Záhadná chyba Haldexu.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Záhadná chyba Haldexu.
Ahojte. Mám Sharana 4M 2004. Musel som vybrať motor aj s prevodovkou a cca mesiac to stálo. Ako sa to spojazdnilo tak mi nezapína zadok. Dovtedy fungoval perfektne, naposledy deň pred odstávkou. Podľa diag. nieje v aute žiadna chyba, akčné členy v poriadku, káblovanie v poriadku, všetko zapojené ako bolo, čerpadlo na Haldexe v poriadku, nový olej a filter.Ostatné všetko funguje v aute tiež.Starý olej bol takmer ako nový. Prehrabal som nielen toto fórum, ale bez ďalšieho nasmerovania. Čo treba ešte pozrieť? Je možné aby vznikla porucha kvôli nepoužívaniu a aká? Dík Dušan
je to blbé,ale je to takRichi píše:To je normální. Jedeš na výměnu oleje. Odjíždíš a klekne čidlo ABS. Jedeš na vyřešení cukání motoru a klekne převodovka.
Jak auto čichne k servisu, často odejdou i dvě další věci. Auto žije svým vlastním životem.

OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
Vyriešené. Obal motorčeka predradného čerpadla haldexu, bol z hornej strany prasknutý. Tu sa dostávala voda do motorčeka a počas mesačnej pauzy to tam skorodovalo a zľahka zadrelo rotor. Ten nemal takú silu aby vedel tlačiť olej, ale tváril sa že je v poriadku. Rozobral som, vyčistil, poskladal a hrabem už všetkými štyrmi.