vibrace do volantu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

leguan
Aktivista
Odpovědi: 0

vibrace do volantu

Příspěvek od leguan »

auto v popise jedu do 130 a bez problemů ve 130 mi začne vibrovat volant při sebemenším přidaní plynu když vyřadím vibrace zmizí chlapi na co byste to tipovali mohla by to dělat dvouhmota? ma už něco za sebou
Tiguan 2 2.0 tdi
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

vibruje jen volant nebo celé auto?Muže být problém s poloosou nebo s vyvážením kol.
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Mě to dělali nakopaný kola,nejdřív jsem myslel,že to dělaj poloosy a po výměně to samé..Dal jsem jiný kola a ok..A dělalo mi to přesně to co popisuješ i rychlost sedí..
Octavia II RS
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

ne auto nevibruje jen volant ale pěkně teda je pravda že na letních litejch kolech sem to nezaregistroval myslel sem taky poloosa ale při rozjezdu žadna vibrace nic ani v kopci při prudkym přidaní plynujedu z kopce dotknu se lehonce plynu a už to vibruje kolem těch 130
Tiguan 2 2.0 tdi
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

tak to asi rudis trefil.
leguan
Aktivista

vibrace do volantu -vyřešeno

Příspěvek od leguan »

zejtra to hodim na vyvažovačku tak sem zvědavej
Naposledy upravil(a) leguan dne 07 led 2013, 17:30, celkem upraveno 1 x.
Tiguan 2 2.0 tdi
simajiri
Přispěvovatel

Příspěvek od simajiri »

Mě něco podobnýho dělalo ložisko v kole
venouš
Přispěvovatel

Příspěvek od venouš »

já přezul kola a cestou z pneuservisu jsem to vzal po dálnici .nad 130 mi začal klepat volant,tak zpatky že to blbě vyvážil,byly dobrý tak jsem to tam začal hledat.tyčka řízení Ko. :) .do té doby ani tuk
VW sharan 81kw AVG
Škoda Felicia combi 1.3MPi
leguan
Aktivista

Příspěvek od leguan »

tak dnes sem zjistil že na pravym předním kole je špatna guma zřejmě špatna kostra po vyměně za novou vše ok byla dva měsíce stara takže reklamace
Tiguan 2 2.0 tdi
josef10
Aktivista

Re: vibrace do volantu

Příspěvek od josef10 »

leguan píše:auto v popise jedu do 130 a bez problemů ve 130 mi začne vibrovat volant při sebemenším přidaní plynu když vyřadím vibrace zmizí chlapi na co byste to tipovali mohla by to dělat dvouhmota? ma už něco za sebou
mam uplne stejne priznaky.... kola jsem prohodil a porad to same... delal jsem loziska prednich kol a od te chvile to vibruje do volantu.... geometrie je ok... Nejake napady ?
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

pokud to začalo dělat po výměně ložisek, tak buď špatná ložiska, nebo špatně odvedená práce, už jsem viděl frajera, co vylisoval náboj i s kotoučem a přez kotouč to lisoval zpátky, ( nesedlo si to ), takže někde bude asi chyba
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

xkain píše:pokud to začalo dělat po výměně ložisek, tak buď špatná ložiska, nebo špatně odvedená práce, už jsem viděl frajera, co vylisoval náboj i s kotoučem a přez kotouč to lisoval zpátky, ( nesedlo si to ), takže někde bude asi chyba
loziska FAG.... vylisovani a nalisovani probehlo o.k. Volant vibruje v tahu od 130 km/h po ubrani plynu prestane vibrovat... Psal jsem ze geometrie je o.k. Pokud by byla geometrie k.o. vibroval by v tahu volant? Nic jineho me nenapada nez ta geometrie...
xkain
Přispěvovatel

Příspěvek od xkain »

nevzal jsi někde díru? mně tohle dělalo bouchlé kolo, sice na vyvažovačce se to tvářilo celkem ok, ale vibrace byli, asi bych dal auto na hever a hledal, pokud se to objevilo až po přelisování ložisek, tak někde je něco špatně, nebo jsi si toho předtím nevšiml, a přisuzuval jsi to ložiskům, takže nezbývá nic jiného než hledat a hledat.... ( dobré je také kola před vyvažováním umejt, jsou lidi, co to plácnou na vyvažovačku i s kusem zaschlého bahna)

Další s čím jsem se setkal byla vyvažovačka, která uměla vyvažovat tak, že se závaží dávali jen z vnitřní strany kola, u jedněch kol to ale nebylo ok a při jízdě vibrovaly

hledat a hledat, i takovej kamínek pod diskem udělá svoje
Traker
Přispěvovatel

Příspěvek od Traker »

V tahu vybruje,po ubrání ne. Že by vnitřní kloub? Poloosa
VW Golf IV 1.9,race 520,12mm hlava,hybrid turbo+chip MV,sání ARL,FMIC,,jednohmota spojka VR6,výfuk 60mm.MAHA 220PS

Seat Leon Cupra 1.9 ARL 4x4,GTB2264VK,Firad 80%.vyfuk 60mm,FMIC,soft MV

VW Golf VI,2.0 TDI GTD-125kw.úprava profituning--209PS
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

tak problem dnes vyresen.... cele dopoledne jsem hledal mozny a nemozny, nakonec to byly unasece na prevodovce resp. vule na diferencialu... doma jsem mel zanovni nahradni prevodovku tak jsem ji nahodil a je po problemu...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“