Ro a kamion
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
PET
Sice to sem nepatří,ale někde jsem si všiml příspěvku,že se bio nechá vyrobit i z PET lahví. Aprý je to i celkem jednoduché. Vzhledem k tomu, že se suroviny válí všude dost, záleží co další je k tomu třeba. Známej recykluje plasty a tak bych po domluvě mohl nabídnout namleté PET, případně jiné plasty. Na pokusy určitě.
-
- Aktivista
Re: PET
jednoduché to je ,Josef píše:Sice to sem nepatří,ale někde jsem si všiml příspěvku,že se bio nechá vyrobit i z PET lahví. Aprý je to i celkem jednoduché. Vzhledem k tomu, že se suroviny válí všude dost, záleží co další je k tomu třeba. Známej recykluje plasty a tak bych po domluvě mohl nabídnout namleté PET, případně jiné plasty. Na pokusy určitě.
já už tomu byl na stopě vcelku mě to nadchlo jedná se o ohřívání, katalizátor, krek,
borec co mi to všechno naučil byl ale jen teoretik tak jsem šel raději cestou esterifikace a zajímal bych se jen v případě že by to někdo vyrobil miloš
Re: PET
slovacek.milos píše:jednoduché to je ,Josef píše:Sice to sem nepatří,ale někde jsem si všiml příspěvku,že se bio nechá vyrobit i z PET lahví. Aprý je to i celkem jednoduché. Vzhledem k tomu, že se suroviny válí všude dost, záleží co další je k tomu třeba. Známej recykluje plasty a tak bych po domluvě mohl nabídnout namleté PET, případně jiné plasty. Na pokusy určitě.
já už tomu byl na stopě vcelku mě to nadchlo jedná se o ohřívání, katalizátor, krek,
borec co mi to všechno naučil byl ale jen teoretik tak jsem šel raději cestou esterifikace a zajímal bych se jen v případě že by to někdo vyrobil miloš
Zkus to sem hodit, třeba něco vymyslíme
Jaká je k tomu výbava, suroviny apod. Všechno mě zajímá, určitě nejen mě.
-
- Aktivista

nemám žádnou kárku na naftu...
-
- Aktivista
byl i v televizi nějaký blázen co se stím zabývá, já jsem zas chvíli hledal, v mejlech a nic, třeba se někdo přihlásí,Petr H. píše:nepropadejte panice pár pokusů jsem už provedl.. , ted to ale leží ve sklepě a čeká to až budu mít čas, chce to pořádně zagůglit a zapřemejšlet, není to zas tak složité jak se zdá.. už jsem tady o tom psal před nějakým časem, ale bylo mi naznačeno že jsem divnej tak jsem si to plácal sám systémem pokus omyl... samozřejmě výsledek bionafta nebude, ale použitelné uhlovodíky určitě.
hledal jsem kdysi dávno esterifikaci a nějaký chemik mi vnucoval jednoduchou výrobu paliva z pet lahví,
bohužel už jsem měl 1.9 SDi a 1.9 D a nezájem, miloš
slovacek.milos píše:byl i v televizi nějaký blázen co se stím zabývá, já jsem zas chvíli hledal, v mejlech a nic, třeba se někdo přihlásí,Petr H. píše:nepropadejte panice pár pokusů jsem už provedl.. , ted to ale leží ve sklepě a čeká to až budu mít čas, chce to pořádně zagůglit a zapřemejšlet, není to zas tak složité jak se zdá.. už jsem tady o tom psal před nějakým časem, ale bylo mi naznačeno že jsem divnej tak jsem si to plácal sám systémem pokus omyl... samozřejmě výsledek bionafta nebude, ale použitelné uhlovodíky určitě.
hledal jsem kdysi dávno esterifikaci a nějaký chemik mi vnucoval jednoduchou výrobu paliva z pet lahví,
bohužel už jsem měl 1.9 SDi a 1.9 D a nezájem, miloš

-
- Aktivista
tak mně to zrovna vyhovuje,proč bych si plácel játra. 1000 l metylesteru, 1000l LIO a 1000 l hydrauliky, mé zásobyPetr H. píše:když se konečně začne řešit něco zajímavého, tak nikdo nic?? Všichni se jen vezou a čekají ze za ně někdo vymyslí jak hodit PETku do nádrže, aby to rovnou jelo?

a ten trh s naftou to máš pořád dokola,

tento týden zas ukrajina platit sklad a přepravu,

prostě pořád stejná pohádka na jaře se něco nekde vysere a nafta jde o pět korun a máš zas dilema olej nafta, atomizovat ohřívat, fitrovat,lucas bosch,
jsem ze starého železa do vídně a zpět dojedu za 25 korun českých

na druhou stranu máš právdu, já jsem alespoň proseděl několik večerů u pana gůgla a pak došel nakoupit a zpracoval suroviny a provedl pokusy. Taky se mi nechce jen o tom tady spisovat články, který si ostaní jen přečtou a půjdou vyrábět a jezdit...
PS

já patil za LTO v rajchu 2700 ojroPetr H. píše:mě to zrovna taky může.. LPGčko mají dneska na každém 2 rohu po městě se vejdu do 10 litrů a neřešim... ale o tomhle tohle forum není.. .
na druhou stranu máš právdu, já jsem alespoň proseděl několik večerů u pana gůgla a pak došel nakoupit a zpracoval suroviny a provedl pokusy. Taky se mi nechce jen o tom tady spisovat články, který si ostaní jen přečtou a půjdou vyrábět a jezdit...
PSnezapoměň do vídně dojet na červené LTO a z 25,- bude rázem 25.000,- kč...

šestsetosm osmset šest400