 4x4 turbo
škoda octavia ASZ + chip - Prodáno
VW Passat BMR => BMN + DPF OFF + chip = Asi 200 Poníků..
- Chvála bohu prodáno... Nejhorší auto co jsem kdy měl...
Chevrolet Silverado 2500HD 6.0 V8 421PS
OII BKC DSG

OII BKC DSG
Přečti si rači pořádně co jsem napsal vyse ....jezdil jsem v prvnim rocniku octavie kombi 4 x4 a vím o čem mluvím,prvni verze haldex opravdu neumeli couvat na zpatecku 4x4..ostatne nekolikrat se o to i psalo v automibilovych periodikach...

Ty jako myslíš předface AGR 4x4???JasteR píše:Přečti si rači pořádně co jsem napsal vyse ....jezdil jsem v prvnim rocniku octavie kombi 4 x4 a vím o čem mluvím,prvni verze haldex opravdu neumeli couvat na zpatecku 4x4..ostatne nekolikrat se o to i psalo v automibilovych periodikach...
OII BKC DSG

OII BKC DSG
Ano, od cca2002 ma jiny cerpadlo a upravenou jednotku, ta uz umi i couvat 4x4..nektery starsi jsem uz taky videl co to meli vymeneny, pry se to da i do prvnich verzi..
pokud by to nektery zajimalo tak zajimvy cteni o haldexu je zde:
http://www.autorubik.sk/technika/ako-fu ... ka-haldex/
http://www.octavia4x4.estranky.cz/clanky/forum.2.html
Nez jsem kupoval Cupru, dost jsem toho procetl, zajimal jsem se i o to aby uz umela ibcouvat 4x4... a ne jako prvni octavie s 4x4
Nez jsem kupoval Cupru, dost jsem toho procetl, zajimal jsem se i o to aby uz umela ibcouvat 4x4... a ne jako prvni octavie s 4x4

JasteR píše:Ano, od cca2002 ma jiny cerpadlo a upravenou jednotku, ta uz umi i couvat 4x4..nektery starsi jsem uz taky videl co to meli vymeneny, pry se to da i do prvnich verzi..

OII BKC DSG

OII BKC DSG
-
- Přispěvovatel
Cúvanie
Mám Alhambru 2000,nič prerábané a aj pri cúvaní zapína zadok.
Jinak jak uz jsem psal, je mozny ze starsi auta uz musou mit novejsi cerpadlo a upravenou RJ, pokud je auto jako bazar.. proto vzikaji famy ze haldex 1g umel od pocatku i zpatecku 4x4, coz neni pravda... ja jel v te dobe v Nove r1999 Octavii 4x4 TDI 66kW prvni 4x4Octavka a co vim tak jeste nektery po FL (8/2000 MR2001) mela stary typ... 4x4 TDI PD 74kw nabihal az od MR2002 tj.8/2001 a ty uz maji umet vechny zpatecku 4x4 a umi spolupracovat i s ESP/ASR/MBA, ktery bylo "na prani" za priplatek az od Faceliftu

Ty pises nezmysly. Nikdy si vtom nejazdil, pretoze keby si take auto mal alebo v nom jazdil v terene tak takuto blbost nenapises. Kazdy haldex vie zopnut aj na spiatocku. Mal som Octu 4x4 1.9TDI 66kW AGR r.v. 99 a haldex spinal aj pri cuvani!!! Mal som aj facelift 3/2001, 74kW 1.9TDI PD (ATD) a Haldex taisto spina aj na spiatocku. Teraz mam megahybrid aky vo svete nema obdobu a Haldex stale zopina aj pri cuvani. Vzdy to tak bolo a aj bude. Aj v dielenskej prirucke a aj v skoliacej prirucke na to upozornuju, ze zopina aj pri cuvani.JasteR píše:Přečti si rači pořádně co jsem napsal vyse ....jezdil jsem v prvnim rocniku octavie kombi 4 x4 a vím o čem mluvím,prvni verze haldex opravdu neumeli couvat na zpatecku 4x4..ostatne nekolikrat se o to i psalo v automibilovych periodikach...

Mylis si to z mechanickym pohonom Syncro v GIII. Tam bola volnobezka (ako na bicykli) a po zaradeni spiatocky solenoid prepustil podtlak ktori vcucol na volnobezke taku membranku a uplne ju odpojil. Na spiatocku zadny nahon nefungoval.