Ro a kamion

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Josef
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

PET

Příspěvek od Josef »

Sice to sem nepatří,ale někde jsem si všiml příspěvku,že se bio nechá vyrobit i z PET lahví. Aprý je to i celkem jednoduché. Vzhledem k tomu, že se suroviny válí všude dost, záleží co další je k tomu třeba. Známej recykluje plasty a tak bych po domluvě mohl nabídnout namleté PET, případně jiné plasty. Na pokusy určitě.
slovacek.milos
Aktivista

Re: PET

Příspěvek od slovacek.milos »

Josef píše:Sice to sem nepatří,ale někde jsem si všiml příspěvku,že se bio nechá vyrobit i z PET lahví. Aprý je to i celkem jednoduché. Vzhledem k tomu, že se suroviny válí všude dost, záleží co další je k tomu třeba. Známej recykluje plasty a tak bych po domluvě mohl nabídnout namleté PET, případně jiné plasty. Na pokusy určitě.
jednoduché to je ,
já už tomu byl na stopě vcelku mě to nadchlo jedná se o ohřívání, katalizátor, krek,
borec co mi to všechno naučil byl ale jen teoretik tak jsem šel raději cestou esterifikace a zajímal bych se jen v případě že by to někdo vyrobil miloš
Josef
Přispěvovatel

Re: PET

Příspěvek od Josef »

slovacek.milos píše:
Josef píše:Sice to sem nepatří,ale někde jsem si všiml příspěvku,že se bio nechá vyrobit i z PET lahví. Aprý je to i celkem jednoduché. Vzhledem k tomu, že se suroviny válí všude dost, záleží co další je k tomu třeba. Známej recykluje plasty a tak bych po domluvě mohl nabídnout namleté PET, případně jiné plasty. Na pokusy určitě.
jednoduché to je ,
já už tomu byl na stopě vcelku mě to nadchlo jedná se o ohřívání, katalizátor, krek,
borec co mi to všechno naučil byl ale jen teoretik tak jsem šel raději cestou esterifikace a zajímal bych se jen v případě že by to někdo vyrobil miloš

Zkus to sem hodit, třeba něco vymyslíme
Jaká je k tomu výbava, suroviny apod. Všechno mě zajímá, určitě nejen mě.
slovacek.milos
Aktivista

hledal jsem na email v letech 2004 to jsem se začal zajímat o eterifikaci, ale toho borce jak vyrábět palivo z plastů jsem nenašel,

mám přes 10.000 emailů a pročítat je, to prostě nejde miloš
etylek
Přispěvovatel

Příspěvek od etylek »

z pet lahví by se spíš dalo získat něco na bázi benzenu, alkany např. jako cyklohexan, tedy spíš náhrada místo benzínu....ale bionafta......no nevim :o
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) nepropadejte panice pár pokusů jsem už provedl.. , ted to ale leží ve sklepě a čeká to až budu mít čas, chce to pořádně zagůglit a zapřemejšlet, není to zas tak složité jak se zdá.. už jsem tady o tom psal před nějakým časem, ale bylo mi naznačeno že jsem divnej tak jsem si to plácal sám systémem pokus omyl... samozřejmě výsledek bionafta nebude, ale použitelné uhlovodíky určitě.
nemám žádnou kárku na naftu...
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:(LOL) nepropadejte panice pár pokusů jsem už provedl.. , ted to ale leží ve sklepě a čeká to až budu mít čas, chce to pořádně zagůglit a zapřemejšlet, není to zas tak složité jak se zdá.. už jsem tady o tom psal před nějakým časem, ale bylo mi naznačeno že jsem divnej tak jsem si to plácal sám systémem pokus omyl... samozřejmě výsledek bionafta nebude, ale použitelné uhlovodíky určitě.
byl i v televizi nějaký blázen co se stím zabývá, já jsem zas chvíli hledal, v mejlech a nic, třeba se někdo přihlásí,

hledal jsem kdysi dávno esterifikaci a nějaký chemik mi vnucoval jednoduchou výrobu paliva z pet lahví,

bohužel už jsem měl 1.9 SDi a 1.9 D a nezájem, miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

