vibrace do volantu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
vibrace do volantu
auto v popise jedu do 130 a bez problemů ve 130 mi začne vibrovat volant při sebemenším přidaní plynu když vyřadím vibrace zmizí chlapi na co byste to tipovali mohla by to dělat dvouhmota? ma už něco za sebou
Tiguan 2 2.0 tdi
vibrace do volantu -vyřešeno
zejtra to hodim na vyvažovačku tak sem zvědavej
Naposledy upravil(a) leguan dne 07 led 2013, 17:30, celkem upraveno 1 x.
Tiguan 2 2.0 tdi
Re: vibrace do volantu
mam uplne stejne priznaky.... kola jsem prohodil a porad to same... delal jsem loziska prednich kol a od te chvile to vibruje do volantu.... geometrie je ok... Nejake napady ?leguan píše:auto v popise jedu do 130 a bez problemů ve 130 mi začne vibrovat volant při sebemenším přidaní plynu když vyřadím vibrace zmizí chlapi na co byste to tipovali mohla by to dělat dvouhmota? ma už něco za sebou
loziska FAG.... vylisovani a nalisovani probehlo o.k. Volant vibruje v tahu od 130 km/h po ubrani plynu prestane vibrovat... Psal jsem ze geometrie je o.k. Pokud by byla geometrie k.o. vibroval by v tahu volant? Nic jineho me nenapada nez ta geometrie...xkain píše:pokud to začalo dělat po výměně ložisek, tak buď špatná ložiska, nebo špatně odvedená práce, už jsem viděl frajera, co vylisoval náboj i s kotoučem a přez kotouč to lisoval zpátky, ( nesedlo si to ), takže někde bude asi chyba
nevzal jsi někde díru? mně tohle dělalo bouchlé kolo, sice na vyvažovačce se to tvářilo celkem ok, ale vibrace byli, asi bych dal auto na hever a hledal, pokud se to objevilo až po přelisování ložisek, tak někde je něco špatně, nebo jsi si toho předtím nevšiml, a přisuzuval jsi to ložiskům, takže nezbývá nic jiného než hledat a hledat.... ( dobré je také kola před vyvažováním umejt, jsou lidi, co to plácnou na vyvažovačku i s kusem zaschlého bahna)
Další s čím jsem se setkal byla vyvažovačka, která uměla vyvažovat tak, že se závaží dávali jen z vnitřní strany kola, u jedněch kol to ale nebylo ok a při jízdě vibrovaly
hledat a hledat, i takovej kamínek pod diskem udělá svoje
Další s čím jsem se setkal byla vyvažovačka, která uměla vyvažovat tak, že se závaží dávali jen z vnitřní strany kola, u jedněch kol to ale nebylo ok a při jízdě vibrovaly
hledat a hledat, i takovej kamínek pod diskem udělá svoje