Nehoda

zcela mimo automobilovou tématiku

Moderátoři: šulda, Moderátoři

nneerroo
Nováček
Odpovědi: 0

Nehoda

Příspěvek od nneerroo »

Zdravím.Pred 2 tydny jsem mel autonehodu (pan se rozhodl ze zniceho nic odboci z praveho pruhu ktery neni odbocovaci prez levy v kterem jsem jel a jaksi si nevsiml ze v tom pruhu jedu)uznal vinu do protokolu a odjel s tim ze protokol nechce at si ho necham a vyridim si to ja ze pospicha.Nicmene 2 dny na to se ozval ze by odeme tu kopii protokolu chtel ze se to vlastne stalo jinak nez to napsal do protokolu.Ted byl napojistovne a rekl ze s vinou nesouhlasi.Poradi nekdo co stim a jak dohnat vinika k odpovednosti?Jen dodam ze policie se nevolala protoze skoda velka nebyla a na vine jsme se na miste nehody shodli.Dik
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

Předpokládám, že je protokol správně vyplněn, tedy zakřížkován u něj bod 10 a 13, u tebe bod 9, vyplněn počet křížků, zakreslená situace a podepsán. Vhodné je taky mít uznané a podepsané zavinění a fotodokumentaci, připadně video z jednání, kde vinu přiznává.
Pak se stačí obrátit na jeho pojišťovnu, kde by neměl být problém. Pokud to tedy bude nadále popírat, může dojít až k soudu, ale za předpokladu výše uvedeného bys měl mít všechny trumfy v ruce.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Jestlize je takova mrcha, oplat mu to stejnou minci aneb na hruby pytel, hruba zaplata. Pokud nema jakykoliv dukaz, ze jsi mu protokol slibil a ze ho neprevzal, tvrd, ze ho prevzal a ze pokud ho zasantrocil, pak to jen hovori o tom, jak k te cele akci pristupuje. On bude za neseriozniho (coz ve skutecnosti opravdu je) a budou s nim i tak jednat. Ty mas v ruce "lejstro", coz je dokladem toho, co se stalo, kde oba stvrzujete podpisem, ze o, na cem jste se shodli se tak stalo.

Druhou otazkou je, zda ten jeho podpis je jeho podpisem, zda Ti neudelal nejakou skrabanici.

Jen doufam, ze mas nejake fotky, ktere dokazuji to, co je zapsano v protokolu.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

Nechci vám brát iluze, ale to, co se sepíše po nehodě je v podstatě v dalším jednání na h*vno

... to už tady bylo i s policajtama.... pán byl po nehodě v šoku atd.

Nicméně chování pojišťoven je čím dál "lepší" tudíž vřele doporučuji volat policii vždy, nehledě na škodu...

Doufám, že máš situaci nafocenou, palubní kameru, nějaké svědky atd.... připrav se na soud 8)

Na tohle je ideální mít DAS
GIV Variant TDi ???kW
GeneHawkins
Přispěvovatel

Slavkov píše:Nechci vám brát iluze, ale to, co se sepíše po nehodě je v podstatě v dalším jednání na h*vno
Není to pravda.
Slavkov píše:Nicméně chování pojišťoven je čím dál "lepší" tudíž vřele doporučuji volat policii vždy, nehledě na škodu...
Nesmysl. Dal bych ti to zaplatit jako v Rakousku.
Slavkov píše:Na tohle je ideální mít DAS
To je.
Golfisko
Aktivista

Příspěvek od Golfisko »

Zkušenost je taková, že ty odneseš papír na pojištovnu a nahlásíš škodnou událost. Pokud se nepřihlásí i druhá strana_ pojišťovna ho max. vyzve a ty se modliš jak to dopadne.
V tomhle státě je vše nějak postavený na hlavu (wallbash)
G3 Variant 1,9 TDiObrázek ... only S764
GeneHawkins
Přispěvovatel

Co se ti na tom zdá postavený na hlavu? Má tě někdo vodit za ruku? Starat se o tvé věci místo tebe?
Tristní stav je bohužel v soudnictví. To je alfa a omega, mnoho let největší problém.
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

GeneHawkins píše:
Slavkov píše:Nechci vám brát iluze, ale to, co se sepíše po nehodě je v podstatě v dalším jednání na h*vno
Není to pravda.
Slavkov píše:Nicméně chování pojišťoven je čím dál "lepší" tudíž vřele doporučuji volat policii vždy, nehledě na škodu...
Nesmysl. Dal bych ti to zaplatit jako v Rakousku.
Slavkov píše:Na tohle je ideální mít DAS
To je.
??? :o

Hmm... samozřejmě je to pravda, trochu se zajímej o to, jak pak probíhá řízení.
Trochu koukej, možná pochopíš až třeba Rolins vyklouzne díky procesnímu pochybení PČR při dokumentaci nehody... pak i posudky znalců se nemají o co opřít... a to byla u smrtelné nehody PČR... žádný trapný záznam o nehodě

Nejsme v Rakousku
... a samozřejmě nic platit nebude. Odhad škody je jedna věc, zranění druhá, pocit, že je pod vlivem třetí, poškození věci třetí strany čtvrtá, poškození komunikace pátá atd. Takže nešiř bludy bez kontextu. Samozřejmě, že pokud si štrejchnete zrcátky, tak máš pravdu.

Samozřejmě, že DAS je DAS... a pokud možno do jejich příjezdu nemluvit 8)
GIV Variant TDi ???kW
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

GeneHawkins píše: Nesmysl. Dal bych ti to zaplatit jako v Rakousku.
ty seš od policie ?
nezlob se na mě ,ale žiješ v čr kde je národní sport "omrdat druhýho"
takže pokud nebude uražený zrcátko , škrábnutej nárazník na felicii , nebo jakákoliv škoda co pořešim z vlastního za 1000,- na vrakáči tak prostě tu policii která je placená z daní zavolám ;)
ůplně stejným spůsobem jako zavolám hasiče když prorazim vanu
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
GeneHawkins
Přispěvovatel

Ne, já nejsem od policie. Já platím ty daně, za který si vy necháte policii sloužit k soukromým účelům. Možná tomu nebudete věřit, ale k tomu policie zřízena nebyla. Myslím, že zaplatit si takovou službu, by bylo zcela namístě.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

GeneHawkins píše:Ne, já nejsem od policie. Já platím ty daně, za který si vy necháte policii sloužit k soukromým účelům. Možná tomu nebudete věřit, ale k tomu policie zřízena nebyla. Myslím, že zaplatit si takovou službu, by bylo zcela namístě.
A k čemu byla zřízena policie? Prosím vyjmenuj alespoň to nejdůležitější. A aby to bylo komplet, nezapomeň taky na městskou policii. To bude obzvláště zábavné.
VW Sharan
1.9 TDI PD
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

GeneHawkins píše:Ne, já nejsem od policie. Já platím ty daně, za který si vy necháte policii sloužit k soukromým účelům. Možná tomu nebudete věřit, ale k tomu policie zřízena nebyla. Myslím, že zaplatit si takovou službu, by bylo zcela namístě.
zřizovatelem policie je stát
policie je právní zmocněnec státu a má hajit práva,zdraví,majetek občanů ;)
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
GeneHawkins
Přispěvovatel

Přečti si, jaké jsou úkoly policie, např. tady.

Sepisování protokolů pro pojišťovnu k nim rozhodně nepatří.
JENDA T4
Aktivista

Příspěvek od JENDA T4 »

ale zkušenost je jiná,policie je dnes komerční záležitost.
řešej jen pokuty a pokud potřebuješ něco vyřešit,pachatele jim nabídneš jak na podnose,je to pro ně zbytečná práce,několik vlastních zkušeností.

v jednom případě mne přesvědčovali že se jedná o občanskoprávní spor,že oni nic zapisovat nebudou,jednalo se o pojištovací podvod,kdy majitel manipuloval se zustatkovou hodnotou vozu,kterou já ohodnocoval.

dále zloději nafty v areálu,kde nemají co dělat a felda plná kanystrů,nechali je odject,bez jakéhokoliv sepsání protokolu.

a naposled mne na place ohrožovalo 5 típků,násilim mne chtěli obrat o peníze,zásahovka přijela ihned,super,ale jeden z těch příslušníků se mi snažil vnutit že na loupežný přepadení to není,tak co tedy už?!!!

ale jak se jedná o pokuty tak jsou mršky pylný jak včelky.
NÁKUP A PRODEJ DÍLŮ ŠKODA 775668906,!sz-ne!
Veškeré dotazy pouze na email. Protranscar@email.cz díky
GeneHawkins
Přispěvovatel

No tak nediv se. Asi jeli nějakému kokotovi sepisovat blatníček.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze - MIMO mísu“