VIF a slunečnice

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

jak budu jezdit v zim??

jen nafta original
4
11%
jen olej (m??o, sm?sn?)
0
Žádná hlasování
sm?s oleje (m??a, sm?sn?) a nafty
2
6%
jen nafta original + aditivium typu VIF
13
36%
jen olej (m??o, sm?sn?) + aditivium typu VIF
0
Žádná hlasování
sm?s oleje (m??a, sm?sn?) a nafty + aditivium typu VIF
14
39%
nebudu jezdit v?bec
3
8%

Celkem hlasů: 36

HNLW453
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

VIF a slunečnice

Příspěvek od HNLW453 »

TEST VIFu a slunečnicového oleje <- klikni na to odkaz směruje na youtube.
provedl jsem test slunečnicového oleje s VIFem. Jednu láhev jsme nechal jako kontrolní, druhou jsem naplnil dle standadního doporučeného dávkování 1:1000 neboli na 1l=1ml. Dle výrobce do třeskutých mrazů okolo -20°C je vhodné použít trojnásobné dávkování. Toto charakterizuje třetí láhev kde v 1l=3ml. Jelikož jsme příznivec VIFu tento test mě dost překvapil. Láhve byly umístěny v mrazničce na -15°C po dobu 24h. Originální olej krásně tekl, ale o těch s VIFem se nedá říct že by byly tekoucí. Horší je že jsem čekal pravej opak. No nic v zimě budu muset tankovat drahou naftu. A prosím Vás ty kteří budou chtít napsat něco o tom že to je fake nebo jinej podvod, tak nejdřív poprosím aby si to doma napřed sami vyzkoušeli.
Co vy nato pane Kraus? Nebo alespoň ty Milošu? :?
burton.b22

Příspěvek od burton.b22 »

Já ředím E85 jak nový tak vyfrit a je to perfektní stačí trochu a je to jak voda i v mrazaku. A ta cena. :)
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

kdo vi, VIF je vyvinuty pro ropne palivo, je to mozne, ze to reaguje s RO uplne jinak.
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

radluk píše:kdo vi, VIF je vyvinuty pro ropne palivo, je to mozne, ze to reaguje s RO uplne jinak.
Na popud zakladatele vlákna provádím obdobný pokus. Flašky se zatím chladí..

Ano, VIF není určen pro olej ;-)
Mercedes-Benz W210 300D
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

[quote="burton.b22"]Já ředím E85 jak nový tak vyfrit a je to perfektní stačí trochu a je to jak voda i v mrazaku. A ta cena. :)[/quote

Mám jednu slunečnici s 10% E85 za vratama garáže, jak se ochladilo, je to kalný.Stejně jako v tom videu. Originál flašky (sice v krabicích) zatím ne. Tak nevim.
nemám žádnou kárku na naftu...
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

burton.b22 píše:Já ředím E85 jak nový tak vyfrit a je to perfektní stačí trochu a je to jak voda i v mrazaku. A ta cena. :)

Mám jednu slunečnici s 10% E85 za vratama garáže, jak se ochladilo, je to kalný.Stejně jako v tom videu. Originál flašky (sice v krabicích) zatím ne. Tak nevim.
djpeto
Přispěvovatel

Příspěvek od djpeto »

chyba tam moznost mero a natural ;)
EKOCar B100
#1:Octavia Combi '99 Black magic, AHF, EGRoff, TT-puky, 13000lm light.
#2:Octavia '97, modra metaliza, AGR,EGRoff,MAFoff
burton.b22

Petr H. píše:
burton.b22 píše:Já ředím E85 jak nový tak vyfrit a je to perfektní stačí trochu a je to jak voda i v mrazaku. A ta cena. :)

Jestli je to kalne mně moc nezajíma hlavně to je řídke. ;)
Stewa
Přispěvovatel

Příspěvek od Stewa »

djpeto píše:chyba tam moznost mero a natural ;)
Tak si ho udelej ;-)
jo a meřo???? každý je jiný ;-)
Mercedes-Benz W210 300D
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

neni nad natural cecky ;) :D
zero1724
Aktivista

Příspěvek od zero1724 »

a já si ho tam dávám jak pán a myslim si, že je to lepší :D
Mercedes Benz S124 250d (1989) EX
Škoda Fabia 1.9 tdi (2002)
Škoda Superb 2.0 TDI (2012)
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

burton.b22 píše:
Petr H. píše:

řídké to je, ale taky dost kalné na to aby to ucpalo filtr, to už jsou viditelné vločky sádla
bobyd
Přispěvovatel

Příspěvek od bobyd »

Je dobre po aplikaci cehokoli treba jen obycejne nafty smes ohrat cca na 70 stupnu aby se latky spojily .....kazdopadne kdyz mi zatuhla palma v nadrzi nepomohlo nic jineho nez ji poradne naredit naftou (LOL).........tedy pardon esterifikat palmy ......pac kdyby tam zatuhla palma tak nepomuze nic krome plamenometu.....
Sharan 1.9 TDI 96 kw GOAL
OVCE 2.0 TDI 103 kw BKD
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Jak píšou na obalu VIFu - "Přísada do motorové nafty". Je logické, že v čemkoliv jiném nebude svoji funkci plnit na 100%. Již před časem jsem kontaktoval výrobce s tím, zda a jak ovlivňuje VIF 100% bionaftu.

tady je odpověď:

...máte pravdu, že SDA je nastaven na klasickou motorovou naftu, ale v současné době se bere v úvahu i 7% obsažené biosložky. Úkolem aditiva je stabilizovat přítomné MEŘO proti polymeraci a hlavně udržovat čistotu palivového systému, zejména vstřikovacích trysek. Tuto funkci plní SDA i v čistém MEŘO, ovšem jen do určitého limitu. Naše firma připravuje speciální aditiv pro čistou biosložku pod názvem BIO DIESEL ADITIVUM. V tento moment Vám však nedokáži říci datum, odkdy bude v prodeji.
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
burton.b22

Petr H. píše:
burton.b22 píše:
Petr H. píše:

řídké to je, ale taky dost kalné na to aby to ucpalo filtr, to už jsou viditelné vločky sádla

v čistém oleji je sádlo? :?
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“