Fabia TDi špatně brzdí - problém neznámý
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fabia TDi špatně brzdí - problém neznámý
Zdravím lidi. Nejdřív jsem si myslel, že je to vlastnost auta, ale dneska jsem schválně zkusil nouzově rychle zastavit a zjistil jsem, že to vlastnost nebude. Už dlouho pozoruju, že u mojí Fabie je obecně potřeba vyvinout větší tlak na pedál, aby to nějak rozumně zabrzdilo. Když jsem naloženej, už je to docela napříjemný, nemám v brzdách jistotu. Dneska jsem to zahemoval dost velkou silou, abych tvrdě zabrzdil před semaforem a málem jsem projel až do přechodu se spoceným čelem. Mám nový kotouče i desky už dva roky, takže v pohodě, najeto asi 25tkm. Nechápu to, ale prostě šlápnul jsem na to jak blázen a brzdilo to málo. O nějakým spuštění ABS nemohla bejt řeč. Čím by to mohlo být? Brzdy jsem odvzdušňoval klasickým způsobem nedávno. Beze změn, žádnej vzduch ani nešel.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
-
Tomáš Čermák
- Přispěvovatel
-
Tomáš Čermák
- Přispěvovatel
-
Tomáš Čermák
- Přispěvovatel
-
Tomáš Čermák
- Přispěvovatel
Jo kotouče a desky jsou tam nový, ale kluci říkaj, že horší destičky jednou ostřejší jízdou s prudším brzděním můžeš zapéct a pak je po nich. Kotouče vpředu BOSCH, destičky BARUM. Vzadu BARUM obojí. Pořádně to nezabrzdí ani napoprvé a při opakovaným to vadne ještě víc.
Fabia Combi 1,9 TDi PD 74kW [ATD]
záleží kolik chceš investovat
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... tavia.html
TRW je v pohodě, poslední dobou montuju i Zimmermann a taky v klidu
vyměň i ty zadní a hlavně omrkni kotouče nebo ať se na to někdo podívá
pokud jsou vydřený vlivem těch "Barumdesek" , dal bych i kotouče, zadní klidně něco levnýho
když dáš nový desky na K.O. kotouče, stejně to brzdit nebude
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... tavia.html
TRW je v pohodě, poslední dobou montuju i Zimmermann a taky v klidu
vyměň i ty zadní a hlavně omrkni kotouče nebo ať se na to někdo podívá
pokud jsou vydřený vlivem těch "Barumdesek" , dal bych i kotouče, zadní klidně něco levnýho
když dáš nový desky na K.O. kotouče, stejně to brzdit nebude