slovacek.milos píše:
Petr H. píše:(LOL) nepropadejte panice pár pokusů jsem už provedl.. , ted to ale leží ve sklepě a čeká to až budu mít čas, chce to pořádně zagůglit a zapřemejšlet, není to zas tak složité jak se zdá.. už jsem tady o tom psal před nějakým časem, ale bylo mi naznačeno že jsem divnej tak jsem si to plácal sám systémem pokus omyl... samozřejmě výsledek bionafta nebude, ale použitelné uhlovodíky určitě.
byl i v televizi nějaký blázen co se stím zabývá, já jsem zas chvíli hledal, v mejlech a nic, třeba se někdo přihlásí,

hledal jsem kdysi dávno esterifikaci a nějaký chemik mi vnucoval jednoduchou výrobu paliva z pet lahví,

bohužel už jsem měl 1.9 SDi a 1.9 D a nezájem, miloš

(LOL) tak přestaň citovat a psát to samé furt dokola zapni kedlubnu a koukej HLEDAT !!!!
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(wallbash) když se konečně začne řešit něco zajímavého, tak nikdo nic?? Všichni se jen vezou a čekají ze za ně někdo vymyslí jak hodit PETku do nádrže, aby to rovnou jelo?
slovacek.milos
Aktivista

Petr H. píše:(wallbash) když se konečně začne řešit něco zajímavého, tak nikdo nic?? Všichni se jen vezou a čekají ze za ně někdo vymyslí jak hodit PETku do nádrže, aby to rovnou jelo?
tak mně to zrovna vyhovuje,proč bych si plácel játra. 1000 l metylesteru, 1000l LIO a 1000 l hydrauliky, mé zásoby :D :D

a ten trh s naftou to máš pořád dokola, :o v zimě ceny padnou a na jaře máš mexický záliv katrina hurikán :o a nafta jde o pět korun nahoru, :?

tento týden zas ukrajina platit sklad a přepravu, (LOL)

prostě pořád stejná pohádka na jaře se něco nekde vysere a nafta jde o pět korun a máš zas dilema olej nafta, atomizovat ohřívat, fitrovat,lucas bosch,

jsem ze starého železa do vídně a zpět dojedu za 25 korun českých (hm) a ti co mi vládnou mi můžou vylízat (crazy) :-D miloš
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) mě to zrovna taky může.. LPGčko mají dneska na každém 2 rohu po městě se vejdu do 10 litrů a neřešim... ale o tomhle tohle forum není.. .

na druhou stranu máš právdu, já jsem alespoň proseděl několik večerů u pana gůgla a pak došel nakoupit a zpracoval suroviny a provedl pokusy. Taky se mi nechce jen o tom tady spisovat články, který si ostaní jen přečtou a půjdou vyrábět a jezdit...

PS ;) nezapoměň do vídně dojet na červené LTO a z 25,- bude rázem 25.000,- kč...
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) a koukej najít emajl vod toho borca!! potřebuju si ty svoje pokusy nějak zkontrolovat! jestli jsem uvařil to co jsem si naplánoval... ;) případně jestli nevymyslel něco lepšího.
Golďák
Přispěvovatel

Příspěvek od Golďák »

Petr H. píše:(LOL) mě to zrovna taky může.. LPGčko mají dneska na každém 2 rohu po městě se vejdu do 10 litrů a neřešim... ale o tomhle tohle forum není.. .

na druhou stranu máš právdu, já jsem alespoň proseděl několik večerů u pana gůgla a pak došel nakoupit a zpracoval suroviny a provedl pokusy. Taky se mi nechce jen o tom tady spisovat články, který si ostaní jen přečtou a půjdou vyrábět a jezdit...

PS ;) nezapoměň do vídně dojet na červené LTO a z 25,- bude rázem 25.000,- kč...
já patil za LTO v rajchu 2700 ojro (LOL)
šestsetosm osmset šest400
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) a kolik ho měla tvoje kárka v bříšku?? trošku to rozepiš aď z napakované německé státní kasy taky něco máme...
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) no a co původní téma?? tak chytně se někdo?? rozstříhané PET flašky jsem smíchal z... a z... v poměru přiměřeně přiměřeně.. a vylezlo mi z toho to a to... . Nebo alespoň to a to vůbec nezreagovalo a zjistil jsem že tudy cesta nevede... .
(wallbash) asi jsem najifka co???
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“