Zadní náprava výměna - Fabia RS Tdi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

NOB
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Zadní náprava výměna - Fabia RS Tdi

Příspěvek od NOB »

Chystám se na výměnu zadní nápravy (už ji mám doma, naboural mě důchodce...................kecám, trénoval sem zas jednou:-D

Ted o co mi jde...Kdo má zkušenost s výměnou? Nic záludnýho mě snad nečeká?

Povolit tlumiče asi jako první.. svěsit nápravu (nevyletí pružiny?snad ne), pak povolit ty dva šrouby v ramenech a jde dolů ne?
Samozřejmě brzdové trubky (no z toho mám nej strach, koupím si klíč na ně)...a lanovody..

Díky za upozornění a tipy....Moje babička mě učila totiž: líná huba holý neštestí:-D:-)

PS: Budu to dělat na "zemi", ale zmáknu to, budou čtyři ruce a mám ultra mega hever se zdvihem přes pul metru..a už jsem zmáknul neskutečný věci na zemi"....:-DD
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

zmákneš a ty pružiny ti trochu vypadnou ale pohoda.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
jeanragnotti
Sběrač informací

Příspěvek od jeanragnotti »

Diky za moralni podporu to se ceni;);D
jeanragnotti
Sběrač informací

Diky za moralni podporu to se ceni;);D
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Jen to pak utáhni až to bude stát kolama na zemi.
Oct asv 2000, DieselPower
jeanragnotti
Sběrač informací

Jj to jsem dopatral, jen nevim jak se pod to auto nasoukam snad to zmaknu;D
re19v
Sběrač informací

Příspěvek od re19v »

dá sa to pekne vymeniť aj ked auto nadvihneš o kusok viac ako ked meníš pneumatiky ( mal som podložené obidve strany naraz ) . Daj si pozor na brzdové trubky . Práca tak 1 hod demontáž a 2 hod montáž - dával som si načas .
NOB
Sběrač informací

Příspěvek od NOB »

JJ ty brzd.trubky a snímače, to si dám majzla...No počítám že to je tak na 3,4h (počítám s pauzou na čaj a kávu v tom mrazu:-D...

Dám pak avízo, jak mi to šlo. Asi nepoužiju ty brzdiče na "nove"nápravě...dám svoje původní, ty vím, že fungujou no a budu doufat, že ložiska jsou ok...No ono se to kdyžtak projeví, hlavně že člověk sežene použ.nápravu za pětinu ceny.
Naposledy upravil(a) NOB dne 12 úno 2013, 22:27, celkem upraveno 1 x.
e36power
Aktivista

Příspěvek od e36power »

zaštípni si klepmířskejma svěrkama hadice brzdový.
NOB
Sběrač informací

Příspěvek od NOB »

Hele na té nové nápravě na jedné straně trubky nejsou ani...takže budu dávat ze své, takže si nepomůžu když to zaškrtím...už mám koupenou brzdovku, ale díky za tip.

Ty tlumiče dole dotáhnu asi taky až na zemi co...
jeanragnotti
Sběrač informací

Tak dneska sem na to skocil, od 14 do 21h namrd..(za 3h to udelat nelze tomu neverim, mozna ve 3,4lidech)....Neprijet bracha pak, sam tam tu napravu nechytim..Delat to na zemi pri ty zime venku taky zadna hitparada teda;/ Ale je to za mnou, huraaaaa... Mam dotaz, jak seridim rucni brzdu??Obrázek
najmis
Přispěvovatel

Příspěvek od najmis »

:o Když vidím ty cihly, tak Ti blahopřeju k narozkám nejdřív.. :D
Co máš za problém s ručkou..?Pokud nejsou lanovody a brzdiče k.o. tak sundáš tunel kolem ručky, řadičky a šteluješ přitahováním matky chod ručky...
VW G V Variant 2.0-103Kw /Xenon/ESP/DSG/10X air./Výhřev sesdaku/Multi volant+pádla/Webasto/Panorama/Tempomat/Dešták/samost. zrc./ zas.230V/Dvojitá podl./atd..:)
jeanragnotti
Sběrač informací

Neboj bylo to posichrovany;D Oukej okolo rucky primo...Na predchozim aute jsem to steloval primo na brzdici, tak jsem se radsi zeptal... pac vy co sem pisete mate koncern v maliku;)
Naposledy upravil(a) jeanragnotti dne 19 úno 2013, 11:20, celkem upraveno 1 x.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Cihly super, seš vyučenej zedník, ne? :)
Oct asv 2000, DieselPower
jeanragnotti
Sběrač informací

Automechanik;) Ale delal jsem to jen prvni dva roky, pak uz me zacla zivit huba;D Ale na svych autech si delam rad, zavodil jsem i a rad se svezu, takze na podvozkovy veci jsem ouchyl a vse si delam sam..za 10 let co jezdim jsem byl jen jednou nebo dvakrat v servisu, tak vetsinu spotrebnich veci na aute clovek sam zmakne a vetsi trable sem s autem nikdy nemel(jdu to zatukat);) Na tech cihlach to bylo chvili jen a nelezl jsem pod to.....bylo to na heveru porad jeste, ten jsem vyndal s napravou a s novou tam zas sel...a vpredu kola taky zajisteny, mam se rad to se nebojte;D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“