Měření spotřeby u motoru bez elektronického vstřikování
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Měření spotřeby u motoru bez elektronického vstřikování
Dobry den, našel jsem doma nový digitální průtokoměr (běžně používaný na hadici) a napadlo mě ho použit v k měření spotřeby v autě (toledo 1L 1,9TD). napojil bych ho před filtr a zpátečku z čerpadla dal tak před filtr aby se nezapočítávalo víckrát.Trubku, kterou by se palivo normalně vracelo do nádrže bych ucpal. Myslíte že by to mohlo fungovat? nebude se to zavzdušňovat? má s tím někdo zkušenost...nebo budu muset koupit druhy průtokoměr na zpátečku a počítat rozdíl... díky všem za odpovědi.
Seat Toledo 1,9TDi 81kw, Leon Mk.2 1.9TDi 77kw, Octavia II TDi 77kw
BH motor píše:na to sa pouziva meranie , kde sa odratava mnozstvo paliva vracane, je na to tzv integracna nadoba a neria sa len skutocne mnozstvo spotrebovane motorom. je tam okruh co taha z nadrze vlastnou pumpou.

tak jsem si to představoval...do nadrže by se nic nevracelo...a co by prošlo přes prutokoměr tak by se už nemohlo vrátit...spíš mě zajíma jestli tam nebude moc přetlak nebo jestli se to nebude zavzdušňovat...
Seat Toledo 1,9TDi 81kw, Leon Mk.2 1.9TDi 77kw, Octavia II TDi 77kw
Re: Měření spotřeby u motoru bez elektronického vstřikování
este som nevidel mechanicky snimac (asi mas vrtulku) ktory by bol schopny merat tak male mnozstva, to sa ti asi nepodari, ono to v podstate iba kvapka...bogino píše:Dobry den, našel jsem doma nový digitální průtokoměr (běžně používaný na hadici) a napadlo mě ho použit v k měření spotřeby v autě (toledo 1L 1,9TD). napojil bych ho před filtr a zpátečku z čerpadla dal tak před filtr aby se nezapočítávalo víckrát.Trubku, kterou by se palivo normalně vracelo do nádrže bych ucpal. Myslíte že by to mohlo fungovat? nebude se to zavzdušňovat? má s tím někdo zkušenost...nebo budu muset koupit druhy průtokoměr na zpátečku a počítat rozdíl... díky všem za odpovědi.
nekomplikuj si zivot
Octavia 1 Elegance rv2003 ASZ TDI PD 96kW M6 96500km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km
Kupena v maji 2003
/contitech rozv pri 90500 po 11 rokoch/
spotreba tempomat 140 plne auto 5.6 displej=realita
dlhodoba spotreba 5.1
spotreba pri 80 4.2L/100km