Opel Zafira 2,0 DTI 74Kw - vynechání
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Opel Zafira 2,0 DTI 74Kw - vynechání
Zdravim muj problem spočívá v náhlym jakoby malym vynechánim v tahu kolem 3000 otáček.diagnostika o.k. , palivovej filtr novej.věděl by někdo na co se zaměřit? díky Ciao
Netáhne..
Zdravím pánové, toto vozidlo přesně mám a nedávno jsem tento problém řešil. Celkem 4 dny bylo v Opel servisu a lámali si tam hlavu, mě teda netáhla už od 2 tisíc do 3 tisíc vůbec. Vyměnili váhu vzduchu a nic.. pak znovu jeli s diagnostikou a opět jim to ukazovalo málo vzduchu. Pak při dalším hledání nalezli prodřenou jednu z hadiček. Měl jsem radost při převzetí, docela se to zlepšilo, ale jsem opět zklamán. Podotýkám, že vozidlo mám jen krátce, rok výroby 2001 najeto 113 tis. 2.0 diesel turbo 74 KW a poprvé jsem s ní jel v úterý delší štreku po dálnici a překvapilo mě to že moc netáhne a je celkem líná. Spotřeba mě dost zarazila rychlost kolem 130 Km/h. po dálnici celkem 520 km na počítači průměrná 120 Km/h. a průměrná spotřeba 8,0 L až 8,1L po natankování. Nevím, nic moc buď je to normální u tohoto vozidla a nebo není něco v pořádku, jeli jsme dva a nezatížení. Takovouhle spotřebu má při této rychlosti můj kamarád s dieselem 2.7 L obsah. Máte někdo tohle auto? Jaké máte zkušenosti, je to normální?
Software
Díky za radu, tento problém hoši kontrolovali, hned po té co daly novou váhu vzduch a pořád jim to ukazovalo málo vzduchu než má být. Toto je v pořádku... auto sice táhne lépe než před tím, po té co našli a vyměnili tu hadičku, ale pořád to není ono a ta spotřeba.. 

-
- Nováček
Re: Software
Neviem,či to porovnávaš s inou Zafirou,ale tieto motory nie sú žiadne žihadlá,už som ich pekných pár doviezol.Riešenie - chip tuning,ale bacha na soft,DTH-čka sú chorobne zaťažené na odchádzanie čerpadiel.Dieselové Oply sú také ľudové presúvatká.Ale tá spotreba asi nebude celkom OK,pri tých 120-130 to zvykne brať 6,5-7 L.PavelH píše:Díky za radu, tento problém hoši kontrolovali, hned po té co daly novou váhu vzduch a pořád jim to ukazovalo málo vzduchu než má být. Toto je v pořádku... auto sice táhne lépe než před tím, po té co našli a vyměnili tu hadičku, ale pořád to není ono a ta spotřeba..
Jany
Superb 2,5 TDI
Superb 2,5 TDI
-
- Nováček
Re: Opel Zafira 2,0 DTI 74Kw - vynechání
Monty toto riešim práve pri Vectre,ale to je2,0 DTL 60kw.Robí to hlavne pri studenom motore -aspoň u mňa sa to prejavuje jemným vnechaní,občas aj zašklbnutím.Idem popozerať podtlaky,myslím,že to je niektorá hadička,alebo slimák na turbo.Niekedy mi to diagnostika zaznamená ako sporadickú chybu tlaku,niekedy vôbec. POkiaľ na niečo prídem dám vedieť,pokiaľ zistíš ty skôr,napíš.monty píše:Zdravim muj problem spočívá v náhlym jakoby malym vynechánim v tahu kolem 3000 otáček.diagnostika o.k. , palivovej filtr novej.věděl by někdo na co se zaměřit? díky Ciao
Jany
Superb 2,5 TDI
Superb 2,5 TDI
Spotřeba Zafira
Tak nějak chápu, nekupoval jsem to na sport...
, ale ta spotřeba mě fakt...připadá divná. V servisu to bylo, měnili váhu vzduchu a našli po 4 dnech prodřenou jednu hadičku. Pak to tahlo o něco lépe a měl jsem radost, auto je samozřejmě těžké na ten motor 74 KW není moc. Jen ta spotřeba je prostě na mě moc, to co jsi napsal do 7 L je pro mě asi tak reálnou spotřebou venku když se za to netahá a ne 8 L to je fakt nářez. Ve městě i 9 L a to mi přijde také dost na dvoulitra.

-
- Nováček
Ján Vyletel píše:POkiaľ diagnostika nič nezaznamená,skús ešte dať odtlakovať vstreky a zoradiť čerpadlo.Mohlo by to pomôcť.Tá spotreba je na tento motor neadekvátna.
No uvidíme, příští týden budu v servisu, proberu to s nima a uvidím. Čerpadlo mě také napadlo, vstřiky ne, ale čerpadlo jsem jim hlásil už minule. Říkali, že to by mělo být v poho. Sehnal jsem dnes původního majitele, zítra s ním budu mluvit a budu se ptát na dřívější spotřeby a chod motoru a jeho tah. Pak to sem hodím...díky za názory a rady.