Pod toto bych se nejradši několikrát podepsal - je to pravda pravdoucí.MirekX píše:každý zaměstanec nadává na OSVČ. Nikdy jsem neviděl OSVČ nadávat na zaměstnance a když už tak jen na obranu. Ano, do nákladů si můžete dát všechno co je možný a co vám finančáci dovolí. Ale nejdřív si na ty náklady taky musíte vydělat. A když musíte vydělávat, musíte víc utratit, víc projezdíte (spotřební daň z paliva) Kupujete víc aut a dílů atd, poplatky v bance u podnikatelských účtů taky moc pěkný atd. . A vůbec pěkný je porovnání nemocnosti zaměstnanců a OSVČ. Čím to asi je, že OSVČ vpodstatě nemarodí? Protože musí vydělávat na to, aby si mohli něco dát do nákladů. V této republice mají všichni nespokojení zaměstnanci šanci a možnost to jít zkusit jako OSVČ. Jenže to nikdo z nich neudělá, protože mají strach kdo by se o ně potom postaral.
Na živnost dělám asi 4 rokem a je to přesně tak, jak popsal Mirek. Bohužel... zaměstnanci jenom mají blbé kecy, jak jsem podnikatel, všecko si odepíšu a mám se mnohem líp než oni, ale když za nima dojde šéf a řekne, že by potřeboval aby šli do práce o víkendu, tak oni jsou první kdo hned začnou kefrat že ne, že už něco mají, že sa jim nechce atd. přitom já jsem neodmítl v drtivé většině případů. A proč? protože si přesně na toto podnikání potřebuju vydělat...