Zdravim pritomne a zadam o radu,
Jedna se o Octavii r.v. 2002 81kW - manual (vykon je serie).
Pred pul rokem jsem kupoval sadu jednohmoty (setrvak + lamelu + pritlacak + lozisko) od Ladase. Spojka dle jeho slov mela 95% stav, lozisko jsem dokupoval novy SACHS a lamelu jsem nechal preoblozit organikou u RENOVAKu.
Na spojce jsem najel za pul rok cca. 50.000km. A dnes se potykam s problemem skubani pri rozjezdu.
Jde o to, ze pri rozjezdech, zejmena do kopce auto "poskakuje", jako kdybych pridaval malo plynu nebo se rozjizdel pouze na spojku. Cim vic plynu pridam, stejne na tento jev to nema vliv, auto porad poskakuje stejne.
Nejvic me zarazi jeden fakt, zda se mi, ze tohle dela auto respektive spojka za studena, pokud udelam par "sviznejsich" rozjezdu, ci podrzim auto do kopce pod plynem, tak se mi problem vyse popsanej jiz pote za celou dobu nestane.
Otazka zni, lamela v haji (oblozeni, nyty nebo pruzinky), pritlacak, lozisko nebo prevodovka?
Spojka neprokluzuje ...
O I 81kW 2002 - skubani pri rozjezdu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
- martinsidlo
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
Prave mne zarazi, ze to zacalo delat az nyni, je pravda, ze jsem jednohmotu v zime jeste nemel na aute nainstalovanou, tak nemuzu tvrdit jestli je to normalni nebo ne. Ale faktem zustava, pokud tomu nalozim, tak to uz neudela
... a najedu dalsich napr. 150 km bez zaskubnuti. Taky je citit, ze pokud spojka je studena, tak je o neco tvrdsi, nez kdyz se ohreje, pote zmekne pedal.