Felicia 1.9 - Rapotanie pri plno vytočených kolesách
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Felicia 1.9 - Rapotanie pri plno vytočených kolesách
Nazdar. Už dávnejšie som spozoroval, že pri plnom vytočení kolies (keď stojím) a následnom rozbiehaní sa vychádza od nápravy rapotavý zvuk ako keby kov o kov a také mierne poskakovanie. Čo to prosím vás je
Len sa chcem uistiť, či to treba riešiť - opraviť alebo ďalej jazdiť a ničoho si nevšímať
Predom Díki
Škoda Felícia 1.9D r.v. 11*98
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW ALH
SEAT Leon MK1 1.9TDi - 81kW ASV
VW Golf MK4 1.9TDi - 66kW AGR
Ani nestraš ze ostanem stáť
. Prečo to vlastne rapká
Keď idem rovno tak nič. Iba pri zatočení a rozbiehaní sa. Je to dosť nepríjemné. Tiež sa bojím že sa to rozsype. Koľko je tam vlastne kĺbov ??? Ja som popritom čosi pozeral na nete a zatiaľ najlacnejší je za 10 €
Pomôže naozaj výmena a prestane rapotanie
A ako náročná je výmena
Díki.
Trošku som poprezeral net a našiel som toto: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... c&start=15 Skúsim ten šrób pozrieť. Uvidíme či môže robiť také rapotanie 
vytoc kolesa alebo zalez pod auto a pozri si manzety na poloosiach - budu pretrhane , vyhadzalo vazelinu von a dnu sa ti dostal bordel a klby v .....
kolko stoja neviem, pomoze uz len vymena
robota to nieje az tak tazka ale ak nevies ako na to tak je to na aj na cely den, ja som to naposledy robil pred 5 rokmi takze moj postup by asi nebol uplne presny, nech Ti napise niekto kto to robi pravidelne alebo daj niekomu kto vie ako na to
kolko stoja neviem, pomoze uz len vymena
robota to nieje az tak tazka ale ak nevies ako na to tak je to na aj na cely den, ja som to naposledy robil pred 5 rokmi takze moj postup by asi nebol uplne presny, nech Ti napise niekto kto to robi pravidelne alebo daj niekomu kto vie ako na to
Nj. Naoko vyzerajú manžety OK ale uistím sa radšej hmatom. Vyzerajú byť popraskané. Žeby boli fakt kĺby v háji ??? Je to počuť hlavne pri pravom kolese ale hluk je počuteľný aj v aute. Čo som prečítal pár fór, tak všade boli ževraj homokineťáky v prdeli a robí to takýto rachot. 
Dnes som pozeral tie manžety, keď som prezúval gumy. Lavá manžeta bola OK. Pravá bola roztrhnutá. Takže je jasné, že ktorý kĺb odchádza
Lebo z pravej strany to aj viac rapoce. Ktosi mi vravel, že výmena kĺbov (tuším aj vnútorných aj vonkajších) stojí 300 €
To sa zdá veľa. Skúsim nájsť niekoho lacnejšieho 
Ahoj. Mám otázku: ako sa sundávajú poloosi
Je tam nejaká segerovka ? A ešte jedna vec : niekto mi povedal, že sa musí vypustiť aj olej, keď to zhodím dole. No mne sa to nejako nezdá. A ak by som sa rozhodol meniť aj vnútorné kĺby, je potreba vypustiť olej
Potreboval by som to vedieť. Dík 
-
octavia66kw
- Sběrač informací
povolit matku poloosy, zvednout
sundat kolo, vyhodit tehlici ze spodniho cepu, vytahnout poloosu z tehlice, dat pod prevodovku kastrol a nakou hokejkou zapacit/vyklepnout poloosu z prevodovky v miste vnitriho kloubu(nevim jak to napsat) poloosu ven ( na konci poloosy v prevodovce je takove perko), prehodit kloub, manzetu, dat a tuk a zpet