JAK STARTOVAT BEZ ŽHAVÍCÍCH SVÍČEK? --VYŘEŠENO--
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
- k.amerika
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
JAK STARTOVAT BEZ ŽHAVÍCÍCH SVÍČEK? --VYŘEŠENO--
Ahoj, přemýšlím jak vymyslet aby vůz šel nastartovat bez fungujíicích žhaviček.. Palivo na které jezdím mi je bude neustále likvidovat.. Napadlo mě jedině dát výkonnou topnou spirálu, nebo více, do sání, aby ohřála nasávaný vzduch..
Něco podobného třeba:
http://www.brisk.cz/zhavici-svicky/ohrivace-vzduchu
Nebo dát žhavící svíčky do sání před každý válec?
Co myslíte, nebo máte někdo jiné nápady? Děkuji..
Něco podobného třeba:
Nebo dát žhavící svíčky do sání před každý válec?
Naposledy upravil(a) k.amerika dne 27 bře 2013, 11:29, celkem upraveno 2 x.
Re: JAK STARTOVAT BEZ ŽHAVÍCÍCH SVÍČEK?
Strýc startuje s pořádnou baterkou z traktora, bez žhavení. Kupodivu mu to startovalo i okolo 0°C, tankuje čistou naftu a auto má mercedes C z 97' 250TD.k.amerika píše:Ahoj, přemýšlím jak vymyslet aby vůz šel nastartovat bez fungujíicích žhaviček.. Palivo na které jezdím mi je bude neustále likvidovat.. Napadlo mě jedině dát výkonnou topnou spirálu, nebo více, do sání, aby ohřála nasávaný vzduch..
Něco podobného třeba:
Mercedes-Benz W210 300D
- imakebiodiesel
- Sběrač informací
- MirekX
- Aktivista
a to auto je přímý vstřik nebo komůrka?
ty spirály se běžně používají u větších motorů (bagry, traktory...) a rozhodně to startu pomůže. Jestli je to komůrkáč, tak jedině žhavky
ty spirály se běžně používají u větších motorů (bagry, traktory...) a rozhodně to startu pomůže. Jestli je to komůrkáč, tak jedině žhavky
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

- k.amerika
- Přispěvovatel
Je to čerpadlo bosch, komůrkáč.. Takže to nebude fungovat? Ta spirála je opravdu na 24v, tak jedině těsně před sání na každý válec dát tuhle?
http://www.brisk.cz/zhavici-svicky/zhav ... e-agregaty
http://www.brisk.cz/zhavici-svicky/zhav ... e-agregaty
- k.amerika
- Přispěvovatel
Narušení toku vzduchu zní logicky, ale ty topná těla tyčinkových svíček na topné agregáty se zdají být malé, tak kdyby náhodou odpadli, tak by se snad vyfoukli pod ventilem do výfuku
ale proč by vlastně z toho mělo něco upadávat? V motorovém prostoru kde mají být, nic neodpadává.. Jak myslíš že by to startování bez žhaviček šlo jinak udělat? Je jasný že to zdaleka nemůže být plnohodnotný jako kdyby vše bylo original jak má, ale nějak bych se k tomu rád přiblížil..

- MirekX
- Aktivista
u komůrky ta spirála moc nepomůže, tam jedině ten ether, ty moderní spreje jsou vpohodě
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

- k.amerika
- Přispěvovatel
Tak nakonec se mi dostalo zajímavé rady, která by problém měla vyřešit.. TERMOSTART Dává se do avií, traktorů atd, je to svíčka se spirálou a přívodem nafty, nažhaví se, zároven se spustí nafta a v sání to hoří a tak při startu motor saje horký vzduch.. Je to dobře vymyšlené a bezproblémové, nová stojí 170kč a je vyřešeno.. 

k.amerika píše:Tak nakonec se mi dostalo zajímavé rady, která by problém měla vyřešit.. TERMOSTART Dává se do avií, traktorů atd, je to svíčka se spirálou a přívodem nafty, nažhaví se, zároven se spustí nafta a v sání to hoří a tak při startu motor saje horký vzduch.. Je to dobře vymyšlené a bezproblémové, nová stojí 170kč a je vyřešeno..

Wow a to hoří ta nafta jo? Přímo v sání jo? A tím zahřívá vzduch jo?
Jestli tohle budeš bastlit tak rozhodně udělej fotky, to taky bude každej čumět!
Mercedes-Benz W210 300D
- k.amerika
- Přispěvovatel
Poradil mi to milos.slovacek
Přečetl jsem o tom hned hromadu článků a je to jasný, spolehlivý a hlavně strašně levný
Z poslední zaslepený přepadový hadičky od vstřiku to poženu do nějaké nádobky, z nádobky do svíčky, svíčku do sání, čudl do kabiny a tradá.. Po sepnutí začne téct palivo skrz svíčku, svíčka se nažhaví až to normálně chytne plamenem, do toho zastartovat, nasaje to horký vzduch a chytne to.. Už se těšim až to budu dělat, hned jsem ji objednal