zapojení Webasto T top C

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ThrashTheTrash
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od ThrashTheTrash »

Takže jednotka z MAZDY je 66017C rok 2002

Jednotka BMW je 66018C rok 2006

Pak mám doma nějakou starou vykopávku jednotku pouze z webasta z Mercedesa, kde prohnil obal,ale šlo to. Jenže nejde pustit ani plusem, ani OUTEm ani W busem. A při diagnostice to píše, že jednotka neumí odpovědět na signál,tak nevím

ČÍSLO JE 34374C rok asu 96 ale to nevím jistě,nejde to číst.

OUT posílá jen 12 V (měkké napětí) to sem si dneska zjistil.

Otázka je když pustím hodinkama ovalnyma topení z mazdy, tak pude to zapojit na GSM modul kerej mi spína jen 12V? Nebo řešil někdo GSM modul na topení co se pouští jen Wbusem?

Děkuji.
VW GOLF IV 1.9TDI AGR 4MOTION - Soft HR CARSOFT, WEBASTO THERMO TOP C
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
CDP+, WEBASTO THERMO TEST, DIAG EBER
Všechno jen na chuť :)
MirekJP
Nováček

Upadlé čidlo z řídící jednotky

Příspěvek od MirekJP »

Ahoj chlapi,

při přetěsňování řídící jednotky mi upadlo bílé čidlo, které je přimačkáváno k hliníkovému tělu Webasta. Předpokládám, že to je snímač teploty. Přiletovat zpět asi nepůjde, protože se ulomilo těsně u té bílé kostičky.

Nevíte, zda se tento díl nechá někde samostatně koupit (jaké má mít parametry), popřípadě nemáte doma nefunkční jednotku, z které bych ho mohl použít?

Obrázek
ThrashTheTrash
Aktivista

To nevím zda se to dá sehnat solo,jedině na tme.cz a podívat se podle čísla čidla pokud tam je, jinak to dát někam kdo umí opravovat elektroniku takovou a třeba to dokáže někdo opravit.

Mně osobně letoval boreec z Cartronicu v Prostějove jednu jednotku do webasta. Měl sem to po havárce roztržený některý svorkovnice,ale bylo to dobře vylomený, tak to šlo.
Diag HR CARSOFT:DeTeCtor, Comfort VW, Toolbox - SPEED 4, VIN - R, Airbag, FLASH, KEY.
MirekJP
Nováček

Příspěvek od MirekJP »

Tak jsem zagůglil a našel informace o tom čidle. Jedná se o Thermistor a typ se stejnýma parametrama lze zakoupit zde:

https://www.buerklin.com/default.asp?ev ... )&l=d&jump

Informace jsem čerpal zde: http://www.bmwland.co.uk/forums/viewtop ... 5&t=117374

Zde je ještě foto thermistoru, který ti angláni objednali, namontovali a Webasto Thermo top C jim běhá jako nové:

Obrázek

Jdu ho objednat :)
kemar
Přispěvovatel

Příspěvek od kemar »

Pouze nevim jak budes pritlacovat kulate cidlo co je urcene pro snimani teploty ze vzduchu k tomu splostelemu vystupku na vymeniku Webasta

Myslim ze bych doma jedno to original čídlo nasel

necham ho za 150Kč
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

TTE - test všech komponent ok, žhavič začne žhavit, čerpadlo čerpat....

ale .. jak ta svině nastartuje tak pustí jen dmychadlo a nazdar. nepustí ani žhavení ani naftu.

pak naskočí chyba

predcasne rozeznani plamene
9830/00

čili pokud chápu správně, jednotka si myslí, že bufík už "hoří" a přitom ho ještě nezapálila...
nevím jaká má být hodnota snímače plamene ale v době kdy běží dmychadlo tak tam je 0.566 ohm ...

číslo plamene je žhavící kolík... může být problém v něm a nebo spíš KO jednotka? zatečená atd není...
ThrashTheTrash
Aktivista

Mám ten sám problém na mým topení z vrakáče, taky je to TTE a dělá mi to to samý, ale jen někdy. Zapnu topení a jen větrá, má to vysoký otáčky. Potom třeba napodruhý se zapne a jede v pohodě. Z toho chci si zatopit a nejde to.

Na diagnostice sem to neměl, nevím kde bude chyba.
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

beztak to bude jednotkou, v mém případě :(
ThrashTheTrash
Aktivista

Určitě mi ji nafoť, pošli mi ji na mail, nějaký čísla z toho opiš, mám toho teď doma nějak víc, sešlo se mi jedno topení s X jednotkama, třeba ti pomůžu.

mail: quattro767@seznam.cz
ThrashTheTrash
Aktivista

Kuchl sem to TTE a mám problém s vodní pumpou, pořád píše zkrat,ale je to divný. Ono to při zapnutí pumpu roztočí, pak to vypne a hned to začne větrat a napíše vodní pumpa zkrat. Když to dám na zkušebnu tak to pumpa při malinkatym odběru a voltáži jede jak po másle, tak sem kuchl jednotku a byla celá orošená jak svina a poslední tranzistor u vodni pumpy co je vyvod tak byl zaoxidovanej, sice sem to očistil, vše napravil, ale problém je pořád stejnej, ono to prostě pumpu pustí,ale pak to odstaví, podle mě KO jednotka :D

Dám ji na opravu, řeknu kde je problém a snad to spraví.
carel
Přispěvovatel

Příspěvek od carel »

ThrashTheTrash píše:Takže jednotka z MAZDY je 66017C rok 2002

Pak mám doma nějakou starou vykopávku jednotku pouze z webasta z Mercedesa, kde prohnil obal,ale šlo to. Jenže nejde pustit ani plusem, ani OUTEm ani W busem. A při diagnostice to píše, že jednotka neumí odpovědět na signál,tak nevím

Otázka je když pustím hodinkama ovalnyma topení z mazdy, tak pude to zapojit na GSM modul kerej mi spína jen 12V? Nebo řešil někdo GSM modul na topení co se pouští jen Wbusem?

Děkuji.

Ahoj nabízím obojí , jak GSM časové ovládání tak modul Analog-wbus
běžně to dodávám těm co mají T5ky a Touaregy už několik let.
ThrashTheTrash
Aktivista

carel píše:
ThrashTheTrash píše:Takže jednotka z MAZDY je 66017C rok 2002

Děkuji.

Ahoj nabízím obojí , jak GSM časové ovládání tak modul Analog-wbus
běžně to dodávám těm co mají T5ky a Touaregy už několik let.
Pošli mi na mail quattro767@seznam.cz nabídky.

Děkuji
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Ahoj, prosím o radu. Pújde TT-c zapojit do Nissanu Pathfinder rok 2010, bohužel netuším jestli japonec má CAN.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
ThrashTheTrash
Aktivista

S canem neporadím, ale podle mě by to mělo už mít can. Ale jinak já bych to řešil tak, že bych si sehnal analogový topení, zapojil to na hodinky, buď to na Wbus nebo na OUT a jedeš jak nic. Třeba doma ted mám TT-E a to jede na hranatý hodiny na OUT. Tak to bych tam dal a musíš topit, ale podmínka je sehnat starší topení.
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

Právě že je k dispozici TT-c, tak škoda ho nevyužít. Teď to TT-c jezdilo v nějakém fiatu, tak si stejně myslím, že ten CAN protokol bude jiný ve fiatu než v Nissanu.
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“