Ford Mondeo 2001 2,0 TDDI 85kw nestartuje

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Bembik
Nováček
Odpovědi: 0

Ford Mondeo 2001 2,0 TDDI 85kw nestartuje

Příspěvek od Bembik »

Zdravím,
mám takový problém, auto dnes po cca 2 hodinách co stálo přestalo startovat (z ničeho nic). zkoušel jsem vše - odpojit baterku, zkontrolovat kabely, podávací čerpadlo jede, vstřikovací je cca 2 měsíce nové.
Auto jsme teda roztáhli na laně - chytlo hned, pak jsem odjel cca 50km, vypnul, po 5ti minutách opět chytlo. Zkusil jsem to tedy ještě nyní (cca 2 hodiny od posledního startu), s problémem chytlo, zkusil jsem to ještě jednou po cca minutě a už nic, jen točí, ale nechytá.
Možná doplním, že mi při jízdě poslední dobou (při přeřazování) zůstali viset otáčky na cca 1500 ot/min, pak 1200 ot/min až spadly na klasický volnoběh.
Tušíte, co by s tím mohlo být?
Díky za rady (wallbash)
MikiJojo
Sběrač informací

Re: Ford Mondeo 2001 2,0 TDDI 85kw nestartuje

Příspěvek od MikiJojo »

Zdravím,
erg ventil mozno, ak uz je v prdeli tak je stale otvoreny a spaliny ti idu priamo do sania uz pri starte tak mozno preto

ja som mal podobny problem ale ja som mal v prdeli podavacie cerpadlo ale pozeram ze to mas ok
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

co diagnostika podávací tlačí nebo je jenom slyšet
Bembik
Nováček

Příspěvek od Bembik »

Diagnostika 0 chyb. Teď to opět začalo jezdit, takže cca 4 dny jezdím. Ale....otázka kdy mě to zase někde nechá (předpokládám, že až pojedu někam dále)
Bembik
Nováček

Příspěvek od Bembik »

Tak, problém se projevil znovu. Nyní nepomáhá nic - ani roztáhnout....
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

chce to kontrolovat tlak v railu pri startu ale vetšinou se zapíše závada o tlaku při startu.kolik máš najeto?odcházej vstřiky i čerpadla.kouří to při startu?
Bembik
Nováček

Příspěvek od Bembik »

Najeto 150tis, čerpadla (obě nová), vstřiky jsem ještě neměnil, ale nevím, zda se u těchto motorů "sypou". Kouřilo to pouze, když jsem to roztahoval. Zkusil jsem použít start sprej a na chvíli to chytlo a po 5ti vteřinách opět zhaslo....
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

kecám ty máš tddi tam se sypou jen čerpadla.pod baterkou je hlavní relé skuz ho na start proklemovat pak ho ale odpoj jinak si tam nasekáš závady.
Bembik
Nováček

Příspěvek od Bembik »

Réle je již také vyměněno - to mi dělalo předtím, že jsem startoval a blikalo žhavení. Vyměnilo se relé a v pohodě... Nicméně, zkusl jsem ho vytáhnout "proklepat", dal zpátky a opět nic...
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

ted už ti zbejvá jen měřit proudově řídící ventil v čerpadle zda ti znovu nekleklo.případně číst samotnou jednotku čerpadla.
Bembik
Nováček

Příspěvek od Bembik »

NO toto už nezjistím sám, takže zítra na odtahovku a do servisu v Opavě...
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

tak at dobře pořídíš.
Odpovědět

Zpět na „Ford“