To už nezná mezí!!!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Srovnávat zedničinu a opraváře snad ani nejde.Věřím tomu že zedník je fyzicky hodně náročné povolání. Makat na stavbě není med zima nezima atd.Ale málokterý zedník nese odpovědnost za život klienta a svoji práci. A málokterý musí mít takové znalosti jak opravář a přitom žádný za míň jak 120 nedělá. A nějaká přesnost a preciznost je tqky moc zajímat nemusí. A taky mají slevy ve stavebninách a účtují ceny plné. Tak nevím no.Každé má svoje.A pokud se vám nechce platit za opravy aut tak si je opravujte sami.Já taky nadával kolik jsem dal za omítky a podlahy a obklady atd...Možná bych dost prací na stavbě zvládnul taky sám a asi i líp páč oni si na půl centimetru nehrajou ale zatnul jsem zuby a zaplatil
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
Jo, já dával meloucháři/který byl normálně zaměstnán/ 1000kč den-v 7.00 jsem pro něho zajel, v půl páté odvezl domů..když si vezmu, že má vše zaplacené jako zaměstnanec/hlídač v supermarketu/, tak to není špatné..Dnes by to asi bylo už 1500kč.A je tolik nových technik, že zedník má neskutečně ušetřenou práci..Nandá síťovinu na kamennou zeď, nahodí a jde pryč, rohy zdí udělá z polystyrénu, zase síťovinu natáhne a jeto..Dnes jsou lepidla apod., takže stál jsem jen s otevřenou pusou, když pracoval...To moje 1000kč byla větší obět. Ale je fakt, že když je ve firmě musí ,makat... 

nepropadat panice...
Jo.Melouchář si veme litr plus svačina pivo gořalka a to mu mícháš maltu ze surovin které si ty koupíš a ještě mu ji doneseš pod nos.Já když dělám doma melouch tak si musím přivézt díly mít nesmysl vercajku spotřebuju u toho elektriku opotřebím zdviž a když si řeknu stopade za hodinu tak co bych eště nechtěl.
Když mi v létě dělala firma omítky tak na dodáku co u mne špatně vyhodili byl materiál vypsaný do posledního zrnka v sile.S cenou dopravou půjčením stroje atd.Dělalo to 30000kč Já jim platil 68k.Byli tu 5 dnů 3 chlapi.Tak kdyby měli 8 náklady na dopravu stěhování atd...Tak každý vydělal za pracovní týden 10 litrů. To se dá ne? A to elektrika a voda moja.
Každý bere za metr čtvereční a hotovo.
Potřeboval jsem nalepit a zatáhnout lepidlem 30m2 polystyrenu na rovnou zeď. Jó šéfe udělám. Za 220 kč za metr v sobotu bez papíru. Nakonec sem si to udělal sám. Dělal jsem to čistých 12 hodin.Nic tragického na tom nebylo a ušetřil jsem když spočítám 12x150 co dělám melouchy necelých 5 tisíc.
Když mi v létě dělala firma omítky tak na dodáku co u mne špatně vyhodili byl materiál vypsaný do posledního zrnka v sile.S cenou dopravou půjčením stroje atd.Dělalo to 30000kč Já jim platil 68k.Byli tu 5 dnů 3 chlapi.Tak kdyby měli 8 náklady na dopravu stěhování atd...Tak každý vydělal za pracovní týden 10 litrů. To se dá ne? A to elektrika a voda moja.
Každý bere za metr čtvereční a hotovo.
Potřeboval jsem nalepit a zatáhnout lepidlem 30m2 polystyrenu na rovnou zeď. Jó šéfe udělám. Za 220 kč za metr v sobotu bez papíru. Nakonec sem si to udělal sám. Dělal jsem to čistých 12 hodin.Nic tragického na tom nebylo a ušetřil jsem když spočítám 12x150 co dělám melouchy necelých 5 tisíc.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
nemluvě o tom že třeba se třeba ojebe podklad natáhnou ti stěnu barvou a je to flekatý a co si na meloucháři vezmeš nic znova jdeš a koupíš barvu...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Nema smysl to srovnavat se zednicinou, jak se tu psalo, je to uplne jinde. Ale neda mi jen nezminit jeden zajimavy rozhovor po par pivech se zednickym zivnostnikem. Bavili jsme se tak jak to chodi a prislo na ceny praci, rozpocty a tak. No a z neho vypadlo neco co jsem chvili rozdychaval, pry co se ceny prace tyka je to jednoduchy. Vezmes cenu materialu, vynasobis trema a mas cenu prace. To by slo, ne? 

