Super servis v Ústí nad Labem?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
cedan
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od cedan »

Svoje dily - svoje ruce? OMG to jako myslite vazne? Chapu ze mate jeste neco na dilech ale proc bych si nemohl koupit sve dily a nechat si je namontovat? Pochopitelne u tech dilu si nesu plnou odpovednost za funkcnost ja sam.
Vetsina z vas tu nakupuje dily v Autokelly. Kolik nebo jakou jste si vyplakali cenu 30% nebo je to vic az 70%? 30% ma tady vetsina z vas nekteri jsou az na 50% a vyjimky jeste lepe. Nicmene pokud mam moznost mit dil ktery me stoji stejne jako ten servis ktery na nem ma az 70% slevu tak si jej koupim za sve protoze pochybuju ze budete nekdy takovou slevu mit.
Osobne mam kamarada ktery s tim nema problem vzit me dily ktere si koupim, protoze vi ze on nema takovou slevu a je pak jen na dohode kolik si nauctuje za hodinu jeho prace. Me nezajima kolik nebo jak dlouho to bude trvat me zajima vysledek. Ja mu radeji zaplatim hodinove vic aby nebyl skodny a porad na tom vydelame oba. Ja si dily dokazu obstarat za cenu pod 50% z ceny toho co me nabidne napr Autokelly a to nemusim mit zadny obrat u nich protoze jsem tam jenom jako OBYCEJNY zakaznik. Pokud se chcete dohadovat o kvalite zbozi tak verte ze je stejne takove prave jako napr v KELLY :D
Tolik tedy k vasi debate ktera je o nicem a ukazuje jen na (nevim jak to popsat) hloupost chamtivost nekterych z vas nebo spis neumetelnost si to se zakaznikem vykomunikovat. Kolikrat takovy clovek vam prinese vic prace a penez se svyma dilama nez ten ktery vam je velmi draze zaplati ale uz nikdy vic neprijde ikdyz mu date jakoze velkorysou slevu 10% :D :D :D
Lidi je to jen muj nazor na tuto debatu z pohledu meho.
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

Já nejsem automechanik, prodávat dily za maloobchodní ceny je nefer, ale vybavení dilen, zvedaky, přípravky sowtvare něco stoji a jsou to desetitisíce...

Nejde jen o provizi, ale o záruku a problémy při montáži, nedovedu si představit, že si klient koupi kotouče, desky já mu je namontuji, on si rozbije hubu, začnout to řešit švestky a šup do teplaků..
A může za to třeba prasklý kotouč-vada materiálu..

P.s. vydělej a nechej vydělat, důležité je mít kvalitního člověka, zavolam mu a ten to vyřeší-a takoví ti za 200,-Kč dělat nebudou!!
P.s.2 když jdeš se starou do restaurace, take si neseš svoje maso, protože jej kupuješ levněji ?
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
tempest
Přispěvovatel

Příspěvek od tempest »

Takže zvedák naúčtujeme v dílu a pak ještě v hodinové mzdě... Nemám problém, když garážník bude dělat za 400Kč/h, ale pak si vzít na dílu ještě 200% přirážku už je moc.
Naposledy upravil(a) tempest dne 29 říj 2017, 20:49, celkem upraveno 14 x.
jear ewing
Přispěvovatel

Jsou dvě cesty:
1. Vydělám někde jinde dost, abych mohl zaplatit více za plný servis-to znamená mechanik je drahý, ale vše vyřeší!
2.Udělám si to sám!

Žádná jiná cesta neni

P.s. já si auta servisuji sám, snad někdy poznam mechanika, který je drahý ale důkladný, takových je ukrutně málo a budeme je za čas muset uplacet, aby nás vubec přijali.
jear ewing
Přispěvovatel

tempest píše:Takže zvedák naúčtujeme v dílu a pak ještě v hodinové mzdě... Nemám problém, když garážník bude dělat za 400Kč/h, ale pak si vzít na dílu ještě 200% přirážku už je moc.
Jaký garažník, jakých 200 %, maximum co jsi schopen dostat je 66 % rabat
Když budeš dělat setrvačník spojku na Octavia I TDI- spojka, setrvačník nakup 8000,-Kč, provize z dílu 2000,- Kč jsi na 10000,-Kč, prace 5-6000,- Kč
Jsi na cca 15-16.tis Kč samozrejmě faktura a záruka, to je podle mě obousteanně výhodné ( kdo nekdy nasazoval převodovku na výstupní hřídel ví za co je těch 5000,- Kč

P.s. těch tvych 200% by bylo za setrvak a spojku vcetně ložiska 24.000,- Kč bez práce :-(
P.s.2 podle mě je primární kvalita prace, servis.poradenství, záruka a komunikace, cena je duležitá ale až na druhém místě..
Naposledy upravil(a) jear ewing dne 29 říj 2017, 21:21, celkem upraveno 1 x.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Těch 5 - 6 000kč za práci mi přijde dost, to se bere cca 3 000kč za m+d skříň a spojka.
tempest
Přispěvovatel

