silne vybracie od motora
Moderátoři: šulda, Moderátoři
silne vybracie od motora
zdravím, mám menší problém pri razantnejšom pridaní plynu v nízkych otáčkach 1300-2000 na 4-5 prevodovom stupni mi dosť trasie motorom, čo by to mohlo byť?? a ako to zistím na isto?? ďakujem
Octavia 1U5 2001, 1.9 tdi, 66kw, ALH, Elegance, Chip 128ps
mne osobne sa to nestalo ja na nízkych otáčkach nejazdím keď potrebuje viac pridať podraďujem a radšej ho vytočím do 4000
ale občas si požičia auto sestra a to je doslova blondínka a asi si sedí na ušiach keď ten plyn tlačí na podlahu... minule ma viezla a počul som to prvý krát a hneď som ju doje... či je hluchá nevie si podradiť a podobne..

-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Menil si spojku - rozmiem tomu tak , že si menil lamelu ale nie zotrvák . Ako si prišiel na to , že nie je vadný ?
Je možné , že trasenie má na svedomí chip . Pri správnom nastavení motor musí plynulo zrýchľovať od 1300 rpm , kedy máš k dispozícii viac ako 50% krútiaku .
Je možné , že trasenie má na svedomí chip . Pri správnom nastavení motor musí plynulo zrýchľovať od 1300 rpm , kedy máš k dispozícii viac ako 50% krútiaku .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
menil som lamelu, pritlačak a ložisko klasika sachs, asi pred rokom 30000km robil som to u kamaráta ktorý to nerobil prvý krát a povedal že je v poriadku nemal som dôvod mu neveriť nehádam sa že to nerobí ten chip ale ako som písal ja nejazdím na nízke otáčky tak som to dovtedy nepostrehol
-
- Přispěvovatel
Posúdiť stav zotrváku nie je jednoduché . Špecializované servisy majú zariadenie , ktorým vedia posúdiť stav. Podľa výrobcov sa líšia aj vôle axiálne i radiálne . Nevylučujem však , že ten komu denne prejde aj niekoľko zotrvákov rukami , to vie posúdiť aj bez prístrojov .
Podtáčanie je mýtus , ktorý sa úspešne šíri , pretože nepoznám ani jedinú autoškolu , ktorá by učila jazdiť na nafte . Je teda jednoduchšie vyhlásiť , že nafťáku svadčia vyššie otáčky . Pravdou je , že nafťáku najviac svedčia otáčky blízko max. krútiaku , ale ich dosiahnutie nesmie byť systémom " podlaha " .
Možno by bolo dobre nechať tu posúdiť log - teda priebeh točivého momentu .
Podtáčanie je mýtus , ktorý sa úspešne šíri , pretože nepoznám ani jedinú autoškolu , ktorá by učila jazdiť na nafte . Je teda jednoduchšie vyhlásiť , že nafťáku svadčia vyššie otáčky . Pravdou je , že nafťáku najviac svedčia otáčky blízko max. krútiaku , ale ich dosiahnutie nesmie byť systémom " podlaha " .
Možno by bolo dobre nechať tu posúdiť log - teda priebeh točivého momentu .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
-
- Přispěvovatel
AK nemáš chip , tak pravdepodobne máš zle nastavený predvstrek alebo volnobežnú dávku .myse7 píše:Ja mam ten samej problem.. A to uz sem dal jednohmotuDo tech 2 tisic to duni a vibruje jako prase. Holkam se to mozna libi, me ale ne..
Obcas kdyz prijedu domu a stojim na miste na volnobeh tak se trese cely auto. Myslite ze by to nemohlo bejt tema silentblokama na motoru ?
Mamchip i trysky no.. Oct1 alh 150koni.. Takze co myslis ?senioring1 píše:AK nemáš chip , tak pravdepodobne máš zle nastavený predvstrek alebo volnobežnú dávku .myse7 píše:Ja mam ten samej problem.. A to uz sem dal jednohmotuDo tech 2 tisic to duni a vibruje jako prase. Holkam se to mozna libi, me ale ne..
Obcas kdyz prijedu domu a stojim na miste na volnobeh tak se trese cely auto. Myslite ze by to nemohlo bejt tema silentblokama na motoru ?