Jo to jo.Nevím jestli třikrát ale třeba tesař chtěl jedna k jedné. Řezivo 30 práce taky 30.Ale tomu jsem to platil rád. Udělali kluci fakt pěknou práci.Byli dva, meloucháři a dělali to 6 dnů. Byla to běžná cena bez DPH.Levněji by to stejně nikdo neudělal. Pokrývač to samé jedna k jedné. Co jsem se bavil s klukem co dělá kuchyně to samé. To kdybych já opravoval jedna k jedné tak klidně budu nabízet díly bez marží.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
FI HTP LPG 340 000km
no to já byl taky na oleji přivezl jsem si svou 5l a koukám jak mi to tam leje ostošest
řikám mu nechal s o vykapat? jak dlouho 10min? nene to neni prej potřeba slyšim..... rikám mu takže ted si mi zasvinil nový olej usazeninama na stenách, ale budiž
tak ok lil olej a nalil mi tam o 0,7litru navic novýho mýho oleje a jed jed prej...
¨
rikám mu to si děláš prdel... to neumíš ani olej???
pak ho teda odpustil= znehodnotil a kouká na mě psíma očima, že nechtel.....
věřit se dá jen málokomu ale jsou i vyjímky což já neoznačuji za mehaniky ale za autodoktory:-)
řikám mu nechal s o vykapat? jak dlouho 10min? nene to neni prej potřeba slyšim..... rikám mu takže ted si mi zasvinil nový olej usazeninama na stenách, ale budiž
tak ok lil olej a nalil mi tam o 0,7litru navic novýho mýho oleje a jed jed prej...
¨
rikám mu to si děláš prdel... to neumíš ani olej???
pak ho teda odpustil= znehodnotil a kouká na mě psíma očima, že nechtel.....
věřit se dá jen málokomu ale jsou i vyjímky což já neoznačuji za mehaniky ale za autodoktory:-)
U nas se ted rozmohla nova moda... prijde borec nabiflenej z netu (nic proti foru) ze tam kluci psali ze by to mohlo byt to a to... no pak mu reknu co a jak a on zacne ze ma v kelly znamyho co ma 40% to je trochu na palici.. pak donese uplne jiny prumer dilu a nebo se divi ze starline cep nevydrzel pul roku ani...mu rikam co sis donesl to jsem tam dal i kdyz jsem te upozornoval. clovek maka do 11 do vecera aby dojel chytrak ho strhat jeste vic ...
Audi A4 B5, gt2260v, spodek AVF,hlava AHF, 12mm,spičky 0.310, výfuk 70mm, saní 55mm, FMIC
jo, to je přesný, dojde týpek a začne ze sebe sypat deset věcí kterýma to určitě není, ale čím to je, to neví...
to s cenama dílů a třeba pneumatik, na to už přestávám mít nervy, každej chytrej jak delfín, kde co za kolik, výrobce v licencích toho a toho, kterýho jsem v životě neviděl
hele sorry, neeee, já montuju to a to, když bude problém, tak si to pak pořeším s dodavatelem já
díly Aukra ( nic proti Aukru ) namontuju, i olej z Lidlu naleju, ale za nic neručím, někdy je to možná lepší a to že to pak dám zákošovi sežrat že chtěl šetřit a teď to platí třikrát, to jako dám a rád..
jen práce tě neuživí, co si budeme povídat, přirozený rabat na dílech je princip tohoto druhu podnikání ( nebo fušování, to je jedno )
nakoupit za 100, prodat za 100 nebo raději za 95,- a namontovat na počkání za Marsky, to nemusím dělat nic
tato práce mě neživí, to ne, ale zadáčo ji dělat nebudu, když zvážím jen co stál všechen werkzeug a co stojí provoz dílny, likvidace olejů,filtrů atd. tak to prostě nejde
to s cenama dílů a třeba pneumatik, na to už přestávám mít nervy, každej chytrej jak delfín, kde co za kolik, výrobce v licencích toho a toho, kterýho jsem v životě neviděl
hele sorry, neeee, já montuju to a to, když bude problém, tak si to pak pořeším s dodavatelem já
díly Aukra ( nic proti Aukru ) namontuju, i olej z Lidlu naleju, ale za nic neručím, někdy je to možná lepší a to že to pak dám zákošovi sežrat že chtěl šetřit a teď to platí třikrát, to jako dám a rád..
jen práce tě neuživí, co si budeme povídat, přirozený rabat na dílech je princip tohoto druhu podnikání ( nebo fušování, to je jedno )
nakoupit za 100, prodat za 100 nebo raději za 95,- a namontovat na počkání za Marsky, to nemusím dělat nic

tato práce mě neživí, to ne, ale zadáčo ji dělat nebudu, když zvážím jen co stál všechen werkzeug a co stojí provoz dílny, likvidace olejů,filtrů atd. tak to prostě nejde
A proto pisu prodejte sve vybaveni za statisice a kupte si tu brasnu a bezte delat zednicinu…Ladas píše:Nechci se nějak dotknout zedníků ale malta beton a multibat jsou dá se říct roky stejný ano je umění postavit i rovnou zeď ale jak jednou přijdeš na techniku jak na to už se to prakticky nemění ale opravovat auta je trošku jiná věc co model to inovace takže se musíš pořád vzdělávat a co auto tak to jiný přípravky a speciální nářadí takže srovnáváš 2 řemesla co nejdou nezlob se ale aby jsi měl trošku vybavení pro opravy aut tak k tomu ti nestačí kufr u kombíku aby jsi to tam narovnal jako když jdeš renovovat jádro....
Pokud tuhle jednoduchou vetu nekdo nechape tak uz nevim jak to napsat, nikde jsem nepsal ze mechanik ma stejne drahy vercajk jak zednik.…

Ja tu zadne dve remesla srovnavat nezacal, to zacali jini …

Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
Jelito, je v tom jedna chyba, nemůžeš zaměnit něco, když každý musí něco umět, aby přešel na tu druhou stranu..Odvažuji se tvrdit, že dnes , v éře elektroniky a neustále nových věcí, by se automechanik snáze adaptoval na zedníka, než naopak. Já osobně teda ne, neumím ani jedno, ale zednická práce mne prostě nebaví.../dělá to moje žena/.. 

nepropadat panice...
Ja ale to co jsi napsal nevyvracim. Jen tady ma spousta lidi trochu zkreslenou predstavivost. Ja bych si treba nedovolil hodnotit druhe remeslo pokud jsem ho nedelal a pak ho jeste srovnavat. Tvrdim ze vsechno ma svoje. Nic vic nic min.
Automechanik ma jeden zasadni problem- opravuje vec ktera i kdyz se opravi vypada porad stejne, i kdyz treba uz nevydava ty hrozne zvuky, i kdyz uz funguje jak ma, i kdyz mechanik musel rozebrat treba pulku auta aby opravil nejakou vec tak po oprave to auto vypada porad stejne a navic auto je vec po ktere chcou lide hlavne aby jezdilo a slouzilo a nejlepe zadarmo a proto se kazdy zdraha zaplatit jemu za praci u veci do ktere chce dat co nejmin penez.
To je realita. Ja tohle taky nikde nepopiram a taky jsem nemel problem kamaradovi mechanikovi zaplatit za praci za necele dve hodiny prace castku na kterou ja na fusce delam treba 5 hodin. A to bych podotknul nepotreboval zadny specialni vercajk.
Ja spis jen nechapu proc tady zacal nekdo srovnavat mechanika se zednikem a me to tady z nekterych prispevku vyzni jako ze zednikovi staci hodit sufanem malty o zed a ma vydelane na cely den a s timhle si vystaci na cely zivot a vydela si vic jak mechanik. Pokud si nekdo mysli ze to tak je tak to ma jit delat a pak napsat jestli to tak opravdu je.
Ja proste nemam rad kdyz nekdo zacne srovnavat remesla a resi co je lepsi a co horsi. Vsechno ma svoje a tim bych to ukoncil. Ten zednik opravdu nemuze za to ze vam lidi nechcou platit za opravu adekvatni castku…
Automechanik ma jeden zasadni problem- opravuje vec ktera i kdyz se opravi vypada porad stejne, i kdyz treba uz nevydava ty hrozne zvuky, i kdyz uz funguje jak ma, i kdyz mechanik musel rozebrat treba pulku auta aby opravil nejakou vec tak po oprave to auto vypada porad stejne a navic auto je vec po ktere chcou lide hlavne aby jezdilo a slouzilo a nejlepe zadarmo a proto se kazdy zdraha zaplatit jemu za praci u veci do ktere chce dat co nejmin penez.
To je realita. Ja tohle taky nikde nepopiram a taky jsem nemel problem kamaradovi mechanikovi zaplatit za praci za necele dve hodiny prace castku na kterou ja na fusce delam treba 5 hodin. A to bych podotknul nepotreboval zadny specialni vercajk.
Ja spis jen nechapu proc tady zacal nekdo srovnavat mechanika se zednikem a me to tady z nekterych prispevku vyzni jako ze zednikovi staci hodit sufanem malty o zed a ma vydelane na cely den a s timhle si vystaci na cely zivot a vydela si vic jak mechanik. Pokud si nekdo mysli ze to tak je tak to ma jit delat a pak napsat jestli to tak opravdu je.
Ja proste nemam rad kdyz nekdo zacne srovnavat remesla a resi co je lepsi a co horsi. Vsechno ma svoje a tim bych to ukoncil. Ten zednik opravdu nemuze za to ze vam lidi nechcou platit za opravu adekvatni castku…
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
Precetl jsem diskusi celkem peclive,u kazdeho nazoru se da najit kus pravdy.V autech se jiz nejakej patek hrabu,spis ze zaliby a amatersky.Tudis z praxe vim,co to obnasi a zivit bych se tim rozhodne nechtel.Co se da si na aute opravim sam,na co se necitim sverim mechanikum v dilne.Za kvalitni praci jsem ochoten zaplatit casku pozadovanou,dily si vsak kupuji sam pres internet.Za prve si koupim kvalitu jakou chci ja,za druhe jsou ceny kvalitnich autodilu v eshopech na jine urovni,nez mi nabidne mechanik.Konkretne mohu uvest priklad pro srovnani gufero kliky dil cinsky Vika v eshopech 140 kc, v autodilech autokelly to stejne Vika 500 kc,coz povazuji za nehoraznou zlodejinu,kterou nehodlam podporovat.
Zalezi taky co ta cinska Vika vydrzi.Pokud se ti to zachvily znovu rozbije tak se to.dela cele znovu,i kdyby jsi dil vyreklamoval,tak stejne platis praci,..Gufero treba vydrzi,bavim se o jinych dilech,..Fordak píše:Precetl jsem diskusi celkem peclive,u kazdeho nazoru se da najit kus pravdy.V autech se jiz nejakej patek hrabu,spis ze zaliby a amatersky.Tudis z praxe vim,co to obnasi a zivit bych se tim rozhodne nechtel.Co se da si na aute opravim sam,na co se necitim sverim mechanikum v dilne.Za kvalitni praci jsem ochoten zaplatit casku pozadovanou,dily si vsak kupuji sam pres internet.Za prve si koupim kvalitu jakou chci ja,za druhe jsou ceny kvalitnich autodilu v eshopech na jine urovni,nez mi nabidne mechanik.Konkretne mohu uvest priklad pro srovnani gufero kliky dil cinsky Vika v eshopech 140 kc, v autodilech autokelly to stejne Vika 500 kc,coz povazuji za nehoraznou zlodejinu,kterou nehodlam podporovat.
vw passat b5,5 1,9tdi 96kw
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009
Vw Golf III 1.9TDi 66kw,verze sociál se švihadlama
Vw Passat 1,9TDi PD 85kw
peugeot 405 1.8td
renault thalia 1,2 16V 2009