octa 2,0tdi PD 16V skube

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Vašek Žabenský
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Octavia 2 Nejede jak má

Příspěvek od Vašek Žabenský »

Čaute mám ctavii 2 Rv.2005 najeto 180tkm 1,9Tdi PD Motor BJB
Cukání začne asi od cca 1800ot.Ve 2500ot přestane cukání táne jen do 3000ot pak už nezrychluje jen se veze. (LOL) Rok a půl laborujem a nevíme si s tím rady.Max rychlost 160 někdy s odřenýma ušima do těch 180km_h.Vím že tohle auto by mělo jet 200km-h.Prý jede asi na 70 procent.Vyměněna váha,zkontrolovány rozvody,zaslepen egr,odpojený kat,vyměněny všechny filtry kontrola váčky a načasování vstřiků,vyměněno tandémové čerpadlo vyčištěný koš v nádrži, zkusili jsme ho i CHipnout jestli není problém v softveru po chipu to nejelo vůbec prý dostává málo paliva.A Palubní počítač ukazoval asi o 1,8 litrů víc než si auto skutečně vzalo už to naznačuje že se děje něco s palivem nechal jsem to překalibrovat ted to ukazuje s rozdílem 3dcl.Až se teda potvrdí že to bylo podfukujícími vstřiky mělo by to pro změnu ukazovat zas malou spotřebu tak to zase překalibrujem z5.A co je ještě zvláštní že s tím autem můžu dělat co chci a nezahulí z výfuku at mu šlapu po krku nebo podřadím.Tak že příští týden to jde na rozvody a přetěsníme vstřiky dám vám pak vědět jestli jsou už konečně Akta X vyřešena.Jo a diagnosticky čisté všechny hodnoty jsou v normě motor na volnoběh jako hodinky.Olej vydrží od výměny do výměny.A jak se dá zjistit Vagem že to podfukuje?Díky za rady
Vašek Žabenský
Sběrač informací

Cau tak mi to teda nepodfukuje.Filtr je sice cerny jak svina,ale mám v háji váčku a hydrozdvihy.Uvidím až se to vymění co to bude robit :roll:
Vašek Žabenský
Sběrač informací

Tak zase nic vyměněna váčka,hydra přetěsněné vstřiky.Auto jede naprosto stejně.
zdraza
Sběrač informací

Příspěvek od zdraza »

Ahoj, mám taky problém s pocukáváním motoru BKD, ale dělá mi to jen na volnoběh při zahřátém motoru a zatím to není tak hrozné, ale cítit to je.. Nevíte někdo jak dlouho to trvá chlapíkům od dieselpower v Chomutově, když by teoreticky byly netěsné vstřiky? Nebo jestli nevíte o někom šikovným na toto v okolí Liberce? Nejradši bych to dal do toho Chumutova, ale jed tam odvézt auto a pak za jed znova pro něj se mi nechce..
Vašek Žabenský
Sběrač informací

Čau tak já už v tom mám jasno :o Moje Octava namá tlaky.Tak že ventily v háji (LOL) První 2 válce 28 Tak že Ok,ale 3tí má 20 a 4tý má 18.Tak že je to pochováné (wallbash)
PAFIRA
Nováček

Příspěvek od PAFIRA »

Můžeš to dát i do Dieselpower Praha
Jakub Mareček
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub Mareček »

Ahoj mam ten samej problem a nikdo mi nedokáže poradit, Auto Octavia 2 motor 2.0 16V (BKD) Nová spojka komplet vč setrvaku + rozvody a diagnostika nic neříká, motor jede normalne neškube ale když se postavim z lehkého kopce dolů dám neutrál a pustím spojku to znamená že stojim jenom na brzde s nastartovaným motorem, motor jde v klidu jakmile pustím brzdu a auto se zacne samo rozjíždet tak se rokleme motor a začne nepravidelne škubat, pokud udelam to same se sešlapnutou spojkou nedela to a nebo jenom nepatrně. z toho důvodu se dělala komplet nová spojka!!! po výměně spojky to nedelao asi 3 dny a dela to zase to same :? :? :?
Octavia 2 1.9 77KW TDI 4x4 hybrid turbo TSB 180 Fratelli bosio 1043 kat off egr off odladěno na 138kw a 420 Nm
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

Mrkni se na korekce dávek při volnoběhu,když auto stojí a srovnej to s korekcema když se rozjedeš z kopce a pak ještě korekce jízda z kopce,sešláplá spojka.

Neozve se zaklapání při vypnutí motoru?
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
Jakub Mareček
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Jj občas ano příjde to jaky by ta spojka byla v haji i když je nova když chcípnu motor ale jenom někdy néé pokažde
Octavia 2 1.9 77KW TDI 4x4 hybrid turbo TSB 180 Fratelli bosio 1043 kat off egr off odladěno na 138kw a 420 Nm
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

Když byla venku převodovka...kontroloval někdo axiální vůli hřídele?
Umí se vydírat zadní ložisko v obalu a pak jde "tahat" ta hřídel dovnitř a ven.
Jakub Mareček
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

ne nekontroloval to me nenapadlo a demontovat ji znovu dole se mi moc nechce ,ale tim to asi nebude :?
Jakub Mareček
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

ale když stojim a mam nastartovanej motor a lehce pridám cca 1400ot. tak motor jde normalne ale škube v nem napadl me vstřik ??
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

Jiný servis měnil známému komplet sadu s dvouhmotou,kvůli třepání na volnoběh a zabouchání při vypínání motoru. Po necelém půlroce opet to samé...bouchání. Po demontáži převodovky jsem našel velkou ax. vůli na hř. převodovky.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“