zizalak píše:Cha zajímavé, vyměnil jsem vsechny tři zhavky, vsechny byly KO. Připojím li vag napíše mi to tohle. Tedy z nějakého důvodu se predehrevy nespustí. Jeste to musim zmerit voltmetrem. Uměl bych někdo rozklíčovat pole 2 ty nuly?
Jedná se o A4 AFN. Venkovní teplota 1°C, motor zcela studený.
To byl presne vono, zakaznik byl s AFN A4 meril si to a pri 0 st voda se to deaktivovalo..
Marek77 píše:My, kdož máme v základní výbavě bufík, tohle fakt nemusíme řešit.
Na provozní teplotě jsem po 5-8 minutách piánko jízdy po městě. A to mám téměř jedenáct litrů kapaliny.
Akolik ti tak ten bufik zere a jakym zpusobem ho ovladas (poustis/vypinas)?
Žere? Nerozumím... Jako nafty nebo elektriky? Nafty 0,3-0,5 litru / hodinu a elektriky nic moc - po naběhnutí bufíku na plný výkon vypíná žhavicí svíčka a bufík pracuje na principu uzavřené samovzněcující reakce. Jeho spotřeba elektriky je cca 1 Ampér.
Bufík se neovládá - spíná a vypíná naprosto automaticky. Po startu motoru naskočí a při překročení teploty vody na jeho výstupu přes 80°C vypíná. Lze jej upravit i jako nezávislé topení, kdy ohřívá vodu a topí i při stojícím motoru. To je výhodné třeba při kempování, pro což je SAG ideální vůz, a samozřejmě i pro předehřátí motoru před jízdou. To lze spínat naprogramovanými hodinami v autě, dálkovým ovládáním, anebo signálem GSM (na nekonečně dlouhou vzdálenost).
Nicméně všechny bufíky jsou standardně montované jako ohřev vody při běžícím motoru - nezávislých je jen hrstka (ale lze to dodělat).
Naposledy upravil(a) Marek77 dne 18 lis 2011, 10:19, celkem upraveno 2 x.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
TDIfun píše:Softwerove jde.donutit zhavky hrat do urcite teploty vody. Ja si takhle ohrivam rychleji motor a nastaveno mam 70st.U O2 to uz nastavili tvurci sw do 70 ve fabrice... Lamal jsem si s tim hlavu 8 hodin, na prani zakaznika co jezdi kratke trasy.
mohl by jsi mi prosim napsat do SZ cenu ty upravy a za jak dlouho se to ohreje , diky
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
U mna rovnaký problém, riešim to tak, že vypnem kúrenie, zohreje sa to skôr. Ale aj tak pri jazde z kopca to má tendeciu chladnúť a to isté ked auto stojí a nechám ho klepať. Ináč má na to vplyv samozrejme zaslepené egr a aj chip (na sériových tryskách), pretože sú menšie dávky paliva.
Ale s tým unaveným termostatom ste mi dali chrobáka do hlavy.
Co znamena generator loading? Pridavne kurenie nezohreje vtedy ak je v 16.2 jednotka ? Preco mi palubak ukazujem 2stpne a v meranych hodnotach 24 mam po piatich minutach volnobehu taketo hodnoty: 21c 12c 52c ...
Naposledy upravil(a) ciko dne 19 lis 2011, 11:46, celkem upraveno 1 x.
puci píše:U mna rovnaký problém, riešim to tak, že vypnem kúrenie, zohreje sa to skôr. Ale aj tak pri jazde z kopca to má tendeciu chladnúť a to isté ked auto stojí a nechám ho klepať. Ináč má na to vplyv samozrejme zaslepené egr a aj chip (na sériových tryskách), pretože sú menšie dávky paliva.
Ale s tým unaveným termostatom ste mi dali chrobáka do hlavy.
máš vadný termostat OI s rotačkou, se na volnoběh musí ohřát na 90°C
Merané 2 minúty po štarte. Teplota vzduchu 0 st. Za tie dve minútky sa voda pri čidle zohriala na 24 st. Zhruba 10 sekúnd po štarte cvakne relé prídavného ohrevu a RJ motora automaticky zvýši otáčky na 903 ot/min. Ohrev nabehol na plný výkon tj. všetky 3 žhaviče. Dávam to sem len pre info,pokial by to niekto chcel porovnat.
prvy obrazok je teplota studeneho auta ktore stalo vnoci vonku, vonkajsia teplota bola -1stupen ostatne vidite. preco niesu vsetky teploty rovnake?
druhy obrazok je po dvoch minutach od nastartovania, dokurovanie nebolo spustene...
Nemůžou bejt stejný, jedno čidlo v hlavě, druhý v čerpadle třetí v sání....
Když si pustíš kanál 16 podle jedniček pozoruješ kterou podmínku jsi pro spuštění ohřevu nesplnil....je to všechno popsáno výše....
no mal som 1xxxxxx1, a tu som cital aj v serisnom manualy ze prve dve jednotky sa neuvazuju, a posledna bola prekrocena teplota len fuel temp a coolant, cize poziadavka s G72 bola splnenana...
ciko píše:no mal som 1xxxxxx1, a tu som cital aj v serisnom manualy ze prve dve jednotky sa neuvazuju, a posledna bola prekrocena teplota len fuel temp a coolant, cize poziadavka s G72 bola splnenana...
Jo máš pravdu, to je záhada. Mám tam taky tyhle dvě jedničky, ale já se ještě nedočkal teploty nasávanýho vzduchu pod 5st, takže nemůžu porovnat.
rehak6co píše:Nemůžou bejt stejný, jedno čidlo v hlavě, druhý v čerpadle třetí v sání....
Ale ale ale..... Pokud je motor studený (auto stojí několik hodin v klidu venku nebo v garáži), musí být hodnota teploty ze všech tří čidel úplně stejná. A je úplně jedno, kde které je. Jakmile auto vystydne, je celé stejné studené - voda, čerpadlo, vzduch, zpětné zrcátko a dekl pod motorem. Takže pokud před studeným startem ukazuje každý snímač jinou teplotu, je velmi pravděpodobně něco blbě, nemyslíš?
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)