Klepání, vibrace Passat 1.9TDI 96kw

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
martas16
Nováček
Odpovědi: 0

Klepání, vibrace Passat 1.9TDI 96kw

Příspěvek od martas16 »

Mám problém s Pasatem 1.9TDI 96kw Rv. 2000. Při rychlosti nad 110km/h se zečne klepat celé auto (volant, palubka, sedadloi podlaha se klepe) je jedno jesli vozidlo akceleruje, nebo pokud je vyřazeno. Auto má nejeto 230000km, je vyměněna komplet přední náprava všechny čepy včetně tlumíč a silembloků na převodovce. Pneumatiky už jsem zkoušel dvoje a zatím bezezměny.. Nemá někdo nějaký nápad?
TomášTDI
Aktivista

Příspěvek od TomášTDI »

co třeba ohlá poloosa?
SEAT LEON TDI ARL 110kw+soft,HDS,EGR-off,KAT-on,312/256mm ,18" CUPRA R, Seat Inca TDI spodekARL,2260,SachRace-performance,trysky0.280+12mm hlava s podávačkou,17"alu,brzdy 312/239mm
martas16
Nováček

Příspěvek od martas16 »

Tak to jsem nezkoušel... zkusim proměřit jestli se mi to povede.. jen nevim jak, kde a proč by se mohla ohnout..
martas16
Nováček

Příspěvek od martas16 »

No tak jsem zkusil vyměnit na zkoušku obje poloosy a vůbec žádná změna.. Tak už mi opravdu dochází fantazie..
Nemá někdo ještě někdo nějaký nápad?
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Geometria je skontrolovaná ? Brzdové kotúče nehádžu ? Ložiská sú OK ?
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

házivost náboje vpředu i vzadu jsi měřil?
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
martas16
Nováček

Příspěvek od martas16 »

Geomertie je seřízena dokonce dvakrát, protože se mi to nezdálo porvé tak jsem ji nechal seřídit ještě jednou.. melo by to být vše ok..
Házivos kotoučů i náboje jsem měřil a naprosto dokonalé.. tedy pouze na přední nápravě, protože se mi nezdá, že by to klepání volantu a následně karoserie způsobovala zadní náprava.. co se týká ještě těch ložisek tak se jedno začíná lehce ozívat, ale nevím zda by to rozvibrovalo celé auto..
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

martas16 píše:Geomertie je seřízena dokonce dvakrát, protože se mi to nezdálo porvé tak jsem ji nechal seřídit ještě jednou.. melo by to být vše ok..
Házivos kotoučů i náboje jsem měřil a naprosto dokonalé.. tedy pouze na přední nápravě, protože se mi nezdá, že by to klepání volantu a následně karoserie způsobovala zadní náprava.. co se týká ještě těch ložisek tak se jedno začíná lehce ozívat, ale nevím zda by to rozvibrovalo celé auto..
Suciastka bez zataze na dvihaku vykazuje ine vlastnosti ako pod takmer 1500kg pri 110km/h

Loziska vymen. Passat je na svoju prednu napravu uz dost tazky ked je vsetko ok. Co tak zadne ramena? Tam to zvykne byt neskonale vymlatene a pritom je geometria ok.

Ked ides a prudkym momentom prirazis brzdovy pedal, ozve sa rana? Pokial ano je to jasne. Podobne som riesil asi minuly mesiac. Audi po geometrii a stale anomalie...
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

Sorry tu vymenenu napravu som si nevsimol (noteeth)
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

Asi by som zobral pajcer a kukol aj tu zadnu napravu...I ked je to celkom zvlastne, lebo zasadne veci co na to maju vplyv su teda udajne uplne ok.

Vsetko je dobre podotahovane? To sa moze stat aj majstrovy.... Tu napravu si menil prave koli tomu vybrovaniu?
martas16
Nováček

Příspěvek od martas16 »

Náprava byla částečně měněna kvůli vibracím, ale hlavně byla ve špatném stavu utrhané silembloky a vymlácené některé čepy.. veškeré dotažení jsem procházel už asi desetktát to se obávám, že nebude taky to pravé.. myslim si ale že vyměna ložiska stejně nic nezmění.. to by muselo být hodně vysypaný, aby to dokázalo tahle rozházet volant a auto..
ctvrtx
Nováček

Příspěvek od ctvrtx »

nakopnuty kolo(a) ;)
GTI ARL
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“