servo, klíma, svetlá

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ochechulak
Nováček
Odpovědi: 0

servo, klíma, svetlá

Příspěvek od ochechulak »

Zdravím,

vlastním Octaviu Combi 96kw a už odkedy ju mám pozorujem záhadné javy. V lete keď zapnem klímu, tak mi na voľnobehu troska húpajú otáčky ale len fakt pár milimetrov. Takisto ked točím volantom na mieste, tak mi pri tom klesnú trošku otáčky. A neviem, či to s tým súvisí, ale síce skoro neviditeľne ale predsa sa mi v nepravidelných intervaloch na okamih zoslabuje intenzita svetiel aj v interieri, pozorný pozorovateľ si to všimne aj na budíkoch.

Napadne vám niečo, čo to môže byť? Deje sa to už asi tak 40 tisíc kilometrov odkedy mám auto, nezhoršuje sa to ani nezlepšuje, tak mám to vôvec riešiť?
ochechulak
Nováček

:)

skutočne nikomu nič nenapadne?
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

zapneš klimu a tím zatížíš klínový řemen, točíš servem zatížíš klínový řemen. Pohasnání světel kostry alternátor proměřit. Jak je na tom volnoběžka altecu??
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
ochechulak
Nováček

no jo, chápem, že remeň zaťažím, ale na iných autách tie otáčky neskáču, spraví to len raz a potom sa to zrovná, u mňa to behá aspoň o 50 otáčok dole. Tá voľnobežka je vraj v poriadku, ale merať som altik to som nedával.

Nemôže to byť aj chyba RJ, že neprispôsobí motor záťaži?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“