Manžeta homokinetického kloubu passat
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Manžeta homokinetického kloubu passat
Pravidelně, cca každé 2 roky mi praská manžeta homokineťáku. Nevím jestli dělám něco špatně při výměně, nebo jestli je ta životnost dnes tak mizerná. Nic mne nenapadá, snad jedině jestli tam nedávám hodně vazelíny, která je vždy v balení. Tak se ptám, dáváte tam oba sáčky nebo jenom nějaké "přiměřené" vyzkoušené množství. Uvítám každý názor a případně i origo návod z dílenské příručky. Díky všem.
Passat B5 81kW, AFN, automat 01M
Audi A3 81 kW, AHF, automat 01M
passat variant 2.0 tdi 103kw, CBAB, DSG
Spotřeba VOLKSWAGEN PASSAT VARIANT 2.0 TDI 103 kW / 140 HP[/url]
Audi A3 81 kW, AHF, automat 01M
passat variant 2.0 tdi 103kw, CBAB, DSG

Taky pořád měním manžety a vůbec se tomu nedivím.Dělám v lisovně gumy a směsi ze kterých se lisuje,mají určitou trvanlivost,po ní se mění vlastnosti,samozřejmě k horšímu,že. Jak to pořešíme? No přece poupravíme datum na certifikátu,kdyby náhodou přišel auditor neohlášeně a je to. Řekl bych,že jinde to bude to samé.
A4 1.8T QUATTRO
- martinsidlo
- Aktivista
Jelikož se mi včera nějakým záhadným způsobem zamknul účet a hláška mi doporučuje abych kontaktoval administrátora, nemohl jsem ani upravit ani odpovědět na můj včerejší příspěvek kvůli manžetě. Abych mohl něco dělat musel jsem se znovu zaregistrovat pod jiným nickem.
Tak jenom abych to doplnil :
manžetu dávám vždy ORIGO, tak mi zkuste vysvětlit nebo poradit proč nevydrží, když jste tak skálopevně přesvědčení že origo vydrží.
Tak teď babo mudruj
))
A pak bych chtěl taky požádat administrátora, ať mi zpřístupní můj účet CARLOS01
))
Díky
Tato hláška:
Promiňte, ale vaše heslo nemůže být nalezeno, protože je váš účet momentálně neaktivní. Pro více informací kontaktujte administrátora tohoto boardu.
Tak jenom abych to doplnil :
manžetu dávám vždy ORIGO, tak mi zkuste vysvětlit nebo poradit proč nevydrží, když jste tak skálopevně přesvědčení že origo vydrží.
Tak teď babo mudruj

A pak bych chtěl taky požádat administrátora, ať mi zpřístupní můj účet CARLOS01

Díky
Tato hláška:
Promiňte, ale vaše heslo nemůže být nalezeno, protože je váš účet momentálně neaktivní. Pro více informací kontaktujte administrátora tohoto boardu.
Passat 81 kW, automat
-
- Přispěvovatel
ja jsem si na svým GIV všiml, že originální manžety mají myslím 5 varhánků, kdežto druhovýroba-SPIDAN má jen 4 varhánky a tudíž je manžeta v plným rejdu daleko více namáhaná, jedna strana manžety se vždy skoro úplně napne, u origo manžety se pořád varhánky zachovají.. Nicméně mám ji tam už skoro třetí rok a pořád je ok.
VW GOLF IV 1.9 tdi 81kw AHF
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Aktivista
už mě to měnění taky nebaví, i když se sponama problém nemam (u pryžovejch) ...
kate82 - já si jí sám sice ještě neměnil, ale imho když jí naplníš moc, tak se hlavně v rejdu "nafukuje" (=rychleji opotřebovává, s těma sponama si nejsem jistej, jestli jim spíš nevadí opak, pokud vykluzujou) a když málo, tak jsou díky splasknutí ostřejší ohyby, takže taky špatně
Když tak koukam do Etky, on je taky originál a originál. V mym případě pro 1BA podvozek 441498203A a pro tága, cajty, zdravotníky, hasiče, ... a 1BB podvozek je 8D0498203C, která je (nebo byla, nemam nejaktuálnější ceníky) podle etky paradoxně o několik éček levnější (obojí kolem 30), přitom by už podle použití měla vydržet víc
S jakejma máte zkušenosti a kde je kupujete? (ideální by bylo srovnání) Díky
kate82 - já si jí sám sice ještě neměnil, ale imho když jí naplníš moc, tak se hlavně v rejdu "nafukuje" (=rychleji opotřebovává, s těma sponama si nejsem jistej, jestli jim spíš nevadí opak, pokud vykluzujou) a když málo, tak jsou díky splasknutí ostřejší ohyby, takže taky špatně

Když tak koukam do Etky, on je taky originál a originál. V mym případě pro 1BA podvozek 441498203A a pro tága, cajty, zdravotníky, hasiče, ... a 1BB podvozek je 8D0498203C, která je (nebo byla, nemam nejaktuálnější ceníky) podle etky paradoxně o několik éček levnější (obojí kolem 30), přitom by už podle použití měla vydržet víc

S jakejma máte zkušenosti a kde je kupujete? (ideální by bylo srovnání) Díky

pašíkombi AFN B597
-
- Přispěvovatel
nevím jak ostatní značky manžet, ale se spidanem mam opravdu tu zkusenost ze ma o jeden varhanek mene oproti origu(ted to beru na mim aute GIV, mozna na jinych autech to je jinak), je teda kratsi a v rejdu se uplne napne, coz dost snizuje zivotnost..ale ze sponek si mi teda zatim nestahla a to uz s ni mam 30tkm.
VW GOLF IV 1.9 tdi 81kw AHF
- martinsidlo
- Aktivista