bude nějaký problém? dal jsem starší olověné nabíječka je dobijí 13,8V, dobije ,tříkolka jede OK

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Co to je skvělá nabíječka?Řízená mikroprocesorem atd?Blbost.Nevím jak to maj ty gelovky,nikdy jsem těm baterkám nevěřil a radši i do moto koupil olověnku.A olověnka je potřeba při nabíjení probublat.Aspoň trochu.Já si kdysi taky takovou jednu chytrou nabíječku koupil a zjistil jsem že je k ho**u.150ah prostě doplna nenabije.A když jsem urval drát k baterce takpo rozdělání jsem zjistil že nějaký mikroprocesor nebyl ani v tom komplu na kterém tu nabíječku někdo navrhoval...Slavkov píše:Miloši, problém samozřejmě nebude... s naprostým klidem dej obyčejné olovo místo těch gelovek... akorát musíš pak dát víc bacha aby nevytekla...
IMHO i u autobaterií-akumulátorů mám hrozně rád ty dalekosáhlé eleboráty o skvělých nabíječkách, jinak, že tu baterku zničíš atd. bla, bla, bla... kde se nabíjí 99% své životnosti? v autě,že? ... a jak moc se tam řídí proces nabíjení? pouze konstantním napětím alternátoru... takže je to z 95% pouze marketingový humbuk
Bacha akorát, kdyby si chtěl dál obyčejné olovo místo vápníkové svině... tam by to přebíjelo...
nabíjejí se pořád celkem skvěle jsou tam staré olověné přejel jsem pětkrát ulic a udělal kolečkoTomas6 píše: nemusíš přemýšlet o to čím to nabíjet.