Prosím o pomoc, mám fabiu 1.9 TDI a po dlhšom státí - od večera do rána mám problém s naštartovaním, motor sice naskočí, ale hned zhasne a potom naskočí až po dlhom štartovaní, musím aj dvakrát dlho točiť aby to naskočilo. Po naštartovaní má asi sekundu dve nepravidelný chod, potom sa rozbehne a už ide pekne. Ked to hned potom vypnem tak už naštartuje pekne. Skúsil som zaparkovať dole čumákom v kopci na noc a ráno tiež nenaskočil. Vag píše chyby:
19561 - Prepinaci Ventil klapky v sani (N239) Preruseni/zkrat ke kostre
P3105 - 35-10 - - - Sporadicky
17957 - Magneticky ventil omezovani plniciho tlaku (N75) Preruseni/zkrat ke kostre
P1549 - 35-00 - -
17849 - Ventil AGR (N18) Preruseni/zkrat ke kostre
P1441 - 35-00 - -
Vie niekto poradiť kde by mohol byť problém? .. Ďakujem
je to PD 74 kw .. vstreky boli pretesnené asi pred 30 tis km, kukal som nedávno vyrovnávacie dávky a neboli nejak strašné, všetky tak kolo 0,3, max 0,5 .. ono to robí len keď dlhšie postojí. Keď stojí len také 2-3 hodinky tak chytí na brnk..
zistil som, že ked hned po tom ako prvý krát naskočí pridám trošku plynu a držím otáčky na 1300, nezhasne, chvíľu podržím v týchto otáčkach a už ide pekne.. ked plyn nepridám pri štarte, zhasne, a potom už dlho točí kým to naskočí.. čo to môže spôsobovať? .. nikto nevie? ..
Dnes som znovu urobil diagnostiku a tie tri chyby sa po zmazaní a prejdení asi 500 km znovu neobjavili tak to bol asi len nejaký zlý kontakt, lenže auto ešte stále neštartuje.. pozeral som aj vyrovnávacie dávky vstrekovačov, písalo hodnoty cca 0, 7 0,4 0,4 0,5 .. ako zisťujete padanie nafty? .. napadlo ma, že by som moholtesne pred tandemove čerpadlo dať fľašu s naftou a skúsiť naštartovať tak.. alebo niekde som čítal že treba dať priesvitnu hadicu a mrknúť či tam ostane nafta.. poradí niekto? ďakujem
Naposledy upravil(a) freeride1.9 dne 19 říj 2012, 09:13, celkem upraveno 2 x.