Zhaviče Beru vs.Bosh vs.NGK vs.Champion

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

octaviajedna
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od octaviajedna »

mate nekdo zkusenost se zhavickama Lucas diesel? maji v auto Stangl za 180Kc kus.co?
O1 1.9 tdi 81kW ASV
Bobanius
Přispěvovatel

Příspěvek od Bobanius »

libor.98 píše:dnes jsem měnil žhaviče na O1 ASV koupil jsem NGK D-POWER4 předtím tam byli bosch 11V tydle NGK mají 12V nevadí to ničemu? Jinak mě ze 4 fungovala jen 1 a to jsem natočil i v -20 ale byla to doba :D
NGK mám druhou zimu a nemůžu si stěžovat.
Naposledy upravil(a) Bobanius dne 07 úno 2012, 11:34, celkem upraveno 1 x.
OI 1.9 Tdi 66Kw ALH, Sprint 764, Jednohmota od Ladase, stříbrné combi, 4 x Brembo max , desky textar, puky TT , Trippling , Egr-Off.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já jsem si všimnul, když v krámu se někdo ptá nebo mluví o typu žhaviček a svíček, že prodejce řekne, vezměte si NGK a budete mít pokoj..To taky o něčem svědčí..svíčky už jiné nevede.. :)
nepropadat panice...
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

dnes ráno první start na ty NGK a super hned je to o něčem jiným když fungujou všechny :D
octaviajedna
Přispěvovatel

Příspěvek od octaviajedna »

Dnes jsem koupil LUCAS cena za kus 200Kc.Uvidim vecer jak to chytne.
O1 1.9 tdi 81kW ASV
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

jericho-3 píše:Já jsem si všimnul, když v krámu se někdo ptá nebo mluví o typu žhaviček a svíček, že prodejce řekne, vezměte si NGK a budete mít pokoj..To taky o něčem svědčí..svíčky už jiné nevede.. :)
dyt to víš za komára jak japonec pálil v pincku, to byly jiné prdy jak ty naše

pal N 5, a výhoda NGK je že dvě desítky ti pokryjou veškeré značky,

tak se velice dobře prodávají ;)
Maslo23
Přispěvovatel

Příspěvek od Maslo23 »

jak utahnu zahvice bez momentaku? jakou silou?
Marek_A4
Přispěvovatel

Příspěvek od Marek_A4 »

primeranou :) nie je to moc silno...ked zatocis zavit po koniec + asi tak stvrt az pol otacky je dost...
CAHA 125 kW TDI CR
slovacek.milos
Aktivista

Maslo23 píše:jak utahnu zahvice bez momentaku? jakou silou?

si kup momenták, co mám jeden malý snad lídlu za tři kila tak normál maká ;)
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Já nahodil NGK za původní Beru, jeden byl ko. Akorát s tím utahováním s citem jsem měl vcelku problém, šli docela těžko vyšroubovat v celé dráze a těžko zašroubovat taky v celé dráze takže o nějakých 15-20Nm moc nemohla být řeč, tak nevim či jsem nezkurvil ty závity :? ještě jsem četl že při přetažení brzo odejdou tak nevím co je na tom pravdy? ten nefunkční byl "mokrej" a jeden nebyl vubec dotaženej, až se divim že to tama neodfukovalo.
slovacek.milos
Aktivista

prowmen píše:Já nahodil NGK za původní Beru, jeden byl ko. Akorát s tím utahováním s citem jsem měl vcelku problém, šli docela těžko vyšroubovat v celé dráze a těžko zašroubovat taky v celé dráze takže o nějakých 15-20Nm moc nemohla být řeč, tak nevim či jsem nezkurvil ty závity :? ještě jsem četl že při přetažení brzo odejdou tak nevím co je na tom pravdy? ten nefunkční byl "mokrej" a jeden nebyl vubec dotaženej, až se divim že to tama neodfukovalo.

si naklepni nějakého hlavaře vytočíš svíčky a on ti protáhne závit a jedeš domů ;)
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Jojo to budu muset určitě při příští výměně řešit. seženu si závitník a projedu to, akorát nevim co je tam za stoupání, ale podle svíčky snad seženu. Teda pokud to příště neservu a nebudu muuset řešit nějakou vložku...doufám že vydrží ngk hoodně dlouho..
slovacek.milos
Aktivista

prowmen píše:Jojo to budu muset určitě při příští výměně řešit. seženu si závitník a projedu to, akorát nevim co je tam za stoupání, ale podle svíčky snad seženu. Teda pokud to příště neservu a nebudu muuset řešit nějakou vložku...doufám že vydrží ngk hoodně dlouho..

sem mrkni třeba v kelly svíčka a informace o produktu máš ram přesně závit a stoupání, koupíš závitník za tři kila a je ti k hovnu a hlavařovi dáš kilčo a ještě e něco dovíš ;)
prowmen
Přispěvovatel

Příspěvek od prowmen »

Ano v tom máš pravdu, je to jednodušší a určitě levnější varianta ale sehnat kvalitního a poctivýho mechanika je docela problém, ze zkušenosti se držím hesla co si neuděláš sám to "pořádně" nemáš. Protože většinu věcí co jsem si na autě nechal udělat, jsem většinou dělal znovu...a sám. Dneska 90 procent lidí co dělá s autama myslí jen na to jak to odjebat a co nejvíce vydělat. Už mám strach někomu něco dávat dělat.
slovacek.milos
Aktivista

prowmen píše:Ano v tom máš pravdu, je to jednodušší a určitě levnější varianta ale sehnat kvalitního a poctivýho mechanika je docela problém, ze zkušenosti se držím hesla co si neuděláš sám to "pořádně" nemáš. Protože většinu věcí co jsem si na autě nechal udělat, jsem většinou dělal znovu...a sám. Dneska 90 procent lidí co dělá s autama myslí jen na to jak to odjebat a co nejvíce vydělat. Už mám strach někomu něco dávat dělat.

já jsem ten laciný mechanik, a zajímalo by mě když ti vyměním žhaviče jak se to dá odjebat a co nejvíce vydělat, ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“