Vecernicek píše:Dobrý den,
kamarád mi vykládal jak do svého golfa s motorem 1,6D od VW z jedničkové řady golfů, lije použitej olejz restaurece přefiltrovanej pouze s přes punčochu, prý s tím najel dost km a nestálo ho to ani korunu protože borec z hospody byl rád že se toho zbavil.
Chtěl jsem se tedy zeptat, pokud bych se dostal k tomuto oleji, provedl bych nejprve přefiltrování přes punčochu (kvůli mechanickým nečistotem)
pak mě napadlo udělat ze starého čerpadla z golfa na 12V nějakej systém a přehnat tento olej přes normální standartní palivový filtr.
Vy říkáte že mám do toho přidat methylakohol v množstvi 1:10, ale moc jsem nepochopil co s tím pak. Vezmu láhev, průhlednou a naleju tam olej, pak do toho naleju metylakohol odpovídajícího množství. (doufám že to nevybuchne, kyž kyselinu liju do vody tak to nic nedělá ale naopak to bouchá ne?)
pravděpodobně si zaděláš na pěkný průser miloš
nechápu, můžeš rozvést kde mám chybu ?
a to ti kdo nakukal nalévat metanol 1:10, pokud předehříváš tak metanol se odpařuje 62.5, pokud se na tuto teplotu dostaneš tak se ti směs spění a je dojezděno, a taky je smrtelně jedovatý pro případ že se v tom bude někdo hrabat, vstřebává se i pokožkou, jinak to samozřejmě pojede, třeba ve státech kde není zimní nafta doporušují při mínus dvaceti nafta benzín 50/50 sniže se výkon motoru miloš
slovacek.milos píše:směsná nafta nehorázně polezla pokud jsem viděl dobře hodonín 28.90 chipsi.cz tankovali a týdnu ve veselí nad moravou a tvrdili 25 miloš
No to víš přece se nepřipraví o zisky. Blíží se doba kdy i směsnou nekoupíš pod třicet. Ale sakra chlapi přece se máme nejlépe za posledních čtrnáct let.
slovacek.milos píše:směsná nafta nehorázně polezla pokud jsem viděl dobře hodonín 28.90 chipsi.cz tankovali a týdnu ve veselí nad moravou a tvrdili 25 miloš
No to víš přece se nepřipraví o zisky. Blíží se doba kdy i směsnou nekoupíš pod třicet. Ale sakra chlapi přece se máme nejlépe za posledních čtrnáct let.
mám 800, obje auta plné a tento týden začne přísun z rekreační oblasti , jak poslouchám radio jen se hurikán katrina, opek kartel, cena ropy roste, dolar , kašpařina miloš
Miloši, kdesi v textu někdo psal že ma 20 l barel a naleje tam ten methanol 2l takže logicky 10%. No mě bylo řečeno že to tammůžu klidně nalit bez upravy, jen vyčistit od mechanických nečistot a častěji měnit palivovej filtr. a přidat před ten obyčejnej ještě ten z avie.
Jinak dneska sem tam nalil normální olej na vaření a nepoznal jsem rozdíl. ale zvláštní že hranolky jsem necejtil.
Vecernicek píše:Miloši, kdesi v textu někdo psal že ma 20 l barel a naleje tam ten methanol 2l takže logicky 10%. No mě bylo řečeno že to tammůžu klidně nalit bez upravy, jen vyčistit od mechanických nečistot a častěji měnit palivovej filtr. a přidat před ten obyčejnej ještě ten z avie.
Jinak dneska sem tam nalil normální olej na vaření a nepoznal jsem rozdíl. ale zvláštní že hranolky jsem necejtil.
no a není to náhodou z mé výroby esterifikátu? 20 litrů oleje 2 litry metanolu a deci louhu? ale ten esterifikát metanol neobsahuje není jedovatý, no ale olej s metanolem jedovatý je, to bych si přesně zjistil podle mě je to nějaká blbost miloš
slovacek.milos píše:... ale ten esterifikát metanol neobsahuje není jedovatý, no ale olej s metanolem jedovatý je, to bych si přesně zjistil podle mě je to nějaká blbost miloš
Ten metanol vstupuje do té reesterifikační reakce, ale na výstupu už není a o tom to je... a bez něj to nejde Glycerin, co tam máš na konci tam také na vstupu nebyl
slovacek.milos píše:... ale ten esterifikát metanol neobsahuje není jedovatý, no ale olej s metanolem jedovatý je, to bych si přesně zjistil podle mě je to nějaká blbost miloš
Ten metanol vstupuje do té reesterifikační reakce, ale na výstupu už není a o tom to je... a bez něj to nejde Glycerin, co tam máš na konci tam také na vstupu nebyl
já měl jednou debatu s jedním vědátorem co měl i chemickou výšku a tomu jsem tvrdil že katalizátor je metanol a a louh je na tu rekci, to jsem se dověděl věcí, ale v garáži vyrobit metylester ten vědátor neuměl miloš
Vecernicek píše:Miloši, kdesi v textu někdo psal že ma 20 l barel a naleje tam ten methanol 2l takže logicky 10%. No mě bylo řečeno že to tammůžu klidně nalit bez upravy, jen vyčistit od mechanických nečistot a častěji měnit palivovej filtr. a přidat před ten obyčejnej ještě ten z avie.
rozdíl poznáš akorát na rallye valašská zima že dojedeš na posledním místě miloš
ahoj, je vůbec v praze, nebo okolí benzínka kde prodávaji Bionaftu, nebo meřo? Zkoušel jsem na netu hledat kde jsou ty benzínky unicornu a nic sem nenašel. díky