Čerpadlo stále napájeno, nové poznatky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Ada_CZ
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Čerpadlo stále napájeno, nové poznatky

Příspěvek od Ada_CZ »

Ahoj,
mám problém s vybíjením VW PASSAT B5 81kw AFN 1998
Klidový odběr auta jsem naměřil kolem 2,5A. Všiml jsem si, že po zapojení zdroje něco kovově cvaká v čerpadle... Po rozpojení 7-pinového konektoru čerpadla odběr klesl na 0,4A. (Původně jsem myslel, že je to chcípací ventil, ale ten je domnívám se v okruhu 3-pin konektoru.

Moje domněnka je taková, že zůstává sepnuté některé relé, které normálně spíná až při startu motoru. Ale tu už začínám být bezradný, Je mezi Vámi někdo, kdo do elektriky motoru AFN vidí a uměl by poradit, kde přesněji hledat problém? Mohlo by to dělat relé řídící jednotky?

Díky
Naposledy upravil(a) Ada_CZ dne 29 kvě 2013, 14:43, celkem upraveno 1 x.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

zkus odojit rádio
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Ada_CZ
Sběrač informací

Příspěvek od Ada_CZ »

Rádio jsem odpojil, ale nepomohlo..

Výpis chyb:
01266 - Rele zhavicich svicek (J52)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky
00626 - Kontrolka doby predzhaveni (K29)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky
17978 - rid.jedn. motoru zablokovana
P1570 - 35-00 - -
01117 - Signal zatizeni pro svorku DF alternatoru
27-00 - nesmyslny signal
00668 - Palub.napeti: sv.30
27-10 - nesmyslny signal - Sporadicky
00765 - Snimac drathy regulacniho soupatka (G149)
35-00 - -
01268 - Ovladac mnozstvi (N146)
35-00 - -
01268 - Ovladac mnozstvi (N146)
27-00 - nesmyslny signal

Napadá Vás v jakém okruhu může být bota, že to dělá takovou neplechu? Zkusil jsem auto startnout, chvilku běželo klidně, ale pak se začly sem tam objevovat škrtavé zvuky, dle mě z čerpadla, postupně frekvence škrků rostla, tak jsem to asi po čtvrtém z nich vypl, už se to začalo i rozkolísávat... Takže by to nejspíš zdechlo samo:(
Naposledy upravil(a) Ada_CZ dne 28 kvě 2013, 23:23, celkem upraveno 1 x.
TDImont
Nováček

Příspěvek od TDImont »

Jak je na tom relé 109 co spíná řj atd.. nezůstalo zapečený??
Octavia TDI = Ten Dým Ignoruj
Ada_CZ
Sběrač informací

Příspěvek od Ada_CZ »

Tohle najdu v krabici u ŘJ? Nemůžu se dostat k tomu zadnímu šroubu pod tím plastem pod stěračema, abych to otevřel - není na to nějaký fígl?
Zkusil bych se na to mrknout, ale i kdyby zůstávalo seplé, měl by motor za chodu fungovat normálně, což se obávám, že se úplně neděje..
TDImont
Nováček

Příspěvek od TDImont »

Tak vytahuj pojistky a měřej...:)
Octavia TDI = Ten Dým Ignoruj
Ada_CZ
Sběrač informací

Příspěvek od Ada_CZ »

Edit: Přidávám videa zvuků z čerpadlo po připojení baterky:
http://www.youtube.com/watch?v=6qD-vh8RlfI
Dělá to, i když odpojím relé 209 a další 2 relé, které jsou u ŘJ motoru, včetně těch 2 pojistek...
Auto startuje, ale z čerpadla se ozývají dost nezdravé zvuky v nepravidelných intervalech..
NA zkoušku jsem připojil druhé čerpadlo a dělá stejné zvuky, takže chyba je v el.
Ada_CZ
Sběrač informací

Příspěvek od Ada_CZ »

Na základě několika rad jsem se mrknul do boxu s ŘJ motoru, pro kontrolu patic relé. Nic podezřelého jsem nenašel, oxidaci, nebo uhořelé dráty. Možnost zkratu v těchto místech bych vyloučil.

Nicméně zkoušel jsem, kdy se vada projevuje. Schválně jsem vypojil konektor ze spínačky a dále jsem odpojil všechny konektory co vedou z boxu ŘJ do kabiny. Nechal jsem zapojen pouze oranžový - vede asi 4-5 drátu, z toho všechny krom jednoho dávají 12V nastálo.

Odpojil jsem také všechny relátka V boxu, i 2 velké 50 a 80A pojistky. K projevu vady stačí, aby byla zapojena ŘJ motoru a ten oranžový konektor do kabinové elektriky. Je možné, že by byla chyba v ŘJ? Nebo je ještě nějaké další kritické místo v motorové kabeláži, kde by mohl být problém?
petr petr
Přispěvovatel

Příspěvek od petr petr »

Někomu to zavez , takhle když odpojuješ všechno možný tak to máš do vánoc co dělat. Musíš postupovat trochu logicky.
Ada_CZ
Sběrač informací

Příspěvek od Ada_CZ »

Jestli jsem to čerpadlou neodkrouhnul při těch dvou startech, tak při jízdě bych ho nejspíš odepsal najisto. auto mi stojí na parkovišti.. A ani netuším, komu bych ho odtáhl, Ty bys o někom tady na ostravsku nevěděl?

Snažil jsem se odpojit všechno, abych maximálně redukoval oblast, kde může být chyba..
petr petr
Přispěvovatel

Příspěvek od petr petr »

Mohl bych se tam zastavit, ale nejdříve tak o víkendu.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“