Filtr paliva

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Ferenzzo
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Filtr paliva

Příspěvek od Ferenzzo »

Jaký je rozdíl mezi filtrem na naftu a filtrem na benzín? rád bych použil z octavie benzínové, který bych dal pod auto k nádrži, jelikož mě limituje místo v motorovém prostoru.

Jde mi o to, jestli ta vložka není buď moc hrubá nebo moc jemná. (šla by přes to jen nafta)
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Můj názor je ten, že benzínoví bude jemnější. Benzín se líp filtruje.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Petr.C
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr.C »

Jaký používáte v autě filtr paliva?Neměl by jsem spíš v autě předělat palivový filtr za olejový pokud jezdím na RO, vstřikovací čerpadlo musí dost trpět. Vyměnil jsem čerpadlo za nový, tak jsem jezdil chvilku na naftu a teď co mám mix se mi volnoběžné otáčky snížili o 150 ot/min. Nebo máte pomocné čerpadlo? Doma filtruji starý RO olejovým filtrem (samospádem) a mám ho krásně čistý, filtraci jsem chtěl urychlit, tak jsem nalil naftu a mix byl zakalený. Asi by se tedy měl používat adekvátní filtr.
Ford Mondeo,1,8TD 1999,čerpadlo Lucas
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

(LOL) trošku vám pokazím iluze. Asi před rokem jsem zjistil, že mi u plynového auta urezlo hrdlo od nádrže. Tak jsem to opravil a začal přemýšlet co stou rezavou sračkou v benzínu. Koupil jsem jeden naftový filtr z horní hranice cenové relace vyměnil za benzínový a jezdil dál. Před 2 týdny jsem zjistil díru ve dně. Tak jsem ten zbytek, co se už přes ten filtr při provozu Xkrát přefiltroval vypustil, díru zalepil a po cca týdnu, když jsem ten benál lil zpátky tak jsem zjistil, že na dně kanystru mezitím sedimentovala řádná vrstva bahýnka.
Takže jsem si jen ověřil to co jsem už dávno tušil. Co proleze filtrem už pak zařízení nevadí.
nemám žádnou kárku na naftu...
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“