Příspěvek od tempest »

Sorry, ale nějak Ti nejdou procenta.... Viz. můj odkaz výše. Spojková sada v Granexu 3300Kč, v Kelly 9600Kč. Takovou nabídku jsem dostal z několika servisů. Servis napálí plnou cenu dílu Kelly + práci, tak nevím, kde se vzalo 66%.
Btw. Setrvák na Octavii stojí v Kelly přes 13000Kč a vsadím se, že nikdo mně ho nedá za 10000Kč. A že musí mechanik držet záruku, to je věc mezi ním a dodavatelem dílů, jestli mu uhradí demontáž montáž. Když donese zákazník vlastní díl, tak demontáž a montáž v případě reklamace jde na zákazníka.
Dál to neřeším, je to prostě ojeb.
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Mě se líbí jak tady všichni šijou do automechaniků a přitom to nikdo nechce dělat. Tak včem je problém, když je to tak lukrativní záležitost.
Všichni nějak zapomínáte, že soukromník je vlastně taková holka pro všechno.Přijímací technik,odhadce,věštec po telefonu,diagnostik,mechanik,ůčetní,uklízečka,odpovědná osoba,...
Jestli se to někomu zdá málo, tak je to jen pohled z venku od člověka nezasvěceného.
Je potřeba zkloubit spostu věcí dohromady a pokud to někdo umí a dokáže, nevydím jediný důvod proč by si neměl slušně vydělat.

Ty co na to nemaj,dělaj ve fabrice,kde může hlavu nechat doma,stačí když se dostavý fyzicky a včas.Za to mu náleží předem dohodnutá odměna-plat.

Furt se tady probíraj procenta za díly,kolik je ještě ůnosný a kolik je už zlodějina. To je tržní hospodářství.Když nezná kupujíci marži ,tak jsou všichni spokojení. Ale nedej bože aby to zjistil,to je pak zle,všichni jsou zloději,atd.. Docela ůsměvné ne? Na některých věcech či práci je normální 200-300% marže,tak proč ne i u aut? Protože máme všichni internet a tím pádem patent na rozum.
:D
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

sharik

já se tomu ani na jednu stranu nedivím - té nasranosti :D , mě dovedlo nasrat čerstvě po tom co jsem octu koupil tak se mi vysypalo ložisko, kamarád mi to prý vymění, říkám OK.... řekl si 4500 z ložiskem a prací dohromady....cajk dobrý, sice drahý na můj vkus (pitomý ložisko ale cajk, prý se s tím sral 3 hodiny), po nějaké době se mi naskytne příležitost k přístupu dílů...a hle... ložisko v Kelly za 3700 - , já ho mám za 1800...hmm...práce 3 hodiny...mě to trvá do hodiny(když jsi největší debil na zeměkouli tak 2 hodiny :D )...to mě pak sere... ..a ani se nebavím o spojce - sada sachs performance v kelly 45000 (v tu dobu komplet se setrvákem) hmm pěkný...zatím to počká...ve finále mě spojka z nových dílů vyšla na +- 25K...marže OK, chápu že se na něčem vydělávat musí...ale tohle je už moc....
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
proxima
Přispěvovatel

Příspěvek od proxima »

sharik4x4 100% s tebou súhlasím nech si skúsi robit niekto v dnešnej dobe automechanika a kvalitný automechanici budu v budúcnosti ctení ludia.Ved si len pozrite kolko značiek aut,kolko typou aut ,kolko typou systemou,kolko výrobcou a toto musí aspon sčasti ovládat automechanik.A ak si myslí niekto ,že automechanik je lahká robota nech si to skúsi a ked mu príde nejaka chutovečka ktorú nie a nie odstránit a zakazník mu pri tom vyvoláva kedy bude mat auto hotové. A ak si niekto mysli ,že sa vyučí automechanikom a nim je tak sa mýli ,to su dlhoročné skusenosti!!!!!!! a celoživotné stúdium,školenia aby pochopil ako nejaký systém funguje inak je automechanik v dnešnej dobe stratený.A preto všetkym automechanikom,autoelektrikárom ,autotronikom,diagnostikom nebojte sa si slušne zapýtat za svoju prácu ved je to namahavá práca či už fyzická stresová a aj niekedy psychická.Robím automechanika 24 rokov tam viem o čom hovorím a nikto ma nepresvedčí ,že to je inak žiadný z hornej dolnej .To je môj osobný nazor.Ak sa to niekoho dotklo ospravedlnujem sa a kto je za môj názor tak zaň Ďakujem. :)
cedan
Přispěvovatel

