Keď pustím plynový pedál,tále drží otáčky
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Keď pustím plynový pedál,tále drží otáčky
Škoda Octavia 1,9SDi
r.v. 09/2001
Od včera mám nejaký problém s plynovým pedálom. Keď pridám plyn, všetko je v poriadku, ale keď pustím plynový pedál, akoby ešte nejakou zotrvačnosťou chvíľku drží vyššie otáčky. Až cca o 2 sekundy pomaly prestane držať plyn.
V čom môže byť problém?
PS: Ešte dodám, že v poslednom čase akosi nevie držať otáčky a občas na voľnobehu akoby chvíľkami pridávalo a uvoľňovalo plyn.
Za akúkoľvek radu vopred ďakujem.
r.v. 09/2001
Od včera mám nejaký problém s plynovým pedálom. Keď pridám plyn, všetko je v poriadku, ale keď pustím plynový pedál, akoby ešte nejakou zotrvačnosťou chvíľku drží vyššie otáčky. Až cca o 2 sekundy pomaly prestane držať plyn.
V čom môže byť problém?
PS: Ešte dodám, že v poslednom čase akosi nevie držať otáčky a občas na voľnobehu akoby chvíľkami pridávalo a uvoľňovalo plyn.
Za akúkoľvek radu vopred ďakujem.
Skoda Octavia 1,9 SDI, 09/2001. Model 2002.
-
- Aktivista
vagem se mrkni na odresu O1 blok měřených hodnot, najdeš tam volnoběžnou dávku, pod tím oknem je napsánoo kolik má být, může bát v pořádku ale chce snížit,
musíš povolit nastavovací hlavu a chloupek poklepnout nejlípp když to dělá někdo zkušenější hlavu si mírně povolí a za chodu motoru kladívkem nastaví dávku kterou motor chce
musíš povolit nastavovací hlavu a chloupek poklepnout nejlípp když to dělá někdo zkušenější hlavu si mírně povolí a za chodu motoru kladívkem nastaví dávku kterou motor chce

Miloši, nesouhlasím s Tebou. Tou volnoběžnou dávkou to nebude. Pokud má volnoběžnou dávku v toleranci, tak mu to nemůže houpat. Snižováním volnoběžné dávky bude motor dostávat bohatější směs a motor bude po ubrání plynu pomaleji klesat na volnoběžné otáčky a opačně. Vyděl bych to také spíše na ten "potenciometr" plynu jak píše Oťas.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
-
- Aktivista
pedál plynu je v akčních členech a prověříš ho i v bloku měřených hodnotprka píše:Miloši, nesouhlasím s Tebou. Tou volnoběžnou dávkou to nebude. Pokud má volnoběžnou dávku v toleranci, tak mu to nemůže houpat. Snižováním volnoběžné dávky bude motor dostávat bohatější směs a motor bude po ubrání plynu pomaleji klesat na volnoběžné otáčky a opačně. Vyděl bych to také spíše na ten "potenciometr" plynu jak píše Oťas.
u sdi volnoběžný dávka to už se několikrát řešilo, já ji mám osobně nízkou mimo toleranci v toleranci volnoběh blbne ale jezdím na sajrajty