Poskodený pravý prah na Octavia II Combi 1.9/77kw TDI PD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

A6TDI
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od A6TDI »

uš toho nechte nebo se to tady ještě vyrtuálně popere :P
prách aby to spral
raztos
Přispěvovatel

Příspěvek od raztos »

V pohode, len ma to stve, lebo prve afto co som si nasetril, jazdim to 2 mesiace a toto si spravim:) Tak parada:) Ok, dik za dizkuziu a rady. Dam si pozor nato co s tym budu robit.
raztos
Přispěvovatel

Příspěvek od raztos »

V pohode, len ma to stve, lebo prve afto co som si nasetril, jazdim to 2 mesiace a toto si spravim:) Tak parada:) Ok, dik za dizkuziu a rady. Dam si pozor nato co s tym budu robit.

P.S.: A dam sem report ako to dopadlo.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Ladas píše:miloši o tý šlupce a že to je měkký jsem mluvil už na začátku kdyby jsi četl pořádně tak to najdeš..
ladas promin za čtyři stránky už asi zapomínám řeknu to mému lékaři asi skleroza

šíleně se u toho bavím a mám z toho prdel co se dá z kousku plechu nakecat
:) miloš
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

jo jo kecání by vám šlo ale pokud to auto má teprve 2 měsíce a nemá ještě vyvinutý ten správný citový vztah bych se toho buď rychle zbavil nebo to dát nějak do pucu a zbavit se o rok později protože na dlouhodobém mazlíkovi většinou je kastle to jediné co ho drží pohromadě a když to prorezaví agregáty byť sebelepší bez kastle jezdit nebudou a každý rok na jaře až auto vykvete okolo toho skákat a maskovat i klempíř by se na to vyprdnul velebnosti (hm)
T4+B5,5
raztos
Přispěvovatel

Příspěvek od raztos »

mistrkutil

Nasiel som (zda sa) dobreho klampiara. Videl som jeho pracu, previedol ma dielnou, vysvetlil co s tym bude robit a suhlasi to aj s dielenskou priruckou, kde sa uvadza v skratke takyto postup:

1. Odvrtanie
2. Osetrenie pred koroziou
3. Bodove zvaranie CO2

A este mi spomenul niektore zakladne veci, ako, ze ten prah sa docasne prinituje, nastavi sa jeho poloha a potom po istych (neviem od coho to zavisi) cm sa to bodovo zvara. Videl som jeho pracu, som spokojny, takze tam nesiem káru. Dam sem foto a mozno sa mi podari ukoristit aj priebezne foto z procesu opravy. Zatial mam pocit, ze to bude ok.

Ale co mi povedal....je, ze vacsinou obchody, ktore maju internetove shopy a hoci si ludia kupuju znackove diely, napr. plechy, tak je to z polskych fabrik. Obycajne tieto kusy su lahke a nemaju ziadnu povrchovu upravu. Cize sorry za vyraz, ale je to ojeb.

Ok, tak zatial tolko report a dam vediet co ako, aby aj ostatni, ktori maju podobni problem mohli pokojnejsie spat.

Cafte
mirulu
Přispěvovatel

Příspěvek od mirulu »

Ahoj, nebudu zakládat nové téma.
auto jsem měl na dlažkách v garáži a když jsem zvedal, tak zklouzlo z heveru a takhle vorvalo práh.

Moje otázka, půjde to rozumně vytáhnout? je možné se vůbec dostat zevnitř k prahu v tomhle místě? Je to O1.

A ještě ... platim si havarijní pojištění. Je šance že mi tohle pojišťovna zaplatí?

Obrázek
slovacek.milos
Aktivista

zavololej na pojištovnu tam ti podle smlouvy kfalifikovaně odpoví,

stím prahem navštiv karosáře, je více způsobů jak místo opravit , předpokládám že když si práh tak zvoral asi si ho sám nespravíš ;)
patrik.kloucek
Aktivista

Příspěvek od patrik.kloucek »

opravit to samo pujde.Bud navarit a vytahat a nebo navrtat a vyklepat.V kazdym pripade pozink v cudu aale pokud se to udela poradne a vystrkne se to tak by to nemuselo nic delat.Mozna bych i uvazoval to opravit zvenku a nechat to bejt.
Jestli to spolkne havarijka to netusim ale urcite se da s nejakym servisem domluvit a nejak to provist.Ale vzhledem ke spoluucasti bych to neresil...vyjde te levnejc to nechat opravitnejakymu znamimu klempirovy popr jen nechat zastriknout. Neni to nic hroznyho ale blbejsi misto sis bybrat nemohl...:-)
slovacek.milos
Aktivista

já osobně bych do toho ani nevrtal

na zdravém místě prahu bych si vyrobil plech co tu promáčklinu zakryje, proklepal na dvousloupáku nazobal ceočkem, přejel vláknem, dokytl, nechal si míchnout sprej s tužidlem přestříkal a šrábanice dotuškoval a zdar, čtyři hodiny
;)
titan0306
Aktivista

Příspěvek od titan0306 »

slovacek.milos píše:já osobně bych do toho ani nevrtal

na zdravém místě prahu bych si vyrobil plech co tu promáčklinu zakryje, proklepal na dvousloupáku nazobal ceočkem, přejel vláknem, dokytl, nechal si míchnout sprej s tužidlem přestříkal a šrábanice dotuškoval a zdar, čtyři hodiny
;)
Tvé příspěvky oprav promáčklin mi připomínají obkladače co lepí na staré obklady (wallbash)
Tel:776005385 Nový Bor
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

pojišťovna tvojí chybu asi nezaplatí vyspotovat nebo vyměnit obal prahu +lak cca 5000.- p.s. tu gumu jsi si dal stejně obráceně příště nešetři a jeď do pneuservisu uděláš líp...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
fx99
Přispěvovatel

Příspěvek od fx99 »

jj muj případ místo ušetření 3stovek oprava prahu s lakem 5000 :(
mirulu
Přispěvovatel

Příspěvek od mirulu »

vy ste šulíni

1. guma je dobře, je to zadní levý kolo
2. hever jsem měl dobře na lemu (nejsem debil přece)
3. Kola jsem měnit nechtěl, už jsem je měl chtěl jsem dělat něco pod autem
4. levý zadní jsem zvedl a příčně na mokru pravý zadní ujelo a z toho heveru to spadlo

Takže si nechte debilní kecy do hospody jo? :-)
slovacek.milos
Aktivista

titan0306 píše:
slovacek.milos píše:já osobně bych do toho ani nevrtal

;)
Tvé příspěvky oprav promáčklin mi připomínají obkladače co lepí na staré obklady (wallbash)
píšu to jako jedna zmožností

záleží co máš na kontě

pokud nasráno udělám oklad

pokud máš chut pustit vatu odvrtám celý práh dám druhý a nechám nastříkat pro mě noproblém

bohužel zde na jižní moravě mají lidé zvláště v určité dny na kontě nasráno tak jsou (wallbash) vděčni i za ten obklad (wallbash) ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“