elektrostatické čištění olejů
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Jaryne, to nemá chybu.
Chtěl jsem se Tě zeptat na pár věcí:
jaký máš auto, jezdíš jen na ten použitej olej?, případně jaké máš zkušenosti /nějaké nánosy, problémy, třeba s turbem, jak často měníš olej.../
jak bys navrhnul to zařízení s trafem z telky- on zdroj z infráku není až tak obvyklá záležitost. Ptám se Tě, protože máš prokazetelně praktické /ale i teoretické/ zkušenosti.
Jde to třeba i takhle, ale Tvůj způsob je elegantnější:
http://www.simplecentrifuge.com/videos.html
jaký máš auto, jezdíš jen na ten použitej olej?, případně jaké máš zkušenosti /nějaké nánosy, problémy, třeba s turbem, jak často měníš olej.../
jak bys navrhnul to zařízení s trafem z telky- on zdroj z infráku není až tak obvyklá záležitost. Ptám se Tě, protože máš prokazetelně praktické /ale i teoretické/ zkušenosti.
-
- Přispěvovatel
Mám tu pažouta 205 grd a jemu fakt vyjetej friťák šmakuje. Z počátku jse byl opatrnýxa19td98 píše:Jaryne, to nemá chybu.

Zase tolik nejezdím, tak max. autíčko vyjelo cca 700l friťáku a bez problémů, teda pokud je nad nulou.
Viděl jsem, jak někde straší s fotkama, kde ukazují, jak to bezvadně proniká do oleje a polymerizuje. Nedávno jsem přetěsňoval vanu a nic takového tam nebylo.
Fakt je, že ani nevím, jak často měním olej - jsem trochu bordelář a na co si přidělávat starosti

K tomu zdroji : schéma je někde nahoře, akorát bych tam nedával ty KU, ale spíš KD, třeba 501 a šup na chladiče. Primár na ty VN trafa max. 2x20 závitů - čím míň závitů, tím větší napětí, ale i kmitočet, neznám parametry těch zalisovaných diod, tak bych méně než 2x10 nedával.
Edit : zapomněl jsem na to odstřeďování

zdá se mi to jako jediný možný způsob na odstranění sádla z oleje, tady bez ředění nebo ohřívání. V hlavě to mám, jen jak se mi dostane pod ruku jetá ždímačka. Představu mám asi takovou:
Buben ždímačky vylepit zevnitř nepropustnou fólií a ještě přímo na buben přimontovat víko, které bude mít uprostřed otvor např. 60 mm. Přívod oleje na dno bubnu, středem toho otvoru. Mezikružím, mezi přívodem a dírou v deklu, by unikal olej po naplnění bubnu.
+ tedy nějaké ty drobnosti pořešit - třeba aby sádlo člověk nemusel pak kydat špachtlí, tak igeliťák do bubnu, prostě doladit.
Škoda, že se mi tu žádná ždímačka neválí

-
- Přispěvovatel
čistenie
je pekné že vás trápia veci ako je čistenie olejov, ale zdá sa mi mrhanie časom keď objavujete ameriku, zatiaľ čo z ameriky k nám už lietajú boenigy. Závidím Vám že ste deti šťasteny a pánboh Vám nadelil 26 hodín na den. Mne len 24 a preto sa snažím rozumne ich využiť. Čo tak keby ste si naštudovali archimedov zákon.Má už nejakých tisíc rokov ale funguje perfektne.Prepáčte ! julio
-
- Přispěvovatel
Re: čistenie
Je pěkný od tebe, že máš o nás tolik starostí - doporučuji toto napsat do každého trýdu na tomto webu - jistě i ostatní ocení tvoji starostlivostjulio tabi píše:je pekné že vás trápia veci ako je čistenie olejov, ale zdá sa mi mrhanie časom keď objavujete ameriku, zatiaľ čo z ameriky k nám už lietajú boenigy. Závidím Vám že ste deti šťasteny a pánboh Vám nadelil 26 hodín na den. Mne len 24 a preto sa snažím rozumne ich využiť. Čo tak keby ste si naštudovali archimedov zákon.Má už nejakých tisíc rokov ale funguje perfektne.Prepáčte ! julio

Edit: a pokud tomuto svému psaní říkáš "rozumné využití času" - škoda slov...
julio tabi: souhlasím s tebou každý náš truck spotřebuje až 3000 litrů oleje měsíčně ( čistý rafinát ) tankujem v Německu, Rakousku i doma, ale to co bylo v roce 2005 kdy jedna Ostravská firma nám dodávala profi čištěný olej již nechci zažít. ( vstřik. čerpadla o filtrech škoda mluvit hotovo ) užil jsem si svoje. Pokud dobře čučíte na ty videa ze zahraničí tak podomácku z použitého dělají MEŘO a kdo tomu rozumí ví asi proč. Jinak jestli chcete čistit požíjte odstředivku oleje z LIAZU to budete koukat co dokáže odstředit a filtrovat.
-
- Přispěvovatel
Víš truck, né každé naše autíčko spapá 3 kubíky oleje, zvláštní, že?truck píše:julio tabi: souhlasím s tebou každý náš truck spotřebuje až 3000 litrů oleje měsíčně ( čistý rafinát ) tankujem v Německu, Rakousku i doma, ale to co bylo v roce 2005 kdy jedna Ostravská firma nám dodávala profi čištěný olej již nechci zažít. ( vstřik. čerpadla o filtrech škoda mluvit hotovo ) užil jsem si svoje. Pokud dobře čučíte na ty videa ze zahraničí tak podomácku z použitého dělají MEŘO a kdo tomu rozumí ví asi proč. Jinak jestli chcete čistit požíjte odstředivku oleje z LIAZU to budete koukat co dokáže odstředit a filtrovat.
Kdo by to byl řekl, že se najde pár kutilů, co si postaví hlavu a zarytě jdou za svým - zaplať pámbů, jinak jsme ještě dnes jezdili na koni.
Pjeknej flejmík se nám tady rozjel - osobně bych nikomu trýd nezasíral plkama vo hovně - asi jen věc názoru - prostě jsou lidé, co se musí vyjádřit ke všemu - ať je to jakákoliv pičovina - jako ten jejich výrok.
Jinak mír!!
Elektostatickej filtr To Jatin
Omlouvam se ale nemohl by jsi mne poslat podrobný náčrt toho filtru a zapojení těch elektrod,abych to mohl doma vyrobit a fungovalo to.Jsem přes elektriku trochu natvrdlej.díky.Kdyžtak to pošli na srbs@centrum.cz,ještě jednou díky.Jinak já používam na filtrování hydraulický čerpadlo z Citroena.