zapojení Webasto T top C

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
v.kalandra
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od v.kalandra »

u fabky uz jsou digitalne rizeny.... ale stejne, co ty otačky řidi normalně? panel klimatronik? pak by melo stacit ho ozivit napetim od klicku....a on si ty otacky bude ridit sam jako pri normalnim provozu....
nebo je to opravdu nerealne? rikam mit achemy celyho topeni ve fabce tak si to prostuduji ale bohuzel nemam
Fabia 2 1,6 BTS 2009 + LPG
v.kalandra
Nováček

Jo momentík. jsme si špatně rozuměli. Já měl za to, že se s pomocí toho rele a modulu aktivuje celej klimatronik. No jestli se bude točit jen wentilátor je sice fajn, ale co nastavení klapek???! Přece se uzavírají. A když pojedu na jaře kdy je venku 25stupnu ake rano jen 5, tak ty klapky nebudou nastaveny na ohřev.... Jak se toto řeší?
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

IPCU modul nastavuje klapky klimatroniku a riadi ventilator. Ten sa nastavuje na nizke otacky pri montazi, aby nevybijalo bateriu auta. Su aj klimatroniky s tlacitkom na manualne vypnutie a zapnutie webasta
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
lubomt
Aktivista

Příspěvek od lubomt »

A webasto sa zopne len do cca +5stupnov, takze pri +25 je to bezpredmetne
PREDAJ A SERVIS AUTOMATICKÝCH PREVODOVIEK všetkých výrobcov,opravy RJ prevodoviek,PREDAJ A REPAS VZDUCHOVÝCH VANKÚŠOV AUDI,VW,MERCEDES,mobil 00421 908777779 Ľubo,VW Passat 1,9PD 4x4 190k/380Nm,A6 3,0tdi quattro 350k/760Nm chip a úpravy BH MOTOR
v.kalandra
Nováček

A mohl bys mi dát nějaký odkaz kde tento modul koupit a jak se nastavuje??
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

Nechci se prit, ale IPCU modul klapky nenastavuje. Ridi akorat otacky ventilatoru. V pokynech pro montaz do OII jsou pokyny jak nechavat klapky pri odchodu z auta. Z toho usuzuji ze klapky parkujou v posledni nastavene poloze. IPCU modul se programuje pres Webasto thermo test.
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

v.kalandra píše:u fabky uz jsou digitalne rizeny.... ale stejne, co ty otačky řidi normalně? panel klimatronik? pak by melo stacit ho ozivit napetim od klicku....a on si ty otacky bude ridit sam jako pri normalnim provozu....
nebo je to opravdu nerealne? rikam mit achemy celyho topeni ve fabce tak si to prostuduji ale bohuzel nemam

Podle logickeho mysleni by to melo byt realne.....ale myslim si ze je zbytecne krmit celej klimatronik kdyz to (za draho) vymsleli s IPCU. Nevim jestli vsechny ( benzin/nafta) fabky maji el. topnou mrizku v tele topeni ktera prihriva vzduch z venku. A dovedes si predstavit to vsechno krmit v -15'C bez motoru :)

Tohle je ma uvaha proc tam nacpali ten IPCU modul

Natvrdo si nastavis otacky ventilatoru a naschle :)

Akorat nesmis zapomenout prepnout klapky na okno :)))

kompletni specifikace pod obrazkem

http://www.autosip.cz/autosip/eshop/0/3 ... ul-Webasto
vynecht
Přispěvovatel

zapojení Webasto T top C

Příspěvek od vynecht »

Co já vím tak jedinej klimatronik kterej se celej nastaví sám (foukání na okno a rychlost ventilátoru) jev SAG. Ostatní se musí přednastavit před vypnutím a u některých použít i IPCU.
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

dneska snad vyjde cas tak to zkusim propojit u sebe (A6,03)a dam vedet :)
ajk
Přispěvovatel

Re: zapojení Webasto T top C

Příspěvek od ajk »

vynecht píše:Co já vím tak jedinej klimatronik kterej se celej nastaví sám (foukání na okno a rychlost ventilátoru) jev SAG. Ostatní se musí přednastavit před vypnutím a u některých použít i IPCU.
a6 c5 99....12v na pin d1 a klimatronik si sám přenastaví klapky a řídí si otáčky vent. na max. 3 dílky...jenom se musí ventilátoru přivést plus bez klíčku....
Autoservis pneuservis geometrie Brno
v.kalandra
Nováček

ajk píše:
vynecht píše:Co já vím tak jedinej klimatronik kterej se celej nastaví sám (foukání na okno a rychlost ventilátoru) jev SAG. Ostatní se musí přednastavit před vypnutím a u některých použít i IPCU.
a6 c5 99....12v na pin d1 a klimatronik si sám přenastaví klapky a řídí si otáčky vent. na max. 3 dílky...jenom se musí ventilátoru přivést plus bez klíčku....
Presne takhle jsem si to predstavoval i pro klimatronik na fabii... jen ho "oživit" a zbytek at si reguluje on sám
v.kalandra
Nováček

No nevadí, objednam tedy ten IPCU krám :-)
Pánove chci se jeste ujistit, mam BW50 a k němu male hodiny http://autosip.sweb.cz/download/Hodiny_TT.pdf
A na hodinach mam zapojeny jen + - a vystup. čtvrta svorka ma byt napajeni z kličku auta-to tam nemam.
A pokud zapnu časovy program, objevi se mi cislo a nastaveny čas. Po chvili nastaveny čas zmizi a sviti jen cislo programu.
To je předpokladam OK. Ale i když mi zobrazuje jen čislo navoleneho času, pořad mi svítí podsvícení displeje.....
To by asi dělat nemělo ne??

Pokud zkoušim nějakou jinou funkci, třeba zobrazení hodin, tak podsvícení normalně zhasne po chvilce. Ale při nastavení časovače ne a ne zhasnout!

Nějaka rada nebo co dělam zle?? :-( Nerad bych aby se mi vybila kvuli tomu baterka
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Kluci nemohl by mi nekdo prosim kouknout do etky jestli mam spravne cislo svicky na thermo top c?Nejake co mi nasel znamy mam ale nejni si jisty jestli je to to spravne.Mam napsano 7L0 963 319 A.Chtel bych ji odpoledne objednat.Diky...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
mykee007
Přispěvovatel

Příspěvek od mykee007 »

ajk píše:

Tak vcera jsem zapojil v A6 4b 03 vse podle schematu a pri sepnuti se rozsiti climatronic v poslednim nastaveni (teplota+klapky).
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Golf IV 2001 highline a také se po zapnutí bufíku hodí do posledního režimu před vypnutím klíčku s tím, že na displeji navíc svítí HE.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“