Příspěvek od cedan »

jear ewing píše:Já nejsem automechanik, prodávat dily za maloobchodní ceny je nefer, ale vybavení dilen, zvedaky, přípravky sowtvare něco stoji a jsou to desetitisíce...
Chovas se tak jako bys jim byl

Nejde jen o provizi, ale o záruku a problémy při montáži, nedovedu si představit, že si klient koupi kotouče, desky já mu je namontuji, on si rozbije hubu, začnout to řešit švestky a šup do teplaků..
A může za to třeba prasklý kotouč-vada materiálu..
Zaruka na dil ktery si prinese zakaznik, je ciste pak na zakaznikovi. Neodborna montaz pak na strane servisu.

P.s. vydělej a nechej vydělat, důležité je mít kvalitního člověka, zavolam mu a ten to vyřeší-a takoví ti za 200,-Kč dělat nebudou!!
Ano ja takoveho znam
P.s.2 když jdeš se starou do restaurace, take si neseš svoje maso, protože jej kupuješ levněji ?
Cekal jsem ze se tu neco takoveho objevi. Ne do restaurace si jdu odpocinout, pobavit se.
Mimochodem nvm ale tady se psalo o tom ze nekdo menil spojku. No ja ji nechal taky vymenit. Koupil jsem si sadu komplet (loziska,lamela , pritlacak a dvouhmota) za 9000 od SACHS. No nejdriv jsem se zdrahal jestli nebude radeji lepsi v jinem servise ji koupit od Kellyho za 26000,- (bez prace tzn. pripocitat jeste ca 5-6000,-kc) rovnez SACHS. Cela ta sranda me vysla vc.prace za 13K
To nemluvim o brzdach (kotouce a desky) napr od ATE. Sada na predni napravu u A4 na 2800,-kc misto Kellyho ktery je ma za 7200,- . Ve finale kolik na me trhne mechanik ktery si nakoupi dily na sebe? Pokud bude mit 30% slevu koupi je za ca 5100 me je proda za 7200,- proc bych mu nedal ten rozdil? Porad jeste vydelam ;) a ten mechanik taky nic neztrati :D
Kdyz uz chci podnikat je potreba u toho taky premyslet. Uz jsem to psal vyse ze kolikrat se vyplati vzit od zakaznika dil a namontovat jej s tim ze ten zakaznik se rad vrati protoze bude mit duveru a nebude muset hledat jineho levnejsiho mechanika mozna lepsiho nez si prave nasel.
mountune
Přispěvovatel

Příspěvek od mountune »

Tak zakladni chyba je ze ty slevy a marze by mely byt pouze pro autoservisy.. jenze treba kelly je uplne jedno komu prodava a to vsechno zkurvilo, proto jak nekdo prijede s plnym kufrem dilu a chytrej jak radio tak nemam cas :D jeste by me zajimalo, vy co to tady kritizujete tak cim se zivite konkretne? Jen tak pro zajimavost :)
ondra.p
Přispěvovatel

Příspěvek od ondra.p »

Opravuju auta po práci sousedům víceméně jako koníčka beru jim 150 na hodinu na dílech si přihazuju cca 20% a stejně se to některým zdá drahé (LOL)
Živit bych se tím nechtěl ani náhodou každý chce všechno rychle hned nejlíp na počkání a skoro zadarmo.
Jirka.
Aktivista

Příspěvek od Jirka. »

Sharik má naprostou pravdu. Tak když vám připadá že je někdo drahej a ojebává vás tak tam nelezte ne? Přece si to můžete udělat sami ne? Nebo si místo brečení na internetu najděte nějakou lepší práci aby jste to zvládli zaplatit. Těch možností je spousta, nikdo nikoho nenutí to opravovat zrovna v tom jednom servise...

Na druhou stranu nechápu co je za problém v donesených dílech. Prostě si to umím spočítat a tu marži přirazím k práci.
Vím že spojku dělám 15.000, tj. mam za to vždy 5000, bud budu mít 2000 na materiálu a 3000 práci, nebo si to zákazník sežene sám a já budu mít 5000 za práci. Easy. Nechceš, tak jdi jinam, já tě tu nedržím, před vratama čeká X dalších aut na 14 dní dopředu.
sCitem
Přispěvovatel

Příspěvek od sCitem »

Proč bych to měl platit nějakýmu vychcánkovi ? :) taky jsem tam už nikdy nešel :) já dělám EMC ...... taky nemám problém, když přivezu svý díly a maník si řekne vyšší cenu za práci s tím že za to potom neručí.... ok, plně to chápu...avšak nesnáším jak většina brečí že to mají za takovou a takovou cenu a že na tom nic nemají atd. a pak je to úplně jinak.... :)
O2 BXE 4x4, GTB 1756V
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“