prka píše:Při změně voln. dávky ze 7 mg/h na 3.5, by se spouštění mělo o něco zlepšit.
Odpojíš-li u vychlazeného motoru čidlo teploty chl. kapaliny G-62, prodlouží se doba předžhavení na maximum. Vstřikovací čerpadlo však vstřikne stejné množství paliva jako když je čidlo zapojené /ŘJ vyhodnotí toto odpojení jako poruchu čidla G-62 a vezme teplotu z čidla tepl. paliva G-81, která je u vychlazeného motoru stejná/.
Změření tlaků je vhodné. Přídavný odpor by Ti měl pomoci k lepšímu startu.
Pokud Ti nepadá nafta, tak je divné, že nenastartuješ při teplotách pod 0°C.
Je-li dostatek nafty, tak motor nastartuje i při poruše ventilu počátku vstřiku N-108.
Mám zapojený odpor asi 1K( ted si to přesně nepamatuju) do serie k teplotnímu čidlu přes vypínač a to startování se o 50% zlepšilo (teplota ve vagu klesla o 10°C takže žhaví dřív)Prostě skvělá vychytávka. Teď ho už nepoužívám ale jako záloha
Nafta nepadala ale prostě to čerpadlo nebylo schopno vstříknout dostatek dávky nafty pro vznícení.
yardarytarda píše:Budeš muset změřit tlaky a pak napiš.Viděl bych to na kompresní tlaky.
Trochu pozdě ale DOŘEŠENO .Nebyl čas a když bylo teplo jakš takš to fungovalo.
Tlaky 22, 23, 22, 21, bar takže tlaky v pořádku
Měnil jsem teď rozvody za nové tak jsem rovnou vyměnil čerpadlo(kamoš měl čerpadlo o kterém vime že s nim auto startovalo a fungovalo bez problému) teď bylo +5°C a chyta motor na otočení za studena i za tepla(před tím už bych nenatočil a za tepla bych startoval dloooouho).
Předvstřik na 56 davka nastavena 3.5mg měřeno za tepla 85°C
Kontroloval jsem jak byli nastaveny puvodni rozvody na přípravky než jsem je rozebral a vačka klika čerpadlo seděli jak měli. takže to puvodni čerpadlo bylo už opotřebovane nebo špatny předsuvník vstřiku dál jsem ho nezkoumal.(jenom se domnivam) Díky všem za poskytnuté info
Divej tlaky 22Mpa nic moc už 19 je hranice.Na zdravím motoru jsem naměřil i 38Mpa.
Ale za mě též vyřešilo špatné startování kolem nuly čerpadlo.Dal jsem funglovku ze starých zásob
prka píše:Při změně voln. dávky ze 7 mg/h na 3.5, by se spouštění mělo o něco zlepšit.
Odpojíš-li u vychlazeného motoru čidlo teploty chl. kapaliny G-62, prodlouží se doba předžhavení na maximum. Vstřikovací čerpadlo však vstřikne stejné množství paliva jako když je čidlo zapojené /ŘJ vyhodnotí toto odpojení jako poruchu čidla G-62 a vezme teplotu z čidla tepl. paliva G-81, která je u vychlazeného motoru stejná/.
Změření tlaků je vhodné. Přídavný odpor by Ti měl pomoci k lepšímu startu.
Pokud Ti nepadá nafta, tak je divné, že nenastartuješ při teplotách pod 0°C.
Je-li dostatek nafty, tak motor nastartuje i při poruše ventilu počátku vstřiku N-108.
Mám zapojený odpor asi 1K( ted si to přesně nepamatuju) do serie k teplotnímu čidlu přes vypínač a to startování se o 50% zlepšilo (teplota ve vagu klesla o 10°C takže žhaví dřív)Prostě skvělá vychytávka. Teď ho už nepoužívám ale jako záloha
Nafta nepadala ale prostě to čerpadlo nebylo schopno vstříknout dostatek dávky nafty pro vznícení.
Díky za cenné rady
Sám jsi si odpověděl "čerpadlo nebylo schopno vstříknout dostatek dávky nafty pro vznícení".
Ta vyšší volnoběžná dávka /7 mg/ oproti fabrickému nastavení kolem 4,5 mg již naznačovala opotřebení čerpadla. I když výrobce nařizuje výměnu čerpadla při voln. dávce nad 9 mg, lze těžko zjistit zda již někdo u Tvého čerpadla nezasáhnul do fabric. nastavení a směs neobohatil /nastavil menší číslo voln. dávky/. Ten bílý dým při neúspěšném startu také ukazoval na neschopnost vznícení směsi. Příčin však může být vícero. Výměna čerpadla je většinou až konečným řešením po prověření možných příčin, které nestojí tolik peněz. Hlavně že jsi to dal konečně do cajku a nemusíš se bát zimy.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip