cena za práci + materiál - rozvody O1 ALH

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
octavia.TDI
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od octavia.TDI »

Jarda S. píše:ted z druhý strany
sada ina 2333,-
pumpa graf 683,-
drážkový řemen bosch 269,-
ostatní nemůžu najít tak použiju ceny předešlý
těsnění podtlak 80kč
gufera od oka 500,-
spojovák 330kš
G13 3l 280kč
práce již zde zmíněný 2000,-

a je to celkem reálných 6500,-
(hm)

hele ceny dobrý,ale asi internetový co ? a jenom bych chtěl vidět jak by si resil reklamaci, třeba v pripade potkaní motoru...
ve skodovce ti daji záruku na dva roky,takze pokud na jedes 100tis. a zacnou ti pistet kladky tak je dostanes i tak zadara...zacne tect pumpa ?? třeba jako je ted u grafu dost bezny....co udelas po roce ?? :)
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

patrik.kloucek píše: no ono totiz zalezi jak kdo je narocny a jakou ma spotrebu no a samozrejme rezii.Jinak se dejcha nekomu kdo je ve svym a jinak tomu kdo je v najmu.A samozrejme se jinak dela kdyz si reknu za rozvody co mam hotovy za dopoledne 2000 za praci a dalsich treba 2000 vyvarim na materialu nez jen za 2000za praci.
U nas maji mechanici,klempiri (jen lakyrnici to kazí-ale to je jinej druh lidí) vsichni tak nejak sazbu 200-250hod. Je pravda ze valna vetsina jich je ve vlastnim ale i ti co jsou v najmu tak to maji taky tak. A zijou si docela dobre a rozhodne nestradaji. Nevim co je autoservis na slusne urovni..to je dost subjektivni . Pro me to znamena ze je tam mechanik ktery vi co dela, dokaze najit zavadu bez toho aby vymenil pulku auta a kdyz clovek prijede treba jen pro radu tak ochotne poradi a nejakou prkotinu udela treba i gratis.Pokud tohle je tak je mi uplne jedno že nema prijimaci kancelar,kafomat a pohovku s TV a nebo dela treba ve starym kravine a rad k nemu prijedu zas.Oproti tomu co ma vybaveni za miliony a uz jen za to ze vezmu za kliku si rekne petikilo.
Takze je zcela jasny ze za 25O se delat da. Ono ruku na srdce tolik lidi co si donesou vlastni dily zas tolik neni ptze bud tomu nerozumi a nebo nemaji cas to resit. Takze tech par co si to donesou clovek klidne pri trose dobry vule prezije a vubec mu to neublizi ba naopak ptze zadara to uplne nedela. A navic vsadim se ze nikdo nepriznava vse co vydela.Takze prostor by se nasel.
Jasne chapu ze clovek musi udelat urcitej obrat v dilech aby treba mel gratis diagnostiku ale jak rikam tech par lidi co si donesou svoje to nevytrhne.
Kdyz to prirovnam ke klempirovy a ten by rekl to same ze z donesenych veci nedela tak vam garantuju že do mesice se pase na louce ptze mu tam auto nikdo neda a nebo nebude v jeho silach ty dily na auto sehnat. Proste je to nesmysl.
jenže klempíř je něco jako zedník,obkladač a dlaždič. Dlážil nám 300m2 dvůr k dílně kostkama. Dokud to měl od hodiny, tak neudělal ve srovnání nic s tím, když se mu to dalo od metru. Takže až bude mít u vás klempíř normohodiny, tak to bude 400/hod minimálně.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

jenže klempíř je něco jako zedník,obkladač a dlaždič. Dlážil nám 300m2 dvůr k dílně kostkama. Dokud to měl od hodiny, tak neudělal ve srovnání nic s tím, když se mu to dalo od metru Smile Takže až bude mít u vás klempíř normohodiny, tak to bude 400/hod minimálně.

tak to jsi napsal asi peknou kravovinu. Proc by nemohl delat obkladac ze svyho materialu ktery si dle vzorniku zakaznik vybere?? Vzdyt je to to samy jen on objedna dlazky a Ty kladky... Zednici si dokonce uz fasady objednavaj taky sami ptze prisli na to ze kdyz si reknou za natazeni metru2 100kč a maj ho za 10min hotovej tak je dost prijemny treba jeste jako bonus natahnout zakaznika na materialu. A tohle me sere jeste vic.Kdyz jsem se ucil tak na zedniky sli ty nejhloupejsi kluci.Nad nima byli instalateri a elita elektrikari. A ted se podivej jak to vypada.Ty abys mohl opravovat auta tak musis mit dilnu,hever vercajk diagnostiku,veci na klima atp...zkratka vybava za statisice.Kdezto zednikovy staci lzice gletak a kdyz je dobrej tak 2m vodovaha ktera mu 100x spadla z leseni je ohnuta a na kterou vetsinou sere a mydli to podle oka. A to co on si rekne za natazeni,nahozeni nebo vyzdeni si za hodinu nevydela pravnik...natoz ty.
Jinak by me zajimalo kterej mechanik dela na normohodiny.Troufnu si tvrdit ze ani jeden.Ptze v tom pripade by si nemohl za praci pri vymene rozvodu rict 1500kč pri sazbe 250/hod kdyz na ten ukon jsou napsany 4 normohodiny. :-)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

normy nemůžeš brát jako bibli to leda tak když to je nový v AZNP (noteeth)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Ladas píše:normy nemůžeš brát jako bibli to leda tak když to je nový v AZNP (noteeth)
presne... staci jeden sesthran so zaoblenymi hranami po predchadzajucej vymene a mas po normach.....
prdlavka
Přispěvovatel

Příspěvek od prdlavka »

Jarda S. píše:nikdo tě nenutí dělat za 250,- ....

právě ti vyhledávači internetových dílu by chtěli ještě levněji....jinak by tu ani nevzniklo ani toto téma .....jinak proč to nedají do servisu neřeknou co chcou a mechanici jim za peníze snesou modré z nebe .-)

jinak kdo z vás si tahá do hospody maso a brambory?nebo brambůrky,lahváče,nebo si kup sud doval ho do hospody a řekni at ti ho točí.....co by ti tak hospodské řekl? je to to stejný........

jsou tu ti co to chápou a pak ti co to nechápou a tak to asi zůstane díky za to že si můžu práci od nosičů dílu odmítat....
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Já to přirovnal tím, že kdo dělá od hodiny, může se flákat. Je to vidět všude,ve všech odvětvích. A kdo dělá za 250/hod před odečtem daní,energií,školení,likvidace odpadů,opotřebení cajků, je blázen.

Proč myslíš že těch zedníků co dělají i s materiálem je málo, protože by to musel pak všechno přiznat. To by najednou bylo plátců DPH.
A za další, když tu práci zkurví, např. ty obklady za 800 metr a někdo s tou prací nebude spokojen, tak mu nezaplatí nic a už to není jen fance,gleťáku a lžíci a jeho čase. A neznám člověka co by nenadával na zedníka a obkladače.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

patrik.kloucek píše:jenže klempíř je něco jako zedník,obkladač a dlaždič. Dlážil nám 300m2 dvůr k dílně kostkama. Dokud to měl od hodiny, tak neudělal ve srovnání nic s tím, když se mu to dalo od metru Smile Takže až bude mít u vás klempíř normohodiny, tak to bude 400/hod minimálně.

tak to jsi napsal asi peknou kravovinu. Proc by nemohl delat obkladac ze svyho materialu ktery si dle vzorniku zakaznik vybere?? Vzdyt je to to samy jen on objedna dlazky a Ty kladky... Zednici si dokonce uz fasady objednavaj taky sami ptze prisli na to ze kdyz si reknou za natazeni metru2 100kč a maj ho za 10min hotovej tak je dost prijemny treba jeste jako bonus natahnout zakaznika na materialu. A tohle me sere jeste vic.Kdyz jsem se ucil tak na zedniky sli ty nejhloupejsi kluci.Nad nima byli instalateri a elita elektrikari. A ted se podivej jak to vypada.Ty abys mohl opravovat auta tak musis mit dilnu,hever vercajk diagnostiku,veci na klima atp...zkratka vybava za statisice.Kdezto zednikovy staci lzice gletak a kdyz je dobrej tak 2m vodovaha ktera mu 100x spadla z leseni je ohnuta a na kterou vetsinou sere a mydli to podle oka. A to co on si rekne za natazeni,nahozeni nebo vyzdeni si za hodinu nevydela pravnik...natoz ty.
Jinak by me zajimalo kterej mechanik dela na normohodiny.Troufnu si tvrdit ze ani jeden.Ptze v tom pripade by si nemohl za praci pri vymene rozvodu rict 1500kč pri sazbe 250/hod kdyz na ten ukon jsou napsany 4 normohodiny. :-)
Čoveče ja se k vám do toho Hradce budu muset zajet podívat jak se má vydělávat, když zedníkovi stačí lžice, gleťák a ohlá váha a vydělá víc za hodinu jak právník. Jen mi nejde do hlavy, proč učňáky na zedníka jsou zrušené, protože to nechce nikdo dělat a na stavbách má člověk co dělat , aby se vůbec domluvil. To trochu nesedí s tím jak dobrý je to job. Nakonec je to jednoduché, stačí koupit lžíci, gleťák, najít ohlou váhu a hurá za svým vysněným zaměstnáním, lépe placeným jak právník :-D
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
patrik.kloucek
Aktivista

amater píše:
Ladas píše:normy nemůžeš brát jako bibli to leda tak když to je nový v AZNP (noteeth)
presne... staci jeden sesthran so zaoblenymi hranami po predchadzajucej vymene a mas po normach.....
ale ja vim...vsak ja je tak neberu.
A kdyz tu je rec o tom sestihranu...min tyden jsem jeden takovej mel na rozvodech.Hovno misto ze jsi se tam nedostal pomalu ani prstama natoz tam necim prastit kdyz to bylo pod urovni nosniku.sral jsem se s tim pomalu 3 hodiny nez jsem ho dostal ven .Solidni opruz. :-( takze vim o cem je rec :-)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

když jsou ti vyhledávači tak dobrý tak ať si seženou někoho kdo jim to udělá kvalitně a za cenu co chtěj máme svobodu, a jak je již ozkoušeno oprava bývá obvykle dražší když se chce šetřit na nesprávných místech ;)

Poslední zásek co jsem měl byla Astra 2.0DTL kdo to zná ví kde je pumpa a jak vypadá co je to za sranda práci, po pravdě schodit řemen řemenici vyklonit motor a jde ven do týhle fáze to šlo akorát to ven bylo 2 metrový montýrky vytažení středu vodní pumpy i s ložiskama (obal stále držel) a po 4hodinách hraní s autogenem vzduchovým sekáčem a vylámání kusu obalu se ta kurva pohnula asi o 2cm do krutu a po protočení 2 kol šla ven nutno říct že jsem zachránil prsa rozvodů ale z banální opravy byl půldenní záser....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
patrik.kloucek
Aktivista

Čoveče ja se k vám do toho Hradce budu muset zajet podívat jak se má vydělávat, když zedníkovi stačí lžice, gleťák a ohlá váha a vydělá víc za hodinu jak právník. Jen mi nejde do hlavy, proč učňáky na zedníka jsou zrušené, protože to nechce nikdo dělat a na stavbách má člověk co dělat , aby se vůbec domluvil. To trochu nesedí s tím jak dobrý je to job. Nakonec je to jednoduché, stačí koupit lžíci, gleťák, najít ohlou váhu a hurá za svým vysněným zaměstnáním, lépe placeným jak právník :-D[/quote]

clovece..jesli ono to nebude prave tim ze to nikdo nechce delat.Kazdej by nejradeji sedel u PC v kanclu za min 30tkč ale rukama se makat nechce. No takze je logicky zedniku nedostatek a tak si muzou rikat takovy ceny. A jestli si myslis ze nevydelaj vic tak si uvedom kolik m2 perlinky jsi schopnej natahnout do lepidla za hodinu. Jejich sazba je 100-120kč za metr. Ja jako laik a samouk co se to naucil na vlastnim baraku s prstem v noce udelam vic nez 10m. ... tak asi tak. Jo a klidne muzes dojet tech zkusenosti a zazitku behem stavby se zednikama mam az dost,tak se muzes presvedcit....:-)
pavliczeck
Přispěvovatel

Příspěvek od pavliczeck »

Dovolím si reagovat a to nejsem mechanik. Podnikám v oblasti IT (ano, za tím monitorem) a když jsem byl u jednoho místního, který to dělá jako bokovku a začal mi říkat, že vlastní materiál teda ne, protože musí vydělat i na dílech, protože za 250 Kč na hodinu si nemůže koupit zvedák. Pak začal nadávat na internetové obchody, že jediný, co dokážou je poslat krabičku a kurv*t ceny.

Pak jsem taky poslouchal, že olej stojí u něj 2x tolik, protože ten olej musí ekologicky zlikvidovat (dělá to na černo, tak by mě zajímalo kdo by po něm šel). Že ten olej nekoupí jako já za 150, ale za 300 Kč, ale zase dostane na konci roku nářadí.

Pak samozřejmě oprávněná story o záruce. Začal povídat o rozvodech a že když se to potká, tak mi nebude platit novej motor. Jakože když se to potká a všechno bude od něj s přirážkou 5 000 Kč, tak mi zaplatí novej motor? Ehm....

Dokonce jsem si musel vyslechnout i co stojí diagnostika a že to je ročně 20 tisíc a že to neumí jako ostatní cracknout.

Docela jsem se divil, že takový člověk vůbec chce pracovat sám na sebe. Když ho to očividně vlastně akorát sralo. Kdyby si ten olej kupoval na internetu, tak by si na ten zvedák taky za chvíli vydělal. Odkud to asi tak kupují ti dodavatelé? Ze stejných skladů jako ti e-shopaři. Nebo snad má pocit, že dodavatel na tom má nulu?

Mě upřímně nezajímá v žádném odvětví, jaký má kdo náklady. Buď to chceš dělat nebo nechceš dělat. Já taky klientům necpu, že od nového měsíce budou platit ještě příspěvek na notebook, na monitor, na křeslo, na telefon, na tiskárnu, na dovolenou, na topení. Mám cenu jakou mám a za tu prostě dělám.

Říkal jsem mu, ať klidně dělá za 500 na hodinu, ale ať si sakra nebere 50% na dílu, který si můžu koupit na e-shopu. Jednalo se v mém případě o blbost za 1500 Kč a on chtěl 2 500 Kč + 250 Kč za práci + 250 za napojení na diagnostiku.

To si rovnou můžou někteří servisáci říct, že si vezmou 100 Kč na hodinu, ale za litr oleje chtějí 8 stovek, přičemž na netu ho seženu za 155 Kč.

Samozřejmě, všechno se řešit nedá. S rozvodama si to nikdo rozumný fakt netroufne, ale taky snad nikdo nepůjde za nějakým pepíkem, co to dělá bez dokladu, zaplatí mu stejně pomalu co v autorizáku a ještě ho pak bude po hospodách honit, že se mu to chytlo.

Závěrem... ať si servis vezme na hodinu co chce, ale proč si berete 50% na dílech a ještě u toho fňukáte, že ten zvedák stojí peníze a elektrický vrata do dílny taky něco stojí. Zákazníka to fakt nezajímá.

Na druhou stranu pak člověk slyší, že známej musel za stahovačku do dveří zaplatit 2 500 Kč a servisák se u piva chláme, jak jel 30km na vrakoviště a tam to za 2 stovky vymontoval ze starýho auta...

PS: nehážu všechny do stejného pytle, jen na to mám také svůj názor, který neskrývám...
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

Zmen mechanika.... nas to tiez sere ale v kazdej branzi sa najdu ludia ktori chcu podnikat ferovo a aj taki ako pises ty.... pokial mu budete davat robotu tak to robit bude...
pavliczeck
Přispěvovatel

Příspěvek od pavliczeck »

To byla samozřejmě první a poslední návštěva. Jen jsem se chtěl vyjádřit k tomu, co tu píšete. Že někteří mají tak debilní přístup, že nevěřím, že vůbec někdy něco pořádného rozjedou.

Možná proto nemůže odejít z práce a dělat to, co ho relativně baví. Každý, kdo chce podnikat nebo začít pracovat sám na sebe tak do toho něco musí dát. Někdo víc, někdo méně. Chci mít dílnu, pak je samozřejmostí, že musím mít vybavení. Je potřeba to mlátit lidem o hlavu? Chci pracovat přes počítač, potřebuji počítač a všechny ty srandy okolo. Musím však klientům fňukat, že můj počítač nestojí 10 tisíc jako jeho syna, ale 40? Nebo, že software, který používám stojí dalších 50 tisíc? Že tiskárna taky něco ročně sežere? To je přístup hromady lidí, kteří mají vlastní garáž.

Naštěstí jsou i tací, kteří to tak nedělají a to jsou ti borci. Mají tak dobré reference a nikomu nepláčou kolik co stojí, že mají před bránou plno a proto ty peníze mají.

Nemusí mít jednoho dodavatele na všechno. Však proč by kupovali olej za 3 stovky, když ho mohou mít za 150? Ty kotouče, desky a další díly mohou brát taky podle toho, kdo jim dá lepší cenu. Nevidím jediný důvod, proč by nějaký dodavatel, který má z každého dílu, co prodá nějakou marži, dělal problém s reklamací. Je jedno jestli u něj koupím za rok 100 kotoučů nebo 100 kotoučů a 100l oleje. Když bude dělat problémy, tak ho vyměním. Co je na tom těžkého. Že někdo kupuje materiál u někoho, kdo mu dá za obrat půl mega zvedák za pár tisíc znamená jediné. Vydělal si jim dostatek peněz na to, aby ti koupili zvedák a ještě na tom vydělali!

Sláva všem lidem, co dokáží nabídnout kvalitní servis a ještě nejsou tupí...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

všechno je věc názoru, konkrétních zkušeností a pohledu na věc
taky nemám rád když se někdo chová jako že na něm všechno stojí a padá a buď si koupíš věci ode mě nebo mi dáš za práci třikrát tolik, to je blbost

je to o domluvě a rozumu na obou stranách, tak jako všechno :roll:
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“