To už nezná mezí!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
šulda
Moderátor
Odpovědi: 0

Příspěvek od šulda »

To je o voze a koze, jemu jde o rozdíl třistašedesáti korun, když bude kvalitní díl za 500 a v kelly ten samej za 860 tak co napíšeš potom (LOL) Btw co je to za úchylku zajebávat vlákna zbytečnejma citacema :roll:
Člověk se pořád učí.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

Hoši a to neopravujete počítače a podobně. Ceny zboží total KO, rýpe se v tom úplně každý a až to dokurví na max tak to donesou s tím že to spěchá a už včera to mělo být opravené a stojí jim na tom firma .. a běda jak to bude stát moc, však si jen sedíte a ťukáte do klávesnice (LOL) . Ještě, že aspoň občas je někdo rozumný. Nikdo se neptá jak, ale vždycky musí být ten správný výsledek.. a neojebu to nijak, že se to třeba srovná omítkou, když je ta nová zeď křivá...

A auto? Co neudělám sám tak poprosím kamaráda (některé věci na zemi prostě už nechci dělat) , a počkám až si udělá čas, jako pan mechanik je stále žádaný. Pokud potřebuju lakovnu, tak druhý kamarád, nejlepší v okolí a dobrý člověk, ale opět velmi žádaný, ale rád si počkám. Těm dvěma dám klíče od auta bez problémů. Ale jinak ani omylem! Na jednoho poctivého je tu asi 40 ojebávek maximálních, kterým když dáš auto tak si zaděláš na postupný provar (a jejich vývar) za desetitisíce, že něco dokurví, buď z blbosti a nebo schválně a už se to veze.
Naposledy upravil(a) Vici dne 01 říj 2014, 06:48, celkem upraveno 1 x.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

díly dodané tebou = dražší práce, popř. to vůbec dělat nebudu...
v případě vyjebávky/reklamace zaplatíš celou akci znova, co sis dodal to sis dodal, sorry

vem to logicky - výměnu blbých kotoučů+destiček
ty si je dovezeš, hodím auto na hever, zhodím kola, jedna strana i s pečlivým čištěním řekněme 15minut? ( neberu nějakou vránu kde kotouč musím řezat flexkou )
co si za tu půlhodinu mám říct? 100 korun ? nebo celých 150? nebo to mám udělat fixem jako značkový servis - že mi za dvacet minut vysolíš 600? líbí ?

dobře, dáš mi velkoryse 200,- z čeho já zaplatím svoje režijní náklady a zbyde mi 128,- korun z akce kde druhý vydělá 1000,- nebo víc protože podobný špekulanty poslal zavčas do patřičných míst...
meeiro
Přispěvovatel

Příspěvek od meeiro »

Tak počítače už vůbec, to je moje zaměstnaní a je to tak nevděčný až to není hezky...nikdy se nikomu nezavděčíš...ale myslím ,že je to tak se vším. Auta dělám po práci jako koníčka na uvolnění stresu z práce... K tomu guferu jsi si jistý, že je VIKA jako VIKA, navíc když das svuj matros nemáš ani náhodou narok na nejakou reklamaci..proč taky.. ? Občas s Otcem jedu na vylet kamionem a když jsem jednou ve nejmenované fabrice videl, že jeden a ten samej díl byl ve více jiných obalech ptal jsem se proč, oni že to je pro Více prodejců ...bylo to v Polsku
Audi A4 B5, gt2260v, spodek AVF,hlava AHF, 12mm,spičky 0.310, výfuk 70mm, saní 55mm, FMIC
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Hele, to je klasika, děláme ve fabrice díly který posíláme na různý zákazníky...tak to prostě je, prvně je to jako OEM a po pár letech se to posílá kde kam..

počítače jsou pro mě tabu :) , znám fakt jen uživatelsky a obdivuju lidi co umí opravit kompl,ECU apod. - máme kámoše, mladej klučina co nám opravuje různý věci jako dálky do klíčů,škrtící klapky atd - má můj obdiv
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

zábavná je třeba oprava ABS jednotky co se sere v Passatech a podobně, kurde ty drátky není vidět ani pod lupou a v tom gelu se dost blbě pájí (noteeth)
meeiro
Přispěvovatel

Příspěvek od meeiro »

ja jsem ted ladil svoje budiky na B5 eprom ven a vycist kod protoze se zblaznily... to me taky bavilo ale stejne to muj problem nevyresilo :-D:-D ale radeji delam mechanickou praci nez na pc vic me to naplnuje...kdyz dostanu treba auto s fouklym tesnenim tak se na tom docela vyradim :) docela slusna drina a ukojeni myho autonadseni byla vymena streda turbicek u 2,7 biturbo :)
Audi A4 B5, gt2260v, spodek AVF,hlava AHF, 12mm,spičky 0.310, výfuk 70mm, saní 55mm, FMIC
bepa
Přispěvovatel

Příspěvek od bepa »

roman1648 píše:díly dodané tebou = dražší práce, popř. to vůbec dělat nebudu...
v případě vyjebávky/reklamace zaplatíš celou akci znova, co sis dodal to sis dodal, sorry

vem to logicky - výměnu blbých kotoučů+destiček
ty si je dovezeš, hodím auto na hever, zhodím kola, jedna strana i s pečlivým čištěním řekněme 15minut? ( neberu nějakou vránu kde kotouč musím řezat flexkou )
co si za tu půlhodinu mám říct? 100 korun ? nebo celých 150? nebo to mám udělat fixem jako značkový servis - že mi za dvacet minut vysolíš 600? líbí ?

dobře, dáš mi velkoryse 200,- z čeho já zaplatím svoje režijní náklady a zbyde mi 128,- korun z akce kde druhý vydělá 1000,- nebo víc protože podobný špekulanty poslal zavčas do patřičných míst...

Už to dělam přesně takhle chceš nechceš .
nedavno mi dorazil jeden a myslite že to zvládnu sam?Povídám nevím jak jste technicky zdatny to vam neřeknu a on povída je tam nějakej klíč a ten nemam a čtyřhran ten taky nemam nepujčil by jste mi ho.Už jsem se zmohl jen na to že svazarm zavřeli před 25 lety
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

Já osobně bych zákazníkem přinesené díly nemontoval. Naštěstí ani nemusím...takové "zákazníky" nemám. Zavčas jsem je doporučil jinam. Je to o tom, jak si ty lidi naučíte.
V servisu nejde vyžít jen z hodinové sazby.

A takové ty prodeje dílů zákazníkům bez Dph...o tom ani nemluvím. To by si ty díly musel mechanik nechávat jako na skladě a od finančáku kasírovat Dph. Jinak by to byla vlastně 21% sleva. Může se mu stát, že přijde kontrola a ukažte nám ty díly za X mega, ze kterých jsme vám vrátily Dph :-)
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Takhle to asi bylo myšleno, co jsem pochopil.

Maloobchod destičky 1 000kč, nákup mechanika 650kč, tj. ceny s DPH, pro seriózního klienta mu to nechá za maloobchod bez dph tj. 826kč, nicméně nakupuje za 650kč s DPH, takže má nějakou marži a spokojeně pracuje :)
vonRichthofen
Přispěvovatel

Příspěvek od vonRichthofen »

marže některým servisům, soukromníkům, kde pravidelně nakupují, mají registaci, atd se dává marže i vyšší než 50%, 60%. nedívím se, že se to těmto subjektům nelíbí.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nevím jak je to jinde a v jakém rozsahu. Sám nevím jakou slevu mám na čem, zásadně nevyhledávám díly, na které jsem upozorněn, že je tam velká sleva a ty nejlevnější až na vyslovené přání neberu. Chci aby mi vždy byla říkána cena pro zákazníka, platím to kolikrát ke konci měsíce, a neštuduji, na čem a kde jsem ušetřil. Vím jen celkovou částku úspory, ale dodnes jsem nepřišel nato, jak na čem a proč je jaká. Prostě to nechám plynout, chci jen kvalitní díly, pokud jsem schopen to poznat..Ale není to nic zázračného, pokryje to sem tam díly pro mne, které potřebuji na svůj vůz.Ale jsem jen příštipkář a jsem tomu rád. :)
Takže to neprobíhá takto, kolik je cena? X pro vás a x pro zákazníka. Mě řekne, tolik a tolik ta součástka stojí a mám i dražší nebo levnější od té které firmy...Nemám rád mazání okolo huby a ukájení se ve svém vejvaru..
nepropadat panice...
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

[quote="vonRichthofen"]marže některým servisům, soukromníkům, kde pravidelně nakupují, mají registaci, atd se dává marže i vyšší než 50%, 60%. nedívím se, že se to těmto subjektům nelíbí.[/quote

Někdy je dokonce 80.% a většinou nám to davaj zadarmo.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

jo a někde jsou i 90% ale to píšou jen odborníci na netu.... :roll:
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

V autokelly věřím že to u některých dílu půjde přes 50%.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“