Výměna termostatu a nefunkční servo:
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výměna termostatu a nefunkční servo:
Chlapi prosím o radu.
Včera jsem si měnil termostat na vw golf 1.9TDI 1Z. Přístup je tam teda pěkně na h.... Povolil jsem servo pumpu a nechal jí vyvěšenou. Žádné hadice od pumpy jsem neodpojoval. Vyměnil jsem termostat. Vše jsem složil zpátky, tak jak to bylo, nasadil jsem řemen. A po nastartování motoru mi nefunguje servo. Řemen jsem napnul dostatěčne, pumpa se točí, ale servo nejde. Napadlo mě jsetli jsem náhodou neskřípl nějakou hadici od serva, ale to snad ani nejde.
díky za rady...
Včera jsem si měnil termostat na vw golf 1.9TDI 1Z. Přístup je tam teda pěkně na h.... Povolil jsem servo pumpu a nechal jí vyvěšenou. Žádné hadice od pumpy jsem neodpojoval. Vyměnil jsem termostat. Vše jsem složil zpátky, tak jak to bylo, nasadil jsem řemen. A po nastartování motoru mi nefunguje servo. Řemen jsem napnul dostatěčne, pumpa se točí, ale servo nejde. Napadlo mě jsetli jsem náhodou neskřípl nějakou hadici od serva, ale to snad ani nejde.
díky za rady...
-
- Aktivista
- jirkastrachota
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
-
- Aktivista
-
- Aktivista
michal19 píše:Asi mám když to nefungujeslovacek.milos píše:a co tvé ruce promin nemáš je totál levé co jinak děláš. Ne vážně, to je snad jedno co dělám. Ten řemen jsem nemohl dát špatně?
řemen dát jinak to asi nikdy nejde jako levé ruce dokážou zázrak zkus někde sehnat obrázek jak má být řemen namontován já bych to ho poslal ale neumím zas udělat screen

-
- Aktivista
-
- Aktivista
Dneska jsem se na to díval a není pravda, že motor 1Z má samostatný řemen na servopumpu. Dřážkový řemen pohání altík a klimu. klínový řemen pohání vodní pumpu a servopumpu. Řemen je nasazený správně a servopumpa se točí. Když točím volantem a mám otevřená dveře tak slyším jak servo vydává takový bzučivý zvuk. Kamarád mi radil, že to muže být zavzdušněné, ale jak to odvzdušnit netuším.