žhavení Passat

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ljany
Sběrač informací
Odpovědi: 0

žhavení Passat

Příspěvek od ljany »

Dobrý den,

mám nějaký problém se žhavením u Passatu 2003, 1.9 TDi 96 KW. Před nedávnem jsem začínal pozorovat delší dobu žhavení. Říkal jsem si asi žhavičky v prd... a vyměnil je. Ale problém trvá i nadále. Prostě žhavení trvá cca 20 s i teď v teplech. Neni to pokaždé, ale tak 1 z 5 žhavení. Když nastartuji před nažhavením, motor skočí do vyšších otáček jako by se sitičem.

Může někdo poradit??? Napadají mě jen kabely ke svíčkám, ale nejsem žádný borec přes auta :-)

Díky předem..
Spectre868
Přispěvovatel

Příspěvek od Spectre868 »

Snímač teploty, skrat, motormanagment ide na náhradnú hodnotu, a tá je dosť nízka.
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

jak píše kolega vyměn čidlo teploty chl. kapaliny
Tiguan 2 2.0 tdi
ljany
Sběrač informací

Příspěvek od ljany »

Ale kdyby bylo vadné to čidlo teploty, to by blbě ukazovaly budíky teplotu ne? A to ukazuje dobře. A kde to čidlo najdu? Na chladiči?
Spectre868
Přispěvovatel

Příspěvek od Spectre868 »

Čidlo je v bloku na strane turba vzadu, to ukazovanie teploty na budíku nebýva relevantné, pretože pokiaľ viem, tak tá teplota sa následne dopočítava z teploty paliva....diagnostika ti to ale potvrdí. Príznakom vadného čidla býva to, že teplota na budíkoch ide hore pomalšie ako so zdravým čidlom.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“