Octavia 1,9 Tdi 74kw drsny az bublavy zvuk

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
derobo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia 1,9 Tdi 74kw drsny az bublavy zvuk

Příspěvek od derobo »

Chcel by som poradiť na čo sa pozrieť. Asi dva dni dozadu mi zacalo auto vydavať divny drsny bublavy zvuk od spodu pri záťahu. Keď som zastal a na volnobeh auto vytočím, tak zvuk je normalny. Opticky sa mi zda akoby auto ťahalo lepšie. Rano som pozrel na mierku oleja a zda sa mi ze je ho tam trochu viac. Auto nedimi nehreje sa,len ten zvuk k je riiadne desny a dunivy. Ked som motor v ťahu vytočil tak nad 3000 otacok ako by sa nieco hadalo až prešmykovalo. Ďakujem za pomoc vopred.
Octavia 4x4, turbo KKK, 96Kw rok výroby 2001,
strieborná.
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

ak to vazne tak pocut,tak to nahraj na video. Alebo auto na zdvihak a skus ci to nebude aj na nom robit so zaradenou rychlostou.
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
derobo
Přispěvovatel

Příspěvek od derobo »

Neviem naozaj či je to až také hlučné, ale mne sa to zdá dosť hlučné. Už som to skúšal analyzovať a zdá sa mi, že pri tých vyšších otáčok sa mi
to háda turbo, ako by dostávalo opäčný ťah, alebo ho to pribrzďovalo. Tak som uvažoval, či by nemohla byť chyba v sacích parohoch, či tam nieje zlé tesnenie, alebo niesú prasknuté. V piatok idem ak stihnem na zdvihák, tak to skúsim aj nahrať. Skúsim popozerať sanie do turba, lebo motor na mieste pri vytočení nemá žiadny zvláštny zvuk. Ten ide pekne.
strieborná.
derobo
Přispěvovatel

Příspěvek od derobo »

Tak problém som vyriešil. Našťastie nebolo vadné turbo, ale prehnutý
spodný kryt, preliačená podlaha a ohnutý disk. Niekto /pravdepodobne manželka/, kto jazdí s mojim autom sa nepriznal, tak som nemal ani tušenia, že môže byť niečo preliačené. A keďže mám ocelový kryt od spodu motora, tak ten sa zahrizol do prevodovky s ktorej časť odpadla, ale iba nejaký výstupok. Takže opretý kryt riadne rezonoval s prevodovkou.
strieborná.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“