Golf iV 1.9TDI 81KW - netahne vubec

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
michalss
Nováček
Odpovědi: 0

Golf iV 1.9TDI 81KW - netahne vubec

Příspěvek od michalss »

Vsechny zdravim,

Chtel bych poprosit o radu. Koupil jsem G4 1.9TDI 81 KW a auto jede jako Skoda 100. Delaly se tam rozvody ale ono to nejelo i predtim, moc jsem se s tim nezabyval jeste ale pred tim nez to zacnu rozdelavat se chci pozeptat co muze byt pricinou. Vim ze to muze byt lopatkama, vaha, ovladani turba nebo mozna i vstriky(mala pravdepodobnost). Nicmene treba nekdo mel podobny problem a poradi. Auto netahne ani od spodu a ani pri otackach, ba naopak jak se rozjedu pomalu a dam plny plyn tak se nic nedeje a auto je jako by vas nekdo chytil za pr**l . Prosim, nemel nekdo podobny problem a jak to vyresil? Jeste bych dodal ze startuje krasne, zni taky hezky a rozvody jsou postavene podle Vagu(TDI-Graph 60)

Dekuji za jakoukoliv radu
Manhaus
Přispěvovatel

Příspěvek od Manhaus »

v takovém případě je nutné udělat diagnostiku. Výpis chyb, případně udělat log za jízdy. Bez toho ti nikdo nic neporadí. Příčin může být více, proto je nutné zjistit co se v autě děje, a pak teprve řešit jak to spravit. Bez výsledků diagnostiky ale pomoc nečekej
VW Bora 1.9TDi AHF - FB Sprint 764, jednohmota s HDS(2x3,5mm), chip by TDIFun - 154PS, 390nm
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nebo odpoj váhu a pojezdi pokud auto pojede lépe a ve váze není vosí hnízdo, potrubí není prasklé, tak je KO ;)
michalss
Nováček

Příspěvek od michalss »

Diagnostiku provedu a dam vedet co a jak... Zatim dekuji
michalss
Nováček

Příspěvek od michalss »

slovacek.milos píše:nebo odpoj váhu a pojezdi pokud auto pojede lépe a ve váze není vosí hnízdo, potrubí není prasklé, tak je KO ;)
No to jsem testoval a auto jelo o neco malo hure ale ne o moc. Dokonce jsem i prostrikal.. :(
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

turbo tlačí?regulace po startu zajede?ukazuje snímač tlaku reálné hodnoty?

zajeď za někým,kdo tomu rozumí,pokud to nebude nějaká past,tak má za 10 minut jasno...
OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

michalss píše:
slovacek.milos píše:nebo odpoj váhu a pojezdi pokud auto pojede lépe a ve váze není vosí hnízdo, potrubí není prasklé, tak je KO ;)
No to jsem testoval a auto jelo o neco malo hure ale ne o moc. Dokonce jsem i prostrikal.. :(
no a ted omrkni to turbo jak ti všichni rradí jestli po strtu banka zatáhne táhlo k turbu, pokud ne tak k té bance vede hadička zjisti jestli je vní podtlak třeba prstíkem, pak napiš ;)
michalss
Nováček

Příspěvek od michalss »

slovacek.milos píše:
michalss píše:
no a ted omrkni to turbo jak ti všichni rradí jestli po strtu banka zatáhne táhlo k turbu, pokud ne tak k té bance vede hadička zjisti jestli je vní podtlak třeba prstíkem, pak napiš ;)
Super dekuju za radu to pujdu omrknout a udela i log sekce 11 pri 3k otackach do kopce a polsu log
michalss
Nováček

Příspěvek od michalss »

Tak jsem to nalogoval tady je log, pls mrknete nekdo:

no a zkousel jsem i jine N75 a moje se chova stejne, takze N75 je OK.

Kód: Vybrat vše

https://dl.dropbox.com/u/38234344/Michal_Log_G4_1.9TDI_81Kw.rar
Zda se ze je to jasne Turbo ven a procistit lopatky a rozhybat banku. :(

Dekuji
Manhaus
Přispěvovatel

Příspěvek od Manhaus »

zkus táhlo rozhýbat ručně, ale to je jenom dočasné řešení, a možná to ani nepůjde. Tam bude nejjednodušší to turbo vyčistit
VW Bora 1.9TDi AHF - FB Sprint 764, jednohmota s HDS(2x3,5mm), chip by TDIFun - 154PS, 390nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“