zadní náprava

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Arnošt
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

zadní náprava

Příspěvek od Arnošt »

Nevíte někdo jak se mění silentbloky v zadní nápravě u Golf 4? Mezi kastlou a nápravou: uložení. Dá se to udělat doma? Vylisovat a nalisovat? Musí se sundat náprava? Postup. Díky .
ŠKODA OCTAVIA II COMBY
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

Aj mne by ich trebalo vymenit...
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
Arnošt
Přispěvovatel

Příspěvek od Arnošt »

Stojí 1200Kč od Febi, ale ještě je nějak přehodit.
ŠKODA OCTAVIA II COMBY
nodisco
Přispěvovatel

Příspěvek od nodisco »

Zdar, dělali jsme to s kámošem minulej tejden, doma se to udělat dá, musí se sundat zadní náprava, a starý silentbloky jsme nahřály autogenem guma shořela a pak jsme do toho bušili než jsme vyrazili to železo který je tam nalisovaný.Pak se musí pořádně očistit ten otvor do kterýho dáš ten novej silentblok, je dobrý si ty nový silentbloky předtím do mrazáku, aby to tam vlezlo líp, namazat vazelinou tu díru a naklepat to tam. Taky jsem kupoval Febi u kely ali 750 kč jeden. Ale myslím že kdyby jsme neměli autogen tak by to asi nešlo moc dobře vyndat.
Seat Toledo 1.9 TDI AHF r.v.2000, 81kW + čip
jirka cordoba GT TDi
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka cordoba GT TDi »

přesně tak jak píše nodisco, taky sem to takhle dělal , nejhorší je vymlátit tu starou klec silentbloku pak už je to hražka tam natlačit novej,,
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

febi nedávej jezdim sice trochu vostrejs,ale nevydrzely mi ani rok-ted skusim trw snad budou lepsi
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

jednoduší je ten obvodovej plech rozříznout platkem do pilky a pak to jde samo autogen netřeba
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Taky jsem je naříznul, vyrazil a nové rozpínákem natlačil, vše na autě.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

On píše, zadní silentbloky na G4, a ty tam bez přípravku budete dostávat těžko, i když neříkam, že to nejde, nejsou totiž kovový, ale ten obal je plasovej( např. jako z. silentbloky ramen př. nápravy na Fabii) a ten silentblok je tím pádem jakoby o dost větší, takže namáčknout novej tam jde opravdu těžko, jinak pomocí toho přípravku se to dá udělat i bez demontáže té nápravy
Rybízek
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rybízek »

Huml píše:On píše, zadní silentbloky na G4, a ty tam bez přípravku budete dostávat těžko, i když neříkam, že to nejde, nejsou totiž kovový, ale ten obal je plasovej( např. jako z. silentbloky ramen př. nápravy na Fabii) a ten silentblok je tím pádem jakoby o dost větší, takže namáčknout novej tam jde opravdu těžko, jinak pomocí toho přípravku se to dá udělat i bez demontáže té nápravy
.

ja pouze vyndaval strary(nový byly powerflexi) ale pravdu máš v tom že jsou asi plastový.

dělám to dvakrát třikrat do tejdne tak se mi to přesně nevybavý ale tu pilku používam skoro všude ;)
Seat Leon TOP SPORT(development 200PS)
Golf II TDi
zdenace
Aktivista

Příspěvek od zdenace »

Jo jak píše Huml, ten obal je plastovej.
stando4
Nováček

Příspěvek od stando4 »

Pred samotnou výmenou silentblokov treba odmerať ich vonkajší priemer, ktorý môže byt 69mm, alebo 74mm, až potom ich treba objednať. Najrýchlejšie je celú nápravu zdemontovať, lebo vnútornú časť silentblokov treba vylisovať a potom vonkajšiu je najlepšie rozpíliť, ako tu už bolo napísané. Pri lisovani nových treba dodržať uhol natočenia silentbloku voči nápravnici, lebo ich vyhotovenie je rozdielne voči horizontálnym a vertikálnym silám.
Arnošt
Přispěvovatel

Příspěvek od Arnošt »

Obrázek
Tyhle jsou železný, aje jedno jak se tam dají jestli horizont nebo vertikal.
ŠKODA OCTAVIA II COMBY
tomáš karbus
Aktivista

Příspěvek od tomáš karbus »

já též mněl kovový s těmi plastovými je práce na prd u golfa jsem to dělal jen jednou,ale u fábie vpředu již několikrát a dnes se už daji sehnat jak kovovi tak plasty bez problemu ja mam osobně raději ty kovovi
Arnošt
Přispěvovatel

Příspěvek od Arnošt »

Jakej je teda postup? Stačí auto podložit, nápravu odšroubovat a spustit? nebo ji celou oddělat? Nemohl by to někdo popsat nebo nafotit? Je to celkem častá věc u těchto aut, tak by se to hodilo.
ŠKODA OCTAVIA II COMBY
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“