T4 2,5 TDI Motor ACV bez výkonu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
co já znám tyto motory tak do 2OOO otáček prostě nejedou a nepomože ani bečet,
mi se zdá že z toho blbneš a nevylučuješ správně skupiny kterí jsi prověři,
třba říct že kat je vykochaný a za ním díly nové to je nesmysl musíš jed s odpojeným výfukem a pak ho mlžeš vyloučit,
tak postupně vylučovat všechny skupiny nejlépe s někým že se jenden soustředí na vag druhý jezdí, a klidně se střídáte, blbnout se u toho dá dokonale,
nebo když přehazuješ váhu z auta které lítá a dává 85O a tobě třeba 45O jakože bezezeměny si řekneš a nic neměříš
tak ti měřením dojde že máš ucpané sání až do hlavy
musíš začít odunova od motoru s největší pečlivostí nic víc v tom není
vypálíš vyleštíš a výkon naskočí,
třba říct že kat je vykochaný a za ním díly nové to je nesmysl musíš jed s odpojeným výfukem a pak ho mlžeš vyloučit,
tak postupně vylučovat všechny skupiny nejlépe s někým že se jenden soustředí na vag druhý jezdí, a klidně se střídáte, blbnout se u toho dá dokonale,
nebo když přehazuješ váhu z auta které lítá a dává 85O a tobě třeba 45O jakože bezezeměny si řekneš a nic neměříš
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Turbo - obtok je na 100% zavřený - regulace se ani nehne jelikož nedosáhnu v žádnem režimu ani požadovaný tlak.Tomas.cz píše:No a jaké předepětí má táhlo od přetlakové baňky turba na obtokovou klapku?
Na T4 jsem se setkal s upadlou hadičkou, turbo mohlo tlačit na max a do nouzáku to padalo až na vyšší kvalty v cca 100 km/h do té doby to jelo celkem "normálně".
Klidně bych si troufnul auto projet s odpojenou regulací.
Hlava motoru byla dole - nechával jsem ji opravit - dával jsem nové zdvihátka i vačku - tu jsem ještě proměřil a porovnal s vačkou jiného motoru (objednával jsem z druhošky tak jsem měl i podezření jestli není z nějakého jiného motoru)slovacek.milos píše:co já znám tyto motory tak do 2OOO otáček prostě nejedou a nepomože ani bečet,
Ventily udělané - tlaky motoru OK. Sání je taktéž vyčištěno.
Výfuk jsem měl taktéž odpojený - kat tam již nebyl- vymlácen všechno za nim je nové.
Čerpadlo bylo na kontrole - ještě mi volali co s ním je - jelikož nic nezjistili. Kompletně ho nově přetěsnili požadoval jsem nastavení co nejvyšší dávky-po zpětné montáži stav stejný.
Vstřiky jsem kontroloval sám na otvírací tlak i paprsek. Zkusím je ještě vyndat zjistit jaké jsou v nich špičky.
To co se dá naměřit bylo provedeno několikrát naposledy včera - zcela úmyslně to dělal bez veškerých informací někdo jiný.
Jízda s odpojenou váhou - hodnota 550mg tlak stále nedostotačný jelo to samo sebou ještě hůře. V zoufalství i přehozaná nová váha za starší z auta které je v pořádku. Naměřené hodnoty jsou stejné.
Pokud by někdo tušil - jak jsem psal naměřím o co si řekne.
docela zapeklitý,ale z toho co jsi psal,nechal jsi změřit kompresní tlaky? můžeš udělat log skupiny 01,10 a 11 na plnej na trojku (myslím kvůli dávce paliva) pak jedině ty vstřiky - jinak to už není možný...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Miloši to je ta nejlepší rada, která tady zazněla - já to víceméně udělal, když jsem z toho vyndal turbo a poslal na kontrolu tak mi řekli že je v vadná ložisková skříň. Turbo v krabici auto v kopřivách. Tehdy jsem se prostě rozhodl, že už do něj nic nekoupím. Teď přišel známý, že by si ho koupil - říkám mu- je třeba dát nové turbo s tím že jsem si opravdu myslel, že je to jedna z možností. No bez turba to nevyzkoušíš. Koupil si nové turbo (repas) a ono to samé. Samo sebou mne do problému zatáhl znovu (nejedná se o reklamaci věci) teď bych, ale už jen kvůli sobě rád věděl v čem je ten problém. Lámou si na tom teď zuby další mechanici - dalo by se již udělat sdružení zoufalců. :)Měl jsem to opravdu zapálit a byl by nadosmrti klid.
V pondělí k mé smůle přijede tak ještě naměřím ty logy.
Komprese je OK ten motor startuje běží jak nový - komprese změřeny.

V pondělí k mé smůle přijede tak ještě naměřím ty logy.
Komprese je OK ten motor startuje běží jak nový - komprese změřeny.
S babou to mám již dvakrát za sebou - auta bývají poddajnějšíslovacek.milos píše: fachčí to i tak s babama když ti po dvou letech nedá je to zbytečné a musíš si ochočit jinou

na autech i babě proděláš,ale stejně se bez obou neobejdeme....udělej tu 01,10 a 11 a ještě bych se zeptal...zkoušel jsi jet z petflašky?přímo hadice z čerpadla do petky plný nafty a projet???pokud ne,zkus to
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
http://leteckaposta.cz/332512451 jízda do prudkého kopce 3 plný
http://leteckaposta.cz/474785928 jízda do menšího kopce 3 plný
http://leteckaposta.cz/474785928 jízda do menšího kopce 3 plný
-
- Aktivista
blueabbys - četl jsem jen zběžně tuhle stránku a po absolvování všeho přečtenýho se mi to nechce ani psát, ale ACV mě zajímá (ač s tlakem nemam problém ani s horší váhou, i když turbo je docela slyšet...) a nedá mi to - vůbec nemaká regulace, takže hadičky - kontrola dle elsy,ap. nebo N75 a okolo (př. dráty k němu) - musel bych taky hledat jak přesně to u tohohle motoru je, zatim nevim o moc víc než že zdvihátka jsou totožný s 1.9AFN - krom počtu
) , napiš jak pokročíš nebo jestli si s něčim nebudeš vědět rady, kdyžtak se do tý elsy mrknu nebo třeba blejsknu hadičky, ap.

pašíkombi AFN B597
Zkus místo váhy diodu, pak ještě zlobí utěsnění sacího potrubí mezi váhou a turbem - O kroužek, nebo uvolněná plastová hadice na přírubě turba. Pokud ti nedá váha, nedá potom jednotka naftu, když není nafta tak nejsou zplodiny, které neroztočí turbo, turbo nedá tlak.........to je potom krásnej kolotoč